Ιταλία: Κάλεσμα Ρέντσι για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

Κάλεσμα για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, προειδοποιώντας πως η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί στην ύφεση σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

«Αν γίνουν εκλογές δεν ξέρω αν το Δημοκρατικό Κόμμα θα πάρει 25%, αλλά αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο ΦΠΑ θα ανέβει στο 25%. Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τη χώρα», δήλωσε ο Ρέντσι. Όπως ανέφερε, σε αυτή την περίπτωση «είναι βέβαιο

ότι η Ιταλία θα βυθιστεί σε ύφεση. Ειδικά με τις εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ-Κίνας και όσα συμβαίνουν στην γερμανική οικονομία».

«Είναι απολύτως απαραίτητο να εμποδίσουμε την αναμενόμενη αύξηση του ΦΠΑ», τόνισε ο Ρέντσι. «Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με μέτρα του προϋπολογισμού που θα επιτρέψουν να εισέλθουν στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται».

Ο ηγέτης του PD διέψευσε την έντονη φημολογία περί διάσπασης του κόμματός του για τη δημιουργία ενός νέου που θα βρίσκεται πιο δεξιά. Ο Ρέντσι δεσμεύτηκε για ενότητα του PD και επανέλαβε την πρότασή του για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης «χωρίς φόρους».

The post Ιταλία: Κάλεσμα Ρέντσι για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα