Η μεγάλη επένδυση των Public Media Markt, ο αγώνας δρόμου του Θεόδωρου Καλαντώνη και η νέα big time ήττα του εφοπλιστή Λογοθέτη στην Κύπρο

Public Media Markt: Μια εταιρεία που επενδύει 40 εκατ. Ευρώ, στις εμπειρίες μας

Ουδείς αμφισβητεί ότι όλες τις μεγάλες καινοτομίες στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών, στην Ελλάδα τις έφεραν τα Public μαζί με την Media Markt.

H αλήθεια ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των Public Media Markt δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση στον τζίρο και στα έσοδα αλλά όχι κερδοφορία.

Για

μία ακόμη χρονιά.

Αυτό δείχνει να μην ενοχλεί τους βασικούς μετόχους οι οποίοι συνεχίζουν να επενδύουν ιλιγγιώδη -για τα μεγέθη της χώρας μας- ποσά που βελτιώνουν διαρκώς την εμπειρία του πελάτη ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Από το 2020, η Public Media Markt υλοποιεί ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των …40 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το 2022.

Πέρυσι, στον καιρό της πανδημίας, τα Public επένδυσαν 15 εκατ. Ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης αποθήκης (logistics center) 22.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Διπλασιάστηκε η χωρητικότητα και μπορούσε να εκτελέσει 5πλάσιο αριθμό αποστολών, με τον νέο μεγαλύτερο στόλο των μεταφορικών της οχημάτων.

Φέτος, επενδύει άλλα 15 εκατ. Ευρώ. για την αναβάθμιση υφιστάμενων καταστημάτων και το άνοιγμα νέων, ενώ προχωράει σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους της τεχνολογίας και των logistics.

Μόνο 2 εκατ. Ευρώ ξόδεψαν για το νέο κατάστημα Public στο Golden Hall, συνολικής έκτασης 3.200 τ.μ. που πραγματικά έχει εντυπωσιάσει τους καταναλωτές αλλά και τον ανταγωνισμό.

Άλλα 2 εκατ. Ευρώ επενδύθηκαν για το νέο κατάστημα στη Λάρνακα (3.000 τ.μ.) στο Metropolis Mall και για την ανακαίνιση του Public στη Λεμεσό.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για τον καταναλωτή.

Για πρώτη φορά η μάρκα Public συνδυάζει προϊόντα τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, μικρές αλλά και μεγάλες οικιακές συσκευές, σε μια σύγχρονη omni-channel εμπειρία αγορών.

Είναι σίγουρο ότι αυτή την εποχή, σ’ αυτό τον συγκεκριμένο τομέα, στην Ελλάδα, διεξάγεται ένας μεγάλος, σκληρός αγώνας για τα μερίδια αγοράς, με εισηγμένους και μη επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο τέλος δεν θα μείνουν πολλοί.

Θα επικρατήσει αυτός που οι καταναλωτές θα επιλέξουν για τις αγορές τους, με κριτήριο την συνολική εμπειρία του πελάτη.

Πριν και μετά την αγορά κάθε προϊόντος…

Big deal στην Μύκονο για την Intradevelopment 

Το Σάββατο σας γράψαμε για μια μεγάλη συμφωνία στον χώρο του Real estate που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Για την ακρίβεια σας είχαμε αναφέρει ότι η συμφωνία «αφορά μεγάλο ξενοδοχείο στο νησί της Μυκόνου, το οποίο τώρα βρίσκεται στην ιδιοκτησία εταιρείας που ανήκει κατά 50% σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο 50% ανήκει σε ευρωπαίους επιχειρηματίες με τεράστια εμπειρία στα ακίνητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξενοδοχείο πωλείται. Το τίμημα θα ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ.»

Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο που χτίζει η Intradevelopment με τον αγγλικό κολοσσό στο Real Estate, London Regional Properties, στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου.

Η επένδυση είχε κοστολογηθεί  περίπου στα 100 εκατ. ευρώ.

To παιχνίδι παίζεται σε 2 γήπεδα

Αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλα ματς.

Σε δύο διαφορετικά επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά γήπεδα.

Οι αγώνες μοιάζουν να είναι αμφίρροποι, το αποτέλεσμα ωστόσο είναι προδιαγεγραμμένο.

Το πρώτο μας παίζεται στο γήπεδο της ΔΕΗ.

Οι συγκρούσεις, τα παράπονα, οι αντιρρήσεις, οι αμφισβητήσεις κλπ.

Μέχρι το τέλος του μήνα αυτός ο αγώνας θα έχει τελειώσει.

Η ΔΕΗ θα έχει εμπλουτίσει το μετοχολόγιο της με Longonlies επενδυτές και το ταμείο της θα είναι κατά περίπου 1 δισ. Ευρώ ισχυρότερο.

Οι νέοι επενδυτές που θα έχουν μπει στη ΔΕΗ θα κοιτάξουν και παρακάτω.

Θα έχουν ήδη ψάξει την Ελληνική Οικονομία και θα αναζητούν ευκαιρίες στην Ελληνική κεφαλαιαγορά.

Από την αρχή του έτους τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά…

Ένας νέος παίκτης στην μεγάλη αρένα

Είναι νέος είναι ωραίος, ζει τις τελευταίες 2 δεκαετίες στο Λονδίνο, με γραφείο στο Mayfair και έχει αξιόλογες, χρήσιμες διασυνδέσεις στους επενδυτικούς κύκλους.

Τώρα τελευταία τον αγαπούν και οι πολιτικοί .

Κρατείστε το όνομά του γιατί θα το συναντάτε ολοένα και συχνότερα.

Τάσος Αστυφίδης.

Τον περασμένο Μάρτιο η «Ambrosia Capital Hellas ΑΕΠΕΥ» που διευθύνει μαζί με τον Σταύρο Ανάγνου, πήρε άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.

Το όνομα της μικρής αυτής επενδυτικής μπουτίκ θα το βρείτε στο πρόσφατο ομόλογο της ΔΕΗ (των 650 εκατ. Ευρώ), στο ομόλογο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (άλλα 650 εκατ. Ευρώ , το 2020) αλλά και στις ομολογιακές εκδόσεις Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, της Frigoglass, στις διαπραγματεύσεις για την πώληση της Forthnet αλλά και σε πολλά -λιγότερο διάσημα αλλά εξίσου σημαντικά- επενδυτικά projects.

Μαθαίνω ότι εκεί στο βροχερό Λονδίνο επιλέγουν να ταξιδεύουν τώρα τελευταία, πολλοί και γνωστοί επιχειρηματίες.

Ζητούν ένα ραντεβού με τον κ. Τάσο γιατί επιλέγουν να τρώνε αμβροσία προκειμένου να απολαύσουν το νέκταρ των υψηλών αποδόσεων…

Μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν υψηλές διασυνδέσεις για να κλείσουν αυτό το πολυπόθητο ραντεβού…

Τρέχουν στην doValue, δεν βιάζονται στην Εθνική

Οι 1.000 γενναίοι του Θεόδωρου Καλαντώνη, τρέχουν και δεν φτάνουν.

Πρέπει οπωσδήποτε να παραδώσουν το χαρτοφυλάκιο Frontier, 190.00 δάνεια, έτοιμο προς αξιοποίηση (με όλες τις γραφειοκρατικές, τυπικές διαδικασίες, ιδιοκτησίες, τίτλους κλπ) το αργότερο μέχρι την 24η Ιανουαρίου 2022.

Σ’ αυτή την υπερ-προσπάθεια, η doValue θα ήθελε και τη βοήθεια των 150 στελεχών της Εθνικής Τράπεζας όπως προβλέπει η μεταξύ τους συμφωνία.

Στην Εθνική όμως δεν βιάζονται.

Πρώτα, να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, κατόπιν να υπάρξουν «πρόθυμοι» να φύγουν από την ΟΤΟΕ για να πάνε στο καθεστώς εργαζομένων των servicers, να αξιολογηθεί η χρησιμότητα τους και στο τέλος να πιάσουν δουλειά.

Μου ψιθύρισαν χθες στην προσευχή, ότι ο Θόδωρος Καλαντώνης αν δεν τελειώσει σύντομα η εκκρεμότητα με τους «Εθνικάριους», θα προχωρήσει στην πρόσληψη εργαζομένων μέσω της Adecco για να τους ρίξει στην μάχη της τακτοποίησης του χαρτοφυλακίου.

Εκεί κάτω στα κεντρικά της doValue περιμένουν και το δεύτερο μεγάλο πακέτο το FRONTIER II.

Θεωρούν ότι η Εθνική θα έχει κάθε λόγο να τους εμπιστευτεί πάλι και για λόγους πρακτικούς (π.χ. θα ελέγχει έναν servicer αντί για δύο διαφορετικούς) αλλά και ουσίας (υψηλή αποτελεσματικότητα)…

 

Γιώργος Λογοθέτης: Τα δραματικά νέα και η εκδοχή της αλογόμυγας

Χθες μου ψιθύρισαν ότι οι εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης μόλις διάβασε κάποιές πρόσφατες αποφάσεις της Κυπριακής Δικαιοσύνης και για την ακρίβεια της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021, έμεινε στήλη άλατος.

Δεν το περίμενε η κάποιοι τον είχαν πληροφορήσει λανθασμένα

Πάντως είναι ένα ισχυρό χαστούκι για τον τέως ισχυρό εφοπλιστή, που χάνει σε όλες τις χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία) τις υποθέσεις του.

Οι αντίπαλοι του πάντως μάλλον άρχισαν να χαμογελάνε, καθώς τα δικαστήρια στην Κύπρο απέρριψαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Λογοθέτη εναντίον τέως συνεργατών του.

Για την ακρίβεια η απόφαση LIBRA CAPITAL LIMITED, από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλων, ως το επισυναπτόμενο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A Εναγόντων -και-

1. ΦΕΛΙΞ ΜΠΙΤΖΙΟΣ, από την Ελλάδα

και άλλων, ως το επισυναπτόμενο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β Εναγομένων αναφέρει : «Συνακόλουθα, η αίτηση αναπόδραστα οδηγείται σε απόρριψη ενώ το εκδοθέν προσωρινό διάταγμα, ημερομηνίας 16.06.2020, ακυρώνεται.»

Απλά διαβάστε τα παρακάτω αποσπάσματα:

Απόσπασμα 1:

«Αποκαλώντας κάποιοι εξ’ αυτών την ένορκη δήλωση Ροσάνας Μόρτογλου που συνοδεύει και υποστηρίζει την αίτηση «σωστό ανοσιούργημα» και «οχετό ψευδών πληροφοριών» που «κατά τρόπο ανήθικο» τέθηκε υπόψη του Δικαστηρίου, στο σύνολό τους αποδίδουν στην πλευρά των εναγόντων-αιτητών συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης του Δικαστηρίου, μέσω αποσπασματικής και εσκεμμένα λειψής παρουσίασης των γεγονότων ή αποσιώπησης κάποιων άλλων, ακόμα και την καταφυγή στο ψεύδος, με σκοπό την εν γνώση τους παραπλάνηση του Δικαστηρίου.»

Απόσπασμα 2:

«Ο «Αρχηγός» της Οικογένειας Λογοθέτη, κ. Μιχάλης Λογοθέτης βρισκόταν στην Αθήνα και είχε πλήρη γνώση των εργασιών του Ομίλου Libra.»

Απόσπασμα 3:

«Τα στοιχεία αυτά αποκρύφθηκαν από το Σεβαστό Δικαστήριο με σκοπό την παραπλάνησή του και τη δημιουργία μίας ψευδούς εικόνας ότι η Οικογένεια Λογοθέτη είναι το θύμα της όλης υπόθεσης, ενώ σύμφωνα με τα πορίσματα των ελληνικών αρχών υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κ. Μιχάλης Λογοθέτης ήταν ο ηθικός αυτουργός κακουργημάτων.»

Διαβάζοντας τις λέξεις δικαστήρια, αρχηγός και ηθικός αυτουργός δεν ξέρω γιατί, ξαφνικά σκέφτηκα το περίφημο θεατρικό έργο «Ρασόμον: Η εκδοχή της αλογόμυγας» που αντλεί την έμπνευσή του από τρία διηγήματα του πατέρα της ιαπωνικής διηγηματογραφίας, Ρυονόσουκε Ακουτάγκαβα.

Το έργο μεταξύ άλλων περιγράφει ακόμα και την αλλοίωση της πραγματικότητας.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
media markt, big time, public, media, markt, νέα, big, time, κυπρος, ηττα, media markt, public, time, αγωνας, big time, big, media, markt, golden hall, εταιρεία, ελλαδα, logistics, golden, metropolis, mall, συγκεκριμένο, deal, μυκονος, real, london, properties, δεη, capital, hellas, tier, τραπεζες, οτοε, εκκρεμότητα, ηπα, αθηνα, θεατρο, προσφορες, υφίσταται, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , metro mall, forthnet, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, βομβα mall, αποτελεσματα, χωρες, αδεια, αιτηση, ακινητα, γηπεδα, γνωση, δανεια, δουλεια, εθνικη, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, λονδινο, νησι, οικονομια, οτοε, πειραιως, προγραμμα, πωλειται, capital, real, αγορα, αγωνες, αυξηση, ασφαλιστικα μετρα, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γηπεδο, δευτερο, δηλωση, διηγηματα, δειχνει, ευρω, εκκρεμότητα, εμπνευση, εξελιξη, επενδυσεις, εποχη, εσκεμμενα, εταιρεία, ετοιμο, ευθυνη, εφοπλιστης, υφίσταται, εκδοσεις, λαρνακα, λογο, ξενοδοχειο, οικογενεια, ονομα, οπωσδηποτε, οχηματων, ραντεβου, σαββατο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συντομα, τεως, τρια, φορα, αγορες, ανηκει, channel, deal, golden hall, golden, hellas, properties, λεξεις, london, logistics, mall, metropolis, μυκονο, πακετο, πληροφοριες, πωληση, tier
Τυχαία Θέματα