Η επιστροφή των short κοκκινίζει το ταμπλό

Επιστρέφουν οι short στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, ποντάροντας στο σενάριο ενδεχόμενης κόντρας των θεσμών με την κυβέρνηση ενόψει του νομοσχεδίου με τις φοροαπαλλαγές που θέλει να να φέρει στη Βουλή στις αρχές Αυγούστου.

Ο γενικός δείκτης γύρισε σε αρνητικό πρόσημο, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά στη Λεωφόρο Αθηνών οι απώλειες είναι έντονες.

Στα επίπεδα των 850 μονάδων υποχωρεί η αγορά, ενώ την ανηφόρα φαίνεται να

παίρνει και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που κινείται περί το 2,35%. Αυτό, όταν κάνει το γύρο της αγοράς η πληροφορία ότι επίκειται η έκδοση επταετούς ομολόγου αύριο Τρίτη με στόχο την άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.

Η πτώση στο Χρηματιστήριο, όπως φαίνεται, γίνεται και με τζίρο της τάξης άνω των 23 εκατ. ευρώ, με τους πωλητές να παίρνουν το πάνω χέρι.

Τα μάτια και η προσοχή είναι στις επαφές που θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας με τον επικεφαλής τους ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Ο κ. Ρέγκλινγκ αναμένεται να συναντηθεί αύριο Τρίτη και με τον πρωθυπουργό. Ο Γερμανός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, ενόψει του νομοσχεδίου για τις φοροαπαλλαγές που πρόκειται να καταθέσει στις αρχές του επόμενου μήνα η κυβέρνηση.

Όλο το ταμπλό βρίσκεται στο κόκκινο… Δεν υπάρχει μετοχή που να διαφοροποιείται, με τον Τιτάνα, την ΔΕΗ, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, , την Πειραιώς και τον ΟΛΠ να υποχωρούν πάνω από 3%.

The post Η επιστροφή των short κοκκινίζει το ταμπλό appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα