Κίεβο: H Ρωσία συγκροτεί δύναμη κρούσης με στόχο τη γενέτειρα του Ζελένσκι

20:51 3/8/2022 - Πηγή: Mononews

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία άρχισε να συγκροτεί μια στρατιωτική δύναμη κρούσης με στόχο τη γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Κρίβι Ριχ, και προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να προετοιμάζει νέες επιχειρήσεις στη νότια Ουκρανία.

Η Ρωσία κατέχει εκτάσεις του νότιου τμήματος της Ουκρανίας που κατέλαβε στις πρώτες φάσεις της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο το Κίεβο

έχει αναφέρει ότι θα εξαπολύσει αντεπίθεση. Χθες, Τρίτη, τόνισε ότι είχε ήδη ανακαταλάβει 53 χωριά στην κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας.

Στην τακτική ενημέρωση για τον πόλεμο στο νότο, η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας περιέγραψε την κατάσταση ως τεταμένη και είπε ότι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής στις 2 Αυγούστου.

Η πόλη παραγωγής χάλυβα Κρίβι Ριχ, όπου μεγάλωσε ο Ζελένσκι, βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το νότιο μέτωπο.

“(Η Ρωσία) έχει αρχίσει να δημιουργεί μια ομάδα κρούσης προς την κατεύθυνση του Κρίβι Ριχ. Είναι επίσης πολύ πιθανό ο εχθρός να προετοιμάζει μια εχθρική αντεπίθεση με το επόμενο σχέδιο να φτάσει στα διοικητικά σύνορα της περιοχής της Χερσώνας”, δήλωσε η νότια στρατιωτική διοίκηση.

Διαβάστε επίσης

Ζελένσκι: Το πρώτο φορτίο σιτηρών δεν είναι τίποτα – Σε κώμα η οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα