Η τολμηρή Αλεξάνδρα της HSBC, οι εντολές Γεωργακόπουλου (Intrum) και ένα κουίζ για τις νέου τύπου business

Η τολμηρή Αλεξάνδρα της HSBC, οι εντολές Γεωργακόπουλου (Intrum)  και ένα κουίζ για τις νέου τύπου business.

Όταν η Αλεξάνδρα σόκαρε το σύμπαν… και έσβησε τα «φώτα» στο ΧΑ

Στην HSBC Ελλάδος και στην θέση της Managing Director, Head of Wholesale

Banking εργάζεται από εχθές η Αλεξάνδρα Κονίδα. Για όσους δεν την ξέρουν πρόκειται για την γενική οικονομική διευθύντρια της ΔΕΗ, η οποία επί των ημερών του «γίγαντα» Παναγιωτάκη, δεν άντεξε και προειδοποίησε την διοίκηση πέρσι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2019 ότι η ΔΕΗ πάει από το κακό στο χειρότερο, τα χρέη την πνίγουν και το ταμείο είναι μείον.

Η τότε διοίκηση δεν έλαβε μέτρα και ενημερώθηκαν οι πιστωτές της ΔΕΗ οι τράπεζες ότι δεν υπάρχει ρευστό.

Ζητούσε, επίσης, από τη διοίκηση Παναγιωτάκη να λάβει έκτακτα μέτρα αλλά και από τον τότε υπουργό Σταθάκη.  Κανείς όμως δεν άκουγε.

Η Αλεξάνδρα, λοιπόν, χαίρει εκτίμησης από τα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών αλλά και από την επενδυτική κοινότητα διότι όπως λένε ξέρει τη δουλειά, είναι μυρμήγκι στο διάβασμα των ισολογισμών και αν υπάρχει κάτι περίεργο θα το ξετρυπώσει.

Μέχρι εδώ καλά. Με δεδομένο ότι η HSBC πρέπει να μπει και πάλι στο παιχνίδι των αναδοχών (εκδόσεων ομολόγων, συμβουλευτικές υπηρεσίες) η συμβολή της Αλεξάνδρας μένει να φανεί. H HSBC το 2019 ήταν ανύπαρκτη παντού. Δεν έχει πάρει σχεδόν καμία δουλειά στις αναδοχές ενώ και στα στεγαστικά δάνεια είναι για υποβιβασμό στην β΄ κατηγορία. 

Σημειώνεται τέλος ότι η κ. Κονίδα είναι σύζυγος του Νίκου Χριστοδούλου, ο οποίος εργάζεται από την 1η Νοεμβρίου 2018 στη Deloitte.

Αποδίδει το μασάζ Καλαντώνη

Η στήλη πληροφορείται ότι το γραφείο του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank έχει γίνει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες κέντρο διερχομένων… 

Κι αυτό διότι δέχεται τους εργαζόμενους στην μονάδα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων προκειμένου να τους πείσει να τον ακολουθήσουν στην FPS.

Μαθαίνω ότι το μασάζ αποδίδει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσει το μαγικό νούμερο. Είναι όμως καλό και το πακετάκι που προσφέρει η τράπεζα… 25.000 ευρώ με το καλημέρα!

Praxia: Αστειότητες περί Duet

Πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα έλεγε στην στήλη ότι το ενδιαφέρον της Duet για την Praxia ήταν«αστειότητες». 

Η υπογραφή της έναρξης των συζητήσεων μεταξύ Dod Diamond και Καρώνη έπεσαν όπως μου λένε το Σάββατο το πρωί και το deal  ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Intrum: Καλεί τους δανειολήπτες ο Γεωργακόπουλος

Έντονη κινητικότητα μαθαίνω ότι έχει η διοίκηση της Intrum Hellas και σιγά-σιγά μετά την αποστολή των σχετικών επιστολών έχει ξεκινήσει η ρύθμιση δανείων. 

Πληροφορούμαι ότι οι δανειολήπτες προσέρχονται αλλά ακόμη ο αριθμός των ρυθμίσεων δεν είναι ο ιδεατός καθώς χρειάζεται χρόνος.

Ωστόσο, οι εντολές του επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Γεωργακόπουλου προς το προσωπικού είναι να τρέξουν όσο μπορούν.

Κουίζ

Αληθεύει ότι ο εν δυνάμει αγοραστής της πολύπαθης επιχείρησης πατεντάρει προϊόντα της δικής του εταιρείας με το σήμα της ταλαίπωρης;

Αλεξάνδρα Κονίδα και Γιάννης Παπαδόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα