Ισχυρή βουτιά στις τιμές του πετρελαίου έφερε το διάγγελμα Τραμπ – Πτώση και στον χρυσό

22:37 8/1/2020 - Πηγή: Mononews

Ισχυρές απώλειες σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου παρά τις επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών στόχων, ως αντίποινα για την αεροπορική επίθεση των Αμερικανικών δυνάμεων στην οποία σκοτώθηκε ο ανώτατος Ιρανός αξιωματικός Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η απουσία θυμάτων, το διάγγελμα Τραμπ που κινήθηκε σε χαμηλούς σχετικά τόνους και οι αντίστοιχες δηλώσεις των αξιωματούχων του ιρανικού καθεστώτος έφεραν ισχυρή αισιοδοξία στους επενδυτές για πιθανή αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Κάτι που αποτυπώθηκε στις τιμές του πετρελαίου.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του συμβολαίου για το αργό τύπου WTI (παράδοσης Φεβρουαρίου) υποχωρεί κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, στα 59,61 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας βουτιά 4,9%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο, η τιμή του Brent (παράδοσης Μαρτίου) σημείωνε πτώση 4,2% στα 65,44 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχη πτώση σημείωσε και η τιμή του χρυσού. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το συμβόλαιο χρυσού, παράδοσης Φεβρουαρίου, σημείωσε πτώση 0,9%, κλείνοντας στα 1.560,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα