Intralot: Σήμερα η τελευταία μέρα της δημόσιας προσφοράς για το εταιρικό ομόλογο

Ολοκληρώνεται σήμερα  στις 4 το απόγευμα η τριήμερη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς για το ομόλογο της Intralot. Μέσω του οποίου η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη έχει θέσει ώς στόχο να αντλήσει 130 εκατ. ευρώ από την ελληνική αγορά.

 Έως τώρα έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς των ιδιωτών επενδυτών, ενώ και με τη σημερινή είσοδο των θεσμικών χαρτοφυλακίων, αναμένεται να υπερκαλυφθεί η έκδοση σε ικανοποιητικό

βαθμό.

 Εξ αντικειμένου το «γερό χαρτί» για το 5ετές εταιρικό ομόλογο είναι το προσφερόμενο σταθερό επιτόκιο. Το οποίο κινείται από το 6% έως το 6,40% και όπως όλα δείχνουν η τελική του διαμόρφωση αναμένεται να «κλειδώσει» στο κάτω άκρο του εύρους απόδοσης.

Με συνέπεια οι επενδυτές να έχουν πολλαπλάσια οφέλη για τα αποταμιευτικά τους κεφάλαια, σε σύγκριση με τις τραπεζικές καταθέσεις.

 Αργότερα σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων για την ομολογιακή έκδοση, ενώ παράλληλα θα γνωστοποιηθεί και ποιο θα είναι το επιτοκιακό «κουπόνι».  Το οποίο σε κάθε περίπτωση θα είναι το υψηλότερο, ανάμεσα στα 21 εταιρικά ομόλογα που τελούν σε διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου θα γίνει με τη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών το οποίο τηρείται από τους Συντονιστές, Κύριους Αναδόχους και σε αυτό συμμετέχουν αποκλειστικά Ειδικοί Επενδυτές. Δηλαδή οι επαγγελματίες της αγοράς.

Για την κατανομή προβλέπεται ότι τουλάχιστον το 30% της προσφοράς (39 εκατ. ευρώ) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών που έχουν γίνει από ιδιώτες επενδυτές. Το υπόλοιπο 70% της προσφοράς (91 εκατ. ευρώ) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών.

Στην περίπτωση αυτή θα ληφθούν υπόψη: Η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές, η ζήτηση στο τμήμα των Ιδιωτών που υπερβαίνει το 30%,  το πλήθος των Αιτήσεων Κάλυψης που αφορούν σε Ιδιώτες επενδυτές, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλή διαπραγμάτευση των ομολογιών στη δευτερογενή αγορά του χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Πού θα πάνε τα έσοδα της έκδοσης

 Η ολοκλήρωση της ομολογιακής έκδοσης από την Intralot, που θα αποφέρει καθαρά έσοδα 124,5 εκατ. ευρώ, θα ενεργοποιήσει και την διαδικασία εκταμίευσης του «κλειδωμένου» κοινοπρακτικού, τραπεζικού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ. Έτσι ώστε τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν και από τις δύο «πηγές» να κατευθυνθούν στην πρόωρη αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου προνομιακής κατάταξης ( Senior Notes). Το οποίο έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 229,6 εκατ. ευρώ, φέρει επιτόκιο 5,25% και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν το τελευταίο βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής εξυγίανσης της Intralot. Γεγονός που της προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην εξυπηρέτηση χρέους, ενώ σε συνδυασμό με τη βελτίωση της λειτουργικής δραστηριότητας και τη συνακόλουθη αύξηση του περιθωρίου κερδοφορίας, θεωρούνται οι βάσεις πάνω στις οποίες κτίζεται το επιχειρηματικό και μετοχικό story της εταιρείας. Για το οποίο μέτοχοι και ομολογιούχοι έχουν κληθεί να εισφέρουν  το τελευταίο 5μηνο 265 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Σφάτος (Ιντραλότ): Ποιοι επενδύουν στη μετοχή – 35-40 εκατ. ταμειακές ροές το 2023

Intralot: Διεκδικεί νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ – Έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας

Η ακτινογραφία της «νέας» Intralot και πώς θα λειτουργεί ο Λογαριασμός Εξασφάλισης για το εταιρικό ομόλογο

Keywords
Αναζητήσεις
intralot-simera-i-teleftaia-mera-tis-dimosias-prosforas-gia-to-etairiko-omologo.htm
Τυχαία Θέματα