Κάνουν ουρές για να πάνε κρουαζιέρα παρά τον κορονοϊό

Στο πιο πολυσύχναστο λιμάνι για κρουαζιέρες παγκοσμίως, χιλιάδες παραθεριστές αγνοούν την προειδοποίηση της κυβέρνησης που επισημαίνει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αποφύγουν να ταξιδέψουν με τα κρουαζιερόπλοια.

Οι επιβάτες έχουν κάνει ουρά στον τερματικό σταθμό της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd στο Μαϊάμι για να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Sky, με ελάχιστους από αυτούς να εκφράζουν ανησυχίες

για τον κορονοϊό που έχει πλήξει περισσότερους από 113.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Η Michelle Yaminitsky, 20χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, και τρεις από τους φίλους της είχαν κάνει κράτηση για μία πενθήμερη κρουαζιέρα στις Μπαχάμες πριν από δύο μήνες, για τις ανοιξιάτικες διακοπές τους. Οι Νορβηγοί τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν αργότερα, αλλά αυτή ήταν η μοναδική φορά που μπορούσαν να είναι όλοι μαζί.

«Σίγουρα ακούσαμε πολλή κριτική που θα ταξιδέψουμε», δήλωσε η Yaminitsky. «Αλλά αποφασίσαμε ότι αν κάνουμε απολύμανση, όλα θα πάνε καλά».

Ο κορονοϊός έχει κλονίσει τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, ασκώντας πιέσεις στις οικονομίες και τις χρηματιστηριακές αγορές. Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν δεχθεί πλήγμα από τη στιγμή που περισσότεροι από 700 άνθρωποι στο πλοίο Princess βρέθηκαν θετικοί κοντά στην Ιαπωνία, ενώ ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο που αγκυροβόλησε στην Καλιφόρνια τη Δευτέρα είχε τουλάχιστον 21 κρούσματα. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις κρουαζιέρες.

Οι μετοχές της Carnival Corp. έκαναν βουτιά 20% τη Δευτέρα, ενώ αυτές της Royal Caribbean Cruises Ltd. σημείωσαν πτώση 26% και της Norwegian υποχώρησαν κατά 27%. Σε λιγότερο από δύο μήνες, τρεις εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ έχουν χάσει περίπου 47 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Ωστόσο, η σκηνή στο λιμάνι του Μαϊάμι δείχνει ξεκάθαρα ότι τουλάχιστον ορισμένοι οπαδοί της κρουαζιέρας συνεχίζουν ακάθεκτοι παρά τον κορονοϊό.

Σε μια ζώνη εκφόρτωσης των επιβατών απέναντι από τον τερματικό σταθμό της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, οι υπάλληλοι ήταν απασχολημένοι μεταφέροντας τις βαλίτσες των ταξιδιωτών που έφθασαν στα αυτοκίνητα. Ο Kevin Moore, ένας 46χρονος ναυτικός, δήλωσε ότι το λιμάνι του Μαϊάμι είχε πολύ κόσμο όπως συνήθως, παρά την προειδοποίηση της κυβέρνησης.

Παρ ‘όλα αυτά, υπήρχαν προφυλάξεις: Όταν ο Moore έφτασε στη δουλειά, έπρεπε να μετρήσει τη θερμοκρασία του πριν ξεκινήσει τη βάρδια του.

Ο Alex Mrouge, 20, ο Albert Hilbert, 22 ετών και ο Mike Williams, 22, δήλωσαν επίσης ότι δεν ανησυχούν για τον κορονοϊό, καθώς περίμεναν να επιβιβαστούν στο Norwegian Sky.

Ο Mrouge είπε ότι αν αποφεύγει την επαφή με πολλά άτομα, θα είναι καλά. «Και αν έχεις επαφή, πρέπει να πλένεις τα χέρια του», εξήγησε.

«Και αν έρθουν τα χειρότερα, τότε θα μπούμε σε καραντίνα»,  είπε ο Hilbert.

Η προοπτική της καραντίνας ανησυχεί την Ee Thao, μία 35χρονη επιβάτιδα του Norwegian Sky από τη Μινεάπολη, που δήλωσε ότι η παραμονή στο πλοίο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, θα είναι δύσκολη αν η ίδια και ο σύζυγος της δεν μπορέσουν να πάνε στο σπίτι, στα παιδιά τους και στην εργασία τους. Ωστόσο, αποφάσισε να πάει στο ταξίδι που είχε προγραμματίσει εδώ και ένα χρόνο.

«Δεν ανησυχώ πολύ για τον ιό», είπε η Thao. «Θα πάμε ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα