Κοντονής κατά Παπαγγελόπουλο: Οι καταθέσεις είναι σοβαρές και εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία

Αιχμές κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου άφησε ο Σταύρος Κοντονής, σχετικά με τα όσα έχουν κατατεθεί εις βάρος του στην προανακριτική επιτροπή.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός προϊστάμενος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, δήλωσε ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Κοντονής βρέθηκε στην ΕΡΤ και ερωτηθείς

για τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών στη προανακριτική επιτροπή τόνισε πως οι καταθέσεις είναι σοβαρές και εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον υφιστάμενο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος. «Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί η εκπομπή δεν είναι δικαστήριο» επεσήμανε.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό» δήλωσε προσθέτοντας ότι «θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία». Υπονόησε έτσι ότι κάποιος από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι κ. Αγγελής επιμένει ότι οι προαναφερόμενοι γνώριζαν για τις πρακτικές και την δράση του Παπαγγελόπουλου.

Ο επίσης παρευρισκόμενος στην εκπομπή της ΕΡΤ, βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή θα είναι συγκλονιστικές και θα οδηγήσουν σε διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Ο κ. Λοβέρδος μίλησε έως και για αλλοίωση του πολιτεύματος καθώς όπως εξήγησε ο επηρεασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι σοβαρότατο ζήτημα. «Με αυτά που έχουν ακουστεί θίγεται η λειτουργία του πολιτεύματος», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα