Κομισιόν: Έτοιμη για νέο συμβόλαιο με Pfizer και BioNTech για 1,8 δισ. δόσεις

15:22 7/5/2021 - Πηγή: Mononews

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υπογράψει νέα σύμβαση εμβολίων κατά της Covid με την Pfizer και τη BioNTech, ενδεχομένως και σήμερα.

Η ΕΕ ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη για υπογραφή.

Η νέα

συμφωνία αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022 και το 2023. Περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων, σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg. Προβλέπει επίσης μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Moderna, Novavax και Valneva για την περαιτέρω προμήθεια εμβολίων. Εν τω μεταξύ, οι παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson προχωρούν με αργούς ρυθμούς καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ακατάλληλες παρτίδες εμβολίου που παρασκευάστηκαν σε εργοστάσιο των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει αριθμό δόσεων από όλα τα εμβόλια ικανό για να εμβολιστεί το μεγαλύτερο τμήμα των ευρωπαίων πολιτών έως τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα