Γιώργος Γιουρούκος: Συμφωνία της Global Ship Lease με ναύλα αυξημένα κατά 300%

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Global Ship Lease του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου έκλεισε συμφέρουσα συμφωνία τριετούς ναύλωσης εκμεταλλευόμενη την ισχυρή ναυλαγορά των containerships.

H ναύλωση έναντι 38.000 δολαρίων ημερησίως, αφορά στο χωρητικότητας 2,200 teu πλοίο Kumasi, κατασκευής 2002. Θα ξεκινήσει μόλις το πλοίο ολοκληρώσει τις διαδικασίες δεξαμενισμού, κατά τον τρέχοντα μήνα.

Ο Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε:

“Τα ελκυστικά ναύλα που εξασφαλίσαμε για το 20 ετών Kumasi αντιπροσωπεύουν αύξηση άνω του 300% από τα προηγούμενα ναύλα που αποκόμιζε το πλοίο και περίπου 20% υψηλότερα από τις πολυετείς ναυλώσεις που συμφωνήθηκαν για δύο αδελφά πλοία του Kumasi, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία αποτελεί καθαρή απόδειξη του σημαντικά θετικού momentum που διατηρείται στην αγορά των μεσαίου μεγέθους και μικρότερων containerships, με την στήριξη των ανθεκτικών θεμελιωδών μεγεθών, παρά την παραδοσιακά χαμηλή εποχική περίοδο για την αγορά ναυλώσεων”.

Συμφωνία αναχρηματοδότησης

Παράλληλα, η Global Ship Lease προχώρησε σε συμφωνία νέας διευκόλυνσης εγγυημένου χρέους για την αναχρηματοδότηση της εκκρεμούς διευκόλυνσης, ύψους 219,4 εκατ. δολαρίων, η οποία θα παρατείνει την ημερομηνία λήξης από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Δεκέμβριο του 2026, ενισχύοντας περαιτέρω την ικανότητα της εταιρείας να διατηρήσει τα μερίσματα της σε όλους του κύκλους της αγοράς.

“Πετύχαμε τη συνεχή βελτίωση του ισολογισμού μας, μειώνοντας το κόστος χρέους, αντισταθμίζοντας μεγάλο μέρος της έκθεσης σε κυμαινόμενο επιτόκιο, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των δανειστών μας σε 18 και βελτιώνοντας τόσο τους όρους όσο και την ευελιξία μας με τρόπους που θα υποστηρίξουν την ανταγωνιστικότητά μας, τα κέρδη μας και την ικανότητά μας να καταβάλουμε αξιόπιστα μερίσματα σε όλους τους κύκλους της αγοράς” τόνισε ο κ. Γιουρούκος.

Η Global Ship Lease ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Δεκέμβριο του 2007 και εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 2008. Στις 25 Ιανουαρίου 2022 κατείχε 65 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με συνολική χωρητικότητα 342.348 TEU. Τα 32 πλοία είναι Post-Panamax.

Διαβάστε ακόμη:Safe Bulkers (Πόλυς Χατζηιωάννου): Tι δείχνει η νέα εξαγορά της εταιρείας για τις τιμές των μεταχειρισμένων capesize
Keywords
Τυχαία Θέματα