Η «οσμή σκανδάλου» με το σκάφος Phalarope της Folli Follie και ο καναλάρχης, η σχέση Μεγάλου-Πόλσον και οι νέες κινήσεις Μαρινάκη

Τι συμβαίνει με τον Σταϊκούρα;

Λοιπόν, από έγκυρη πηγή η στήλη πληροφορείται ότι έχει ανοίξει – μιλάμε για ορθάνοικτο – εκ νέου ζήτημα για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού κάθισαν φρόνιμα τους τελευταίους μήνες -αν μπορούσαν ας έκαναν κι αλλιώς, μετά την πρόταση μορφής που είχε καταθέσει για τον υπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-, ξενατρώγονται και έχουν αρχίσει τις διαρροές δεξιά και αριστερά… πως ο Χρήστος έχει κλείσει τον κύκλο του, πως χρειάζεται νέα αίμα τώρα που ξεκινά σιγά-σιγά η επόμενη ημέρα

για την χώρα και την οικονομία και άλλα τέτοια τσιτάτα…

Όταν ερωτώνται όμως για το έργο που έχει επιτελέσει από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα -ειδικά εν μέσω της πανδημίας- ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρονται με θετικά λόγια, αλλά δείχνουν ως εγκέφαλο μέτρων όπως για παράδειγμα η Επιστρεπτέα τον αναπληρωτή και έμπιστο φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Και η απορία που γεννάται είναι ποιος θα κάτσει – όταν αυτό προκύψει – στην καρέκλα του υπουργού Οικονομικών;

Πάγκος υπάρχει απαντούν, από τον Σκυλακάκη μέχρι άλλα κυβερνητικά στελέχη που δεν έχουν μεν πολιτική διαδρομή αλλά την ιδρώνουν την φανέλα…

Πειραιώς: Η επόμενη «ήρεμη» για τη διοίκηση ημέρα

Η ενδυνάμωση του Τζόν Πόλσον στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας Πειραιώς φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες ως προς το management.

Η σχέση του διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Μεγάλου με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή είναι, όπως μου μετέφεραν, εξαιρετικές και όλα δείχνουν ότι ο Μεγάλου θα συνεχίσει ακάθεκτος το έργο της εξυγίανσης του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας…

Δεν ξέρω αν αλλάξει ο πρόεδρος Γιώργος Χαντζηνικολάου αλλά η βασική ομάδα θα συνεχίζει ως έχει.

Η αγορά βέβαια έχει αρχίσει να διερωτάται για πόσο καιρό θα μείνει με το 27% το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;

Για 6 μήνες, για περισσότερο;

Θα υλοποιηθεί έστω και σε δεύτερο χρόνο η αρχική επιδίωξη το ποσοστό του Ταμείου να πέσει στο 20%, μπορεί και χαμηλότερα;

Πιστεύω ότι οι απορίες της αγοράς θα απαντηθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες… ως τότε το δύσκολο κεφάλαιο έκλεισε θετικά και πλέον ισχυροποιήθηκε ο πιο αδύναμος κρίκος του τραπεζικού συστήματος…

Ένωση Τραπεζών: Μετά το Πάσχα ο νέος πρόεδρος

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε.

Ο λόγος για την αλλαγή φρουράς στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις μαθαίνω ότι θα γίνουν μέχρι το αργότερο τις 20 Μαΐου και ο νέος πρόεδρος έχει κλειδώσει και ακούει στο όνομα Βασίλης Ράπανος.

Ο Ράπανος είναι πρόεδρος της Alpha Bank και στο πλαίσιο της αλλαγής προέδρου κάθε δύο χρόνια στην Ένωση ήρθε η σειρά του.

Στην Alpha είναι χαρούμενοι καθώς αναλαμβάνουν για πρώτη φορά αν δεν με γελά η μνήμη του το τιμόνι της Ένωσης μια και παλαιότερα επί Κωστόπουλου πρόεδρος της ΕΕΤ ήταν τιμής ένεκεν πάντοτε ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας.

Ενδιαφέρουσα, όμως, περίπτωση είναι και ο πρόεδρος της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος είναι περισσότερο «μπαρουτοσκονισμένος», καθώς έχει περάσει από την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών όταν η τρόικα μας χόρευε στο ταψί…

Μαρινάκης: Αποφάσισε να μπει στις ελληνικές business

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, πλην της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στα media και το ποδόσφαιρο, τόσα χρόνια δεν είχε ανοίξει άλλες business στην Ελλάδα.

Τώρα όμως είναι εκ των βασικών μετόχων της Τέρνα Ενεργειακή – δεν το λες και λίγο το 6% σε ένα τέτοιο μαγαζί – και πολλοί αναρωτιούνται ποιο θα είναι το επόμενο χτύπημα του προέδρου Βαγγέλη…

Και επειδή έχει αποδείξει ότι δεν κάνει άστοχες κινήσεις σε διεθνές επίπεδο και ειδικά στην ναυτιλία, που σημαίνει ότι κινείται πάντα με βάση τις αποδόσεις ο πρόεδρος είδε πως η πίτα της ενέργειας θα φέρει πολλά κέρδη στην Ελλάδα και έκανε το βήμα…

Σας το έχουμε πει και στο παρελθόν και μάλιστα με στοιχεία σε κείμενα που έχει γράψει το mononews.gr και η στήλη thevalueinvestor.

Ο Περιστέρης έχει μετατρέψει την ΤΕΝΕΡΓ ΤΕΝΕΡΓ -0,81% 12,28#ifrm194{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig194:hover + #ifrm194,#ifrm194:hover,#trig194:active + #ifrm194,#ifrm194:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} σε μηχανή παραγωγής μετρητών.

Η Goldman και στην ΕΥΔΑΠ

Το επόμενο μεγάλο project που αφορά εταιρεία του Δημοσίου είναι η  ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -1,10% 8,95#ifrm96{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig96:hover + #ifrm96,#ifrm96:hover,#trig96:active + #ifrm96,#ifrm96:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και συγκεκριμένα η διάθεση/πώληση ποσοστού άνω του 11% της εταιρείας.

Η επιδίωξη είναι παλιά, αλλά τώρα αφού μπήκαν στις ράγες και τακτοποιήθηκαν μια σειρά από χρόνιες εκκρεμότητες μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου, μαθαίνω ότι ήδη σχεδιάζεται η πώληση του ποσοστού.

Πληροφορούμαι ότι την δουλειά του συμβούλου θα αναλάβει κι εδώ η Goldman Sachs, μαζί βέβαια και με άλλες ξένες επενδυτικές τράπεζες.

Το χαρτοφυλάκιο του Χάρη Ηλιάδη της Goldman Sachs αβγατίζει όσο ξαναγίνονται business στην Ελλάδα.

Να σας θυμίσω ότι περίπου το 10% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο family office του Τζον Πόλσον.

Μαξίμου: φυγή προς τα εμπρός

Η αγορά ανοίγει σε λίγες ημέρες σε πλήρη διάταξη, στις 14 Μαΐου κάνει επίσημη πρεμιέρα το άνοιγμα του Τουρισμού και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνουν το σχέδιο για την ανάσταση (μέρες που `ναι) της οικονομίας με αιχμή τις επενδύσεις.

Ακούω ότι μετά τα μέσα Μαΐου θα ανακοινωθούν μια σειρά από ξένες άμεσες επενδύσεις…

Άντε, μήπως ξεκολλήσουμε και αρχίσει να κινείται και η απασχόληση υπό άλλους όμως όρους, με καλύτερες αμοιβές κλπ κλπ.  Επίσης ο Κυριάκος μου λένε ότι έχει σχεδόν καταλήξει ότι εκλογές θα γίνουν προς το τέλος της 4ετίας.

Η ανακοίνωση του Σάκη Καλλιτσάντση

Μόλις 24 ώρες μετά τη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 2,80% 1,47#ifrm85{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig85:hover + #ifrm85,#ifrm85:hover,#trig85:active + #ifrm85,#ifrm85:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} που ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ο τέως CEO Σάκης Καλλιτσάντσης αποφάσισε να «μιλήσει».

Και ενώ άπαντες περίμεναν να επιτεθεί με δριμύτητα και σφοδρότητα στους Ολλανδούς κατά την προσφιλή τακτική του τους τελευταίους μήνες της θητείας του, εκείνος έβγαλε μια ανακοίνωση που μόνο στόχο είχε ότι δήθεν δεν υπάρχει καμία σχέση του ίδιου με την Greenhill των Μπάκου – Καϋμενάκη κι ότι όσα την προηγούμενη Πέμπτη στη γενική συνέλευση ο εκπρόσωπος της εταιρείας Pemanoaro, ο δικηγόρος κ. Σ. Μπρέγιαννος, εκφράζουν αποκλειστικά τις θέσεις της Greenhill κι όχι τον ίδιο.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Μπρέγιαννος ανέπτυξε διάφορες νομικές και επιχειρηματικές αστοχίες, ωστόσο ό,τι κι αν είπε δεν απείχε ούτε χιλιοστό από ό,τι έλεγε μέχρι πολύ πρόσφατα, ο ίδιος ο κ. Καλλιτσάντσης.

Τόσο οι επίσημες ανακοινώσεις, όσο και τα ντοκουμέντα με τις επίσημες θέσεις της Διοίκησης του, όσο βέβαια και τα διάφορα non paper που διακινούσε.

Εκκολαπτόμενο νέο σκάνδαλο;  

Την Παρασκευή το πρωί, όλοι όσοι ασχολούνται με την αγορά των σκαφών πολυτέλειας δεν πίστευαν αυτά που διάβαζαν στα ηλεκτρονικά media.

Δηλαδή την ανακοίνωση της εταιρείας Folli Follie που αποκάλυπτε  ότι πούλησε το σκάφος της οικογένειας Κουτσολιούτσων για το ποσό …«ρεκόρ» των 1,73 εκατ. ευρώ.

Η τιμή; Πέρα από κάθε προσδοκία.

Από την ανάποδη φυσικά.

«Σχεδόν το χάρισαν. Η άσχετοι είναι η πολύ άσχετοι, η νομίζουν ότι οι άλλοι ζουν στην Αυτοκρατορία των Μογγόλων» έλεγε ο ένας στον άλλο.

«Νέο σκάνδαλο με την Folli Follie» αναφώνησε κάποιος άλλος broker.

Μάλιστα ένα όνομα άρχισαν να ψιθυρίζουν όλοι.

Ενός γνωστού καναλάρχη.

Όχι από τα 1-2 κορυφαία ονόματα πάντως.

Αυτός είναι ο αγοραστής έλεγαν μεταξύ τους οι brokers.

H διαδικασία πώλησης της πολυτελούς  θαλαμηγού  MAIORA (Grouppo FIPA) με την ονομασία  «Phalarope» των 38,6 μέτρων, διήρκησε πάνω από 1,5 χρόνο.

Η Folli Follie πριν ακόμα μπουν φυλακή οι Κουτσολιούτσοι είχε βγάλει προς πώληση το σκάφος για 3.9 εκατ. ευρώ  και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί ήταν εκείνοι οι επιχειρηματίες που το είχαν δει.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2020 η ιστοσελίδα flagship-yachts, είχε αναρτήσει και φωτογραφίες του επίμαχου σκάφους και μάλιστα είχε οριστεί τιμή πώλησης του Phalarope στα 3,9 εκατ. Ευρώ (βλέπε φωτό παρακάτω).

Το σκάφος κατασχέθηκε τον Νοέμβριο του 2020 για λογαριασμό της Folli Follie έτσι ώστε να μην μπορεί να το πουλήσει ο μέτοχος της Folli Follie και προφυλακισμένος σήμερα, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Η αγγελία πώλησης του Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie) το 2020 στην τιμή των 3,9 εκατ. ευρώ.

Το Phalarope ναυπηγήθηκε στην Ιταλία από την Fipa – Maiora το 2005 και αμέσως μετά πέρασε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Διαθέτει δύο κινητήρες με τον κύριο κινητήρα να δίνει 3646 ίππους.

Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 11 επισκέπτες καθώς και το προσωπικό των 6 ατόμων.

Όμως την Παρασκευή που μας πέρασε,  προς έκπληξη όλης της αγοράς ανακοινώθηκε ότι το σκάφος πουλήθηκε σε τιμή έκπληξη 1,73 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή discount 55% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020.

Ειδικοί που ασχολούνται χρόνια με τις αγοραπωλησίες σκαφών παραλίγο να πάθουν «εγκεφαλικό» με την τιμή.

Με δεδομένο ότι το σκάφος έχει μείνει ακινητοποιημένο για πάνω από 1,5 χρόνο στην μαρίνα και οπωσδήποτε θα έχει υποστεί κάποιες ζημιές, εν τούτοις η τιμή του δεν δικαιολογείται να είναι τόσο χαμηλή.

“Μια τιμή που θεωρούν fair θα ήταν πέριξ των  2,2-2,3 εκατ. ευρώ”, λένε όσοι γνωρίζουν.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα superyachttimes.com υπάρχει η αγγελία πώλησης του σκάφους στην τιμή (asking price) των 2,1 εκατ. ευρώ.

Η αγγελία έχει ημερομηνία 25 Απριλίου 2021 (βλέπε φωτό παρακάτω)

Η αγγελία πώλησης του Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie) στις 25 Απριλίου του 2020 στην τιμή των 2,1 εκατ. ευρώ.

Αλλά  το ποσό των 1,73 αγγίζει τα όρια του σκανδάλου λένε όσοι ξέρουν απέξω και ανακατωτά την αγορά των μεταχειρισμένων σκαφών.

Όσοι ξέρουν απλά μαθηματικά θα ανακαλύψουν ότι η απόσταση που χωρίζει τα 2,1 εκατ. ευρώ με τα 1,73 εκατ. ευρώ είναι απλά 370.000 ευρώ.

Δηλαδή discount 17,6%.

«Νέο σκάνδαλο λοιπόν στον ορίζοντα; Η μήπως αδαείς και βλάκες οι πωλητές»  αναρωτιούνται μεσίτες με πάνω από 30 χρόνια στην αγορά.

«Η δεν ξέρουν μαθηματικά, η κάτι άλλο έχει συμβεί…» αναρωτιούνται σκωπτικά και με περίεργα χαμόγελα.

Και φυσικά εδώ πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.

Γιατί πολλοί λένε οτι το πράγμα είναι σοβαρό.

Τώρα όσον αφορά τον αγοραστή, οι brokers την Παρασκευή ψιθύριζαν ένα όνομα…

Ενός γνωστού καναλάρχη…

Επίσης όσοι ξέρουν την συγκεκριμένη αγορά, λένε οτι αυτό το σκάφος ενοικιάζεται αντί 10.000 ευρώ την ημέρα.

Δηλαδή περίπου 900.000 ευρώ για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες.

Επι της ουσίας ο αγοραστής σε δυο χρόνια θα έχει αποσβέσει την αγορά του.

To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)

To yacht Phalarope και σε δεύτερο φόντο το ενεχυριασμένο σπίτι της Οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις Σπέτσες

To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)To 38 μέτρων σκάφος Phalarope (ιδιοκτησίας της Folli Follie)

Το Yacht PHALAROPEΤο Yacht PHALAROPEΤο Yacht PHALAROPE
Keywords
folli follie, follie, folli follie, follie, βασίλης ράπανος, alpha bank, βαγγέλης μαρινάκης, goldman sachs, νέα, τραπεζες, πασχα, μαΐου, alpha, μνήμη, εετ, eurobank, τροικα, μαρινακης, media, business, ελλαδα, σημαίνει, project, εταιρεία, ευδαπ, εκκρεμότητες, sachs, ηλιαδης, office, ανάσταση, εκλογες, ceo, καλοκαιρι, yacht, κινηση στους δρομους, συριζα, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, ραπανος, βασίλης ράπανος, ημερομήνια, αμοιβες, μνήμη, αιχμη, δουλεια, ευδαπ, ιταλια, οικονομια, ονοματα, πειραιως, περιεργα, πλαισιο, φωτογραφιες, φωτο, alpha, ceo, eurobank, office, αγορα, αυξηση, αιμα, ανάσταση, απλα, βαγγέλης μαρινάκης, δεδομενο, δευτερο, διοικηση, εετ, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκρεμότητες, επενδυσεις, εταιρεία, εφοπλιστης, ιδιο, κεφαλαιο, λογια, μαΐου, μαθηματικα, μαξιμου, μηνες, ναυτιλια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, οπωσδηποτε, ποδοσφαιρο, πεμπτη, πηγη, πρωι, συγκεκριμενα, σειρα, σπιτι, σχεδιο, τερνα, τεως, τιμη, φυλακη, φυγη, φυσικα, φοντο, φορα, χρηστος, ωρες, ανηκει, business, δημητρης, ενοικιαζεται, ενωση, goldman sachs, χωρα, ηλεκτρονικα, ηλιαδη, project, index, κειμενα, media, μεινει, πωληση, sachs, σημαίνει, θεσεις, θετικα, yacht, yachts, ζανιας
Τυχαία Θέματα