Η νέα τσάντα του οίκου Dior έρχεται για να γίνει το αγαπημένο σας αξεσουάρ

11:28 5/8/2019 - Πηγή: Mononews

Με τίτλο την ομώνυμη οδό του Παρισιού, όπου γεννήθηκε και στεγάζεται έως και σήμερα ολόκληρη η κληρονομιά του ιστορικού οίκου, ο οίκος μόδας Dior παρουσίασε τη νέα τσάντα της, που αναμένεται να γίνει το αγαπημένο αξεσουάρ των fashionistas.

Το όνομα αυτής 30 Montaigne, όπως και ο αριθμός και η οδός του Παρισιού, όπου βρίσκεται και λειτουργεί το ατελιέ του οίκου από το 1946.

Πρόκειται για ένα αριστοκρατικό αρχοντικό, που κέρδισε αμέσως τον δημιουργό, Κριστιάν Ντιόρ,

ο οποίος διαμόρφωσε τους εσωτερικούς του χώρους, σύμφωνα με την κομψή αισθητική που διακρίνεται και στις δημιουργίες του.

Το ιστορικό κτίριο όπου στεγάστηκε το πρώτο ατελιέ του Κριστιάν Ντιόρ.

Ύστερα από 72 χρόνια χρόνια, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι εξακολουθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα πιο εμβληματικά κομμάτια και τα πιο ιστορικά σχέδια, που έχει χαρίσει ο οίκος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η τσάντα Saddle και το μοτίβο Oblique.

Τη φετινή σεζόν, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου επιστρέφει στο σημείο, από όπου ξεκίνησαν όλα, λανσάροντας μια capsule συλλογή, που θα είναι έντονα εμπνευσμένη από το πρώτο ατελιέ του οίκου.

Σε δήλωσή της, η Κιούρι εξηγεί το σκεπτικό, πίσω από αυτή την ιδέα «Η συναισθηματική σύνδεση που αναπτύσσουμε με ένα χώρο μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρή. Το αισθάνθηκα αμέσως όταν μπήκα για πρώτη φορά στο ατελιέ της Avenue Montaigne».

H νέα τσάντα του οίκου Dior

Τούλινες φούστες, bar jackets και slingback γόβες είναι μερικά από τα κομμάτια, που συνθέτουν την συλλογή 30 Montaigne. Πρωταγωνιστικό, ωστόσο και χαρακτηριστικότερο, ίσως, κομμάτι αυτής της νέας συλλογής είναι η πρωτοεμφανιζόμενη τσάντα ώμου με μεταλλικό κούμπωμα, με τα αρχικά του ιδρυτή του οίκου, σε μια σειρά από ιδιαίτερες παστέλ αποχρώσεις. Κατασκευασμένη από τρία διαφορετικά είδη δέρματος, είναι λουστραρισμένη όπως καμία άλλη, ενώ μία από τις εκδοχές της έχει ως καμβά το μοτίβο Oblique.

Στόχος του οίκου ήταν να δημιουργήσει μια it bag, όπως εξηγεί η Κιούρι, επισημαίνοντας πως η εξωτερική εμφάνιση δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτό, αλλά απαιτείται και ο σωστός σχεδιασμός στην λειτουργικότητα. «Η έμπνευσή της στηρίχτηκε στη λειτουργικότητα. Μια λειτουργικότητα που σε συνδυασμό με την καθαρή αισθητική συνεχίζει να με συναρπάζει».

H νέα τσάντα του οίκου Dior

Η νέα τσάντα του οίκου είναι ευρύχωρη, με ρυθμιζόμενο λουράκι, ενώ «έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες του σήμερα, με σημείο αναφοράς τις ανάγκες και την επιθυμία τους για έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο τρόπο ζωής», καταλήγει η Κιούρι.

The post Η νέα τσάντα του οίκου Dior έρχεται για να γίνει το αγαπημένο σας αξεσουάρ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dior,