Κλοπή μυστήριο θυρίδων σε τράπεζα στα Βόρεια Προάστια

Η μια κάτοχος θυρίδας είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ενώ της δεύτερης η οικογένεια της έχει μεγαλουργήσει σε χώρα της Νοτίου Αμερικής. Η τρίτη κυρία είναι σύζυγος μεγαλογιατρού των Αθηνών.

Μια μεγάλη υπόθεση ιδιαίτερης σοβαρότητας ερευνά τις τελευταίες ημέρες η Ασφάλεια Αττικής.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, άγνωστοι παραβίασαν 4  συγκεκριμένες θυρίδες κεντρικής τράπεζας του Ψυχικού και «εξαφάνισαν» κοσμήματα αξίας

εκατομμυρίων ευρώ, χρυσές λίρες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κάποιες αρχικές  πληροφορίες έκαναν λόγο για 9 θυρίδες, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.

Πάντως οι δράστες επιχείρησαν να παραβιάσουν τρεις ακόμα χωρίς αποτέλεσμα.

Η υπόθεση προβληματίζει καθώς καθώς και οι τέσσερις θυρίδες που παραβίασαν ανήκουν σε γυναίκες, συζύγους γνωστών επιχειρηματιών και γιατρών της Αθήνας, κατοίκων των βορείων προαστίων.

Μάλιστα η μια είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και η άλλη η οικογένεια της έχει μεγαλουργήσει σε χώρα της Νοτίου Αμερικής. Η τρίτη θυρίδα ανήκει σε γυναίκα, σύζυγο γιατρού με καταγωγή από την Βόρεια Ελλάδα.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε από το τμήμα του Ψυχικού στα κεντρικά της Ασφάλειας ενώ στον κύκλο των ερευνών έχει μπει και ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να αποφανθεί πως, πότε και με ποιο τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η δουλειά είναι επαγγελματική, οι μυστηριώδεις κλέφτες γνώριζαν τα κατατόπια και οι αναλυτές της Ασφάλειας ψάχνουν το λάθος που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα βρίσκεται στην περιοχή του Κολεγίου Αθηνών επί της Κηφισίας στην Φιλοθέη, διαθέτει περίπου 1.500 θυρίδες οι οποίες εξετάστηκαν και δεν φέρουν καμία απολύτως παραβίαση.Μάλιστα, παρουσία αστυνομικών την ίδια ημέρα ελέγχθησαν μία προς μία οι υπόλοιπες θυρίδες οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, δεν έχουν παραβιαστεί.

Χρήματα και κοσμήματα

Η πρώτη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Κυρία, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ. Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό, και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Πριν καλά –καλά προλάβουν οι αστυνομικοί να συντάξουν την καταγγελία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη από άλλη μια γυναίκα σύζυγο γνωστού επιχειρηματία.

Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο κολέγιο και έλεγε,ότι από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες.

Όμως και αυτή δεν ήταν η μοναδική.

Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες πάλι με φόντο το ίδιο υποκατάστημα και θύματα πάλι γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας.

Η μια σύζυγος κατήγγειλε ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά και τα κοσμήματα που εκλάπησαν είναι σύμφωνα πάντα κατά δήλωση των κατόχων των θυρίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα