ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε τελικά η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη από το 2003

Η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη στις ΗΠΑ από το 2003 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις φυλακές του Τερ Οτ, στην Ιντιάνα.

Οι Αρχές εκτέλεσαν με ένεση τον 47χρονο Daniel Lewis Lee, από την Γιούκον της Οκλαχόμα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του William Frederick Mueller, της συζύγού του Nancy Ann Mueller

και της οκτάχρονης θετής κόρη τους, Sarah Elizabeth Powell, τον Ιανουάριο του 1996.

Ο Lee μαζί με τον συνένοχό του Chevie Kehoe  συμμετείχαν σε μία ρατσιστική οργάνωση με όνομα Aryan Peoples Republic. Λίγους μήνες πριν τη δολοφονία, ο William Frederick Mueller, ο οποίος είχε κατάστημα πώλησης όπλων, είχε πέσει θύμα διάρρηξης από τον Kehoe, ο οποίος είχε αφαιρέσει μεγάλο αριθμό όπλων και μετρητών. Μάλιστα ο Mueller είχε δηλώσει στις Αρχές πως φοβόταν πως μέλη της οργάνωσης θα επέστρεφαν για να επιτεθούν κατά της  οικογένειάς του, όπως και τελικά συνέβη.

Η εκτέλεση του Daniel Lewis Lee ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου, ωστόσο μια δικαστής αποφάσισε να την εμποδίσει επικαλούμενη  άλυτα νομικά ζητήματα αναφορικά με την χορήγηση θανατηφόρου ένεσης. Η απόφαση οδήγησε στην ένσταση της οικογένειας των θυμάτων, με το Ανώτατο Δικαστήριο να ανακοινώνει τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Ιουλίου πως η εκτέλεση μπορούσε να προχωρήσει κανονικά.

«Δεν το έκανα», ανέφερε ο Lee πριν την εκτέλεσή του. «Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου αλλά δεν είμαι δολοφόνος. Σκοτώνεται έναν αθώο», ήταν τα τελευταία του λόγια.

Ο Lee κηρύχθηκε νεκρός στις 8:07 π.μ. EDT.

Keywords
Τυχαία Θέματα