Η νέα θέση του Αρώνη, ποιος θα είναι ο νέος CRO της Πειραιώς και οι κόντρες Minoan-ΑΝΕΚ

Η ώρα του Ευτύχη

Η στήλη πληροφορείται ότι ο ισχυρός μέτοχος και manager της Aegean ΑΡΑΙΓ 1,50% 4,06#ifrm37{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig37:hover + #ifrm37,#ifrm37:hover,#trig37:active + #ifrm37,#ifrm37:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Ευτύχης Βασιλάκης έχει χάσει τον ύπνο του – όπως άλλωστε όλοι οι ομόλογοί του σε διεθνές επίπεδο -τον τελευταίο 20ήμερο καθώς βλέπειότι η κίνηση είναι υποτονική και οι τουρίστες δεν έρχονται. 

Ο

Ευτύχης έχει κόψει εδώ και κανένα δίμηνο της δηλώσεις, οι μόνες δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει είναι μία στο Ζάππειο όταν η κυβέρνηση παρουσίασε την καμπάνια για τον τουρισμό και μία στην Σαντορίνη όταν, επίσης, ο Μητσοτάκης με φόντο το ηλιοβασίλεμα έστειλε μέσω των ξένων ανταποκριτών το σήμα προς τις ξένες χώρες ότι η Ελλάδα άνοιξε και περιμένει τους επισκέπτες. 

Αύριο, όμως, ο Ευτύχης θα βρεθεί ενώπιον των μετόχων της επιχείρησης στην προγραμματισμένη ετήσια γενική συνέλευση. 

Η αγορά περιμένει πως και πως να ακούσει για την πορεία της εταιρείας, τα σχέδια θωράκισής της έναντι ενός πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας αλλά και τι θα κάνουν οι μέτοχοι για την στήριξή της. 

Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης μέσω του Εγγυοδοτικού Ταμείου ύψους 150 εκατ ευρώ, οι τράπεζες εν μέσω lockdown, της άνοιξαν πιστωτικές γραμμές 130 εκατ ευρώ, ωστόσο η ανάγκη για ρευστότητα είναι μεγαλύτερη.

Βέβαια, βοηθάει και το γεγονός ότι έχει περιορίσει τις πτήσεις στο 50%.

Forthnet: Πως ψήφισαν οι μέτοχοι 

Λοιπόν, σήμερα η στήλη σας έχει αποκλειστικές πληροφορίες για το τι ψήφισαν οι μέτοχοι της Forthnet, οσον αφορά στο μπόνους που είχε κανονίσει ο CEO Πάνος Παπαδόπουλος. 

Μαθαίνω ότι η Wind απείχε από όλα τα θέματα, πλην των αμοιβών διοικητικού συμβουλίου και τα bonus που τα καταψήφισε.

Ως προς τις τράπεζες που κουρεύουν το 80% δανείων τους, στο θέμα εγκρίσεως bonus και αμοιβών διοικήσεως ψήφισαν ως εξής: η Alpha κατά, η Πειραιώς υπέρ και η Εθνική απείχε…

Ποιος θα διαδεχθεί τον Θύμιο;

Αποχώρησε από την τράπεζα Πειραιώς ο Chief RiskOfficer Θύμιος Κυριακόπουλος, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα του Χρήστου Μεγάλου, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο CEO της τράπεζας

Ο Θύμιος είχε, πριν την Πειραιώς, μακρά θητεία και πορεία σε ξένες τράπεζες, προεξέχουσας της Goldman Sachs. DeputyCRO στην τράπεζα είναι ο Ιωάννης Σταμούλης, ο οποίος όπως πληροφορείται η στήλη «γλυκοκοιτάζει» την θέση και μάλλον προκρίνεται καθώς μαθαίνω ότι η επιλογή του νέου CRO είναι εσωτερική υπόθεση…

Τα «βάσανα» της Intracom

Η holding του ομίλου συμφερόντων Κόκκαλη, η Intracom ΙΝΤΚΑ 0% 0,48#ifrm113{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig113:hover + #ifrm113,#ifrm113:hover,#trig113:active + #ifrm113,#ifrm113:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} έχει γενική συνέλευση των μετόχων της την Παρασκευή. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο με ιδιαίτερη προσοχή στις εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη, με αιχμή την Intralot. 

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον όμιλο είναι πολλά και ο Socrates πρέπει να βρει λύσεις, κυρίως για την Intralot.

Προφανώς η διοίκηση της Holding στην οποία είναι πρόεδρος και μάλιστα εκτελεστικός ο Σωκράτης θα δώσει απαντήσεις και δη στο ερώτημα πως πάνε οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους της θυγατρικής (intralot).

Οι μπαλοθιές της Minoan

Μπαλοθιές έπεσαν την προηγούμενη Τετάρτη στα Χανιά και στο Ηράκλειο από τους ανθρώπους της Minoan Lines καθώς όπως μαθαίνω το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Κύδων Παλάς» της Ηρακλειώτικης εταιρείας θυγατρικής του Ομίλου Grimaldi,  σύμφωνα με στοιχεία των λιμενικών αρχών για πρώτη φορά το προηγούμενο βράδυ, πήρε περισσότερους επιβάτες από τα πλοία της κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Αttica. 

Το «Κύδων Παλάς» πήρε  το 51,1% του συνόλου των επιβατών και το πλοίο της ANEK-Attica (το blue Galaxy) το 48,9% και χθες το απόγευμα από Πειραιά για Χανιά το «Κυδων Παλάς»της Minoan πήρε το 51% του συνόλου των επιβατών έναντι του 49% του «Elyros» της Κοινοπραξίας ΑΝΕΚ-Attica.

Οι τρέλες του Barbarossa

Δεν υπάρχει Έλληνας και ξένος που έχει επισκεφθεί την Πάρο και δεν γνωρίζει το θρυλικό bar rest Barbarossa της Νάουσας. 

Είναι φημισμένο όχι μόνο για το spot που βρίσκεται αλλά και για την πελατεία του καθώς μπορεί τα βράδια του καλοκαιριού να συναντήσει κανείς εκεί από ισχυρούς επιχειρηματίες μέχρι την Μόνικα Μπελούτσι, η οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το νησί

Φέτος, βέβαια, η κατάσταση λόγω κορονοϊού είναι διαφορετική και το νησί άδειο… 

Αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον ιδιοκτήτη του resto, ο οποίος συνεχίζει να κρατά τις τιμές στα ύψη. 

Μου μετέφεραν ότι ένα κιλό ψάρι κοστίζει 85 ευρώ! Κύριοι, δεν βγαίνει έτσι ο λογαριασμός πόσω μάλλον όταν ο μόνος τουρίστας που θα περάσει φέτος έξω από το μαγαζί είναι Έλληνας… 

Η στήλη πληροφορείται ότι αντίστοιχα φαινόμενα εξωπραγματικών για τα δεδομένα της κρίσης που προκαλεί η πανδημία τιμών υπάρχουν και σε άλλα νησιά, κυρίως στις Κυκλάδες.

Πρόεδρος στο ΔΑΑ

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με όσα πληροφορείται η στήλη η ανακοίνωση της τοποθέτησης του Γιώργου Αρώνη στην προεδρία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών

Ο Γιώργος αποχωρεί οριστικά από την Alpha Bank, στην οποία τους τελευταίους μήνες διετέλεσε σύμβουλος του CEO ενώ πριν επι σειρά ετών άσκησε τα καθήκοντα του deputy CEO

Η στήλη του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Νεος Deputy CEO

Επίσης νέος αναπληρωτής CEO στα Attica stores αναλαμβάνει ο Δημοσθένης Μπούμης. Ο Μπούμης στο παρελθόν εργαζόταν στην Diners Card επι Citibank. Εχει μεγαλη εμπειρία στο μαρκετινγκ και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τον ομιλο στην μετα covid εποχή.

Keywords
νέα, ανεκ, πειραιως, minoan, minoan lines, το νησι, alpha bank, ελλαδα, εταιρεία, τραπεζες, forthnet, ceo, wind, bonus, alpha, χανια, ηρακλειο, minoan, lines, πειραιας, καλοκαιρι, αθηνα, attica, diners, citibank, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, μονικα βασιλειου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τραπεζα πειραιως, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, χωρες, αιτηση, αιχμη, εθνικη, ζαππειο, θεμα, θητεια, κυκλαδες, νησι, νησια, πτησεις, σαντορινη, σωκρατης, ωρα, alpha, anek, attica, ceo, citibank, minoan lines, αγορα, βγαινει, βλεμμα, βραδια, βρισκεται, γεγονος, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, ευρω, υπαρχει, εποχη, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ετων, υπνο, θυμιος, κυβερνηση, κινηση, μηνες, μητσοτακης, ομαδα, πλοια, πλοιο, προβληματα, σειρα, σχεδια, ισχυρος, φοντο, φορα, ιωαννης, bonus, diners, εμφανισεις, ηλιοβασιλεμα, index, ξενος, lines, πληροφοριες, ψαρι, σημα, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα