Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα κατά της Google για τις τεχνολογίες διαφήμισης στο διαδίκτυο
Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για να εκτιμήσει εάν η Google έχει παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ στον τομέα της τεχνολογίας υποστήριξης διαδικτυακής διαφήμισης.
Η Επιτροπή εξηγεί ότι θα ερευνήσει εάν η Google έχει παραβιάσει τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού, ευνοώντας τις δικές της διαδικτυακές υπηρεσίες τεχνολογίας διαφημίσεων στην λεγόμενη αλυσίδα εφοδιασμού «ad tech», εις βάρος ανταγωνιστικών παρόχων υπηρεσιών τεχνολογίας διαφήμισης, διαφημιζόμενων και εκδοτών στο διαδίκτυο. Η επίσημη έρευνα θα εξετάσει ιδίως εάν η Google στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, περιορίζοντας την πρόσβαση τρίτων σε δεδομένα χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς σε ιστότοπους και εφαρμογές, ενώ διατηρεί αυτά τα δεδομένα για δική της χρήση.
Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού Μάργκρετ Βεστάγκερ δήλωσε σχετικά: «Η Google είναι παρούσα σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού για διαφημίσεις προβολής στο διαδίκτυο. Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η Google έχει καταστήσει πιο δύσκολο για ανταγωνιστικές διαδικτυακές διαφημιστικές υπηρεσίες να ανταγωνίζονται στη λεγόμενη στοίβα τεχνολογίας διαφημίσεων (ad tech stack). Οι ίσοι όροι ανταγωνισμού είναι ουσιαστικής σημασίας για όλους στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ο θεμιτός ανταγωνισμός είναι σημαντικός – τόσο για τους διαφημιζόμενους ώστε να προσεγγίσουν τους καταναλωτές στους ιστότοπους των εκδοτών όσο και για τους εκδότες ώστε να πουλήσουν το χώρο τους σε διαφημιζόμενους, να δημιουργήσουν έσοδα και χρηματοδότηση για περιεχόμενο. Θα εξετάσουμε επίσης τις πολιτικές της Google σχετικά με την παρακολούθηση χρηστών για να βεβαιωθούμε ότι συμβαδίζουν με τον θεμιτό ανταγωνισμό.»
Σύμφωνα με την Επιτροπή, το 2019, οι διαφημιστικές δαπάνες προβολής στην ΕΕ εκτιμήθηκαν σε περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Google παρέχει πολλές υπηρεσίες τεχνολογίας διαφήμισης που διαμεσολαβούν μεταξύ διαφημιζόμενων και εκδοτών για την προβολή διαφημίσεων σε ιστότοπους ή εφαρμογές για κινητά.
Η έρευνα της Επιτροπής θα επικεντρωθεί στη διαφήμιση προβολής όπου η Google προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών τόσο σε διαφημιστές όσο και σε εκδότες. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνάς της, η Επιτροπή μεταξύ άλλων θα εξετάσει ειδικότερα: Tην υποχρέωση χρήσης των υπηρεσιών Google Display & Video 360 (‘DV360′) ή / και Google Ads για την αγορά διαφημίσεων προβολής στο διαδίκτυο στο YouTube. Την υποχρέωση χρήσης του Google Ad Manager για την προβολή διαφημίσεων προβολής στο διαδίκτυο στο YouTube, καθώς και πιθανούς περιορισμούς που θέτει η Google στον τρόπο με τον οποίο υπηρεσίες που ανταγωνίζονται το Google Ad Manager μπορούν να προβάλλουν διαφημίσεις στο Διαδίκτυο στο YouTube.
Η Επιτροπή θα διενεργήσει τώρα σε βάθος την έρευνά της κατά προτεραιότητα. Σημειώνεται ότι η έναρξη της επίσημης έρευνας δεν προδικάζει τα αποτελέσματά της.
Διαβάστε επίσης:
Ταμείο Ανάκαμψης: Σε 7 πρωτεύουσες η πρόεδρος της Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα, για την έγκριση των σχεδίων τους
Κομισιόν: Ενέκρινε τη χρηματοδότηση 166,7 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Θερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Γραμμή 4 του Μετρό: Οι 15 νέοι σταθμοί από το άλσος Βεΐκου έως το Γουδή
- Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης με αναστολή για τον θάνατο 71χρονο από πτώση φοίνικα
- Τροχαία: Εντοπίστηκαν 330 οδηγοί που κινούνταν στη ΛΕΑ της Αθηνών-Κορίνθου τη Δευτέρα
- Γερμανικός Τύπος: Απειλή για τον Ερντογάν το HDP
- COSMOTE: Απεριόριστα MB για τους συνδρομητές και αυτό το καλοκαίρι
- Σουηδία - κορονοϊός: Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για τους άνω των 16 ετών
- Στήριξη σε ερευνητές με 822 εκατ. ευρώ παρέχει η Κομισιόν- Δράσεις «Marie Skłodowska-Curie»
- SKY express: Το Ηράκλειο αποκτά το δικό του δίκτυο
- Συνεργασία ΕΜΠ – ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση της Πολυτεχνειούπολης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Θερμοκρασία-ρεκόρ στη Μόσχα μετά από 142 χρόνια
- Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Στα 9 LNG carriers το ναυπηγικό πρόγραμμα της Capital Gas
- Συνεργασία ΕΜΠ – ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση της Πολυτεχνειούπολης- Kαινοτομία στη διαχείριση των υδατικών πόρων
- Νέα επίθεση Πολάκη σε επιστήμονες: Ξεφτιλισμένοι και καθοδηγούμενοι από εταιρείες
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ξεκινά έρευνα εναντίον της Google για άνισο ανταγωνισμό
- Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο
- Μπολσονάρου: Χάνει την ψυχραιμία του και λέει «σκάσε» σε δημοσιογράφο
- Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα κατά της Google για τις τεχνολογίες διαφήμισης στο διαδίκτυο
- Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αν είχαν παλέψει, η Καρολάιν θα τον είχε πλακώσει στο ξύλο»
- Τελευταία Νέα Mononews
- Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα κατά της Google για τις τεχνολογίες διαφήμισης στο διαδίκτυο
- Θερμοκρασία-ρεκόρ στη Μόσχα μετά από 142 χρόνια
- Συνεργασία ΕΜΠ – ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση της Πολυτεχνειούπολης- Kαινοτομία στη διαχείριση των υδατικών πόρων
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Στα 9 LNG carriers το ναυπηγικό πρόγραμμα της Capital Gas
- Bitcoin: Πτώση κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο
- Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ξεκινά έρευνα εναντίον της Google για άνισο ανταγωνισμό
- Νέα επίθεση Πολάκη σε επιστήμονες: Ξεφτιλισμένοι και καθοδηγούμενοι από εταιρείες
- «Αρίσταρχος & Κοπέρνικος»: Νέο podcast από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
- Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αν είχαν παλέψει, η Καρολάιν θα τον είχε πλακώσει στο ξύλο»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σουηδία - κορονοϊός: Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για τους άνω των 16 ετών
- Η ΕΕ στηρίζει ερευνητές και οργανισμούς με 822 εκατ. ευρώ το 2021 μέσω των Δράσεων "Marie-Skłodowska Curie"
- ΕΕ: Νέες δράσεις για οργανισμούς και ερευνητές – Ποια προγράμματα περιλαμβάνουν
- Γραμμή 4 του Μετρό: Οι 15 νέοι σταθμοί από το άλσος Βεΐκου έως το Γουδή
- Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη Μόσχα 142 χρόνια μετά
- ΥΠΠΟΑ: 1.421.532,80 ευρώ για την ενίσχυση δράσεων Μουσείων και Συλλογών Νεότερου Πολιτισμού
- Τόκιο 2020: Αμφίβολος ο Σπανούλης για το προολυμπιακό τουρνουά
- GameStop: Πώς κεφαλαιοποίησε την εκτίναξη της μετοχής της
- Θερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Υπ. Πολιτισμού: Οικονομική στήριξη μουσείων, φεστιβάλ μουσικής και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων