Γιατί «σάρωσε» η Πειραιώς Sec, το call του Ψάλτη, ο παίχτης Γρύλος και η κρούση των Ολλανδών στον Παναγιωτόπουλο της REDS

Ρεκόρ στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή (Πειραιώς Sec)

Το χρηματιστήριο, όπως έχετε διαπιστώσει έχει ανεβάσει τζίρους και οι χρηματιστηριακές κάνουν πάρτι.

Η σημερινή ημέρα προδιαγράφεται καλή ειδικά μετά το χθεσινό ρεκόρ του DOW JONES στις 30,000 μονάδες στην Νέα Υόρκη.

Οπως μου λένε πηγές η Πειραιώς Χρηματιστηριακή (Πειραιώς Sec) στην προχθεσινή συνεδρίαση  πραγματοποίησε το 25% του ημερήσιου τζίρου του ελληνικού ΧΑ. Not bad…

Intralot: Τα «ψαλίδια» και τα δάνεια του Socrates

Την ώρα που ο πρόεδρος

Σωκράτης Κόκκαλης επέστρεψε στο τιμόνι της Intralot τα ανοικτά μέτωπα της εταιρείας δεν λένε να κλείσουν… και οι πονοκέφαλοι πολλοί. 

Από τη διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές, μέχρι τα καυτό ζήτημα της ρευστότητας. 

Η εταιρεία όπως η ίδια ανακοίνωσε μπήκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται… Δηλαδή, σήκωσε λεφτά από παντού. 

Διαπραγματεύσεις όμως κάνει – πλην αυτών με τους ομολογιούχους – και προμηθευτές με στόχο να αλλάξει τους όρους των συμφωνιών. Δύσκολη κατάσταση εξου και ανέλαβε εκ νέου ο Socrates. 

Επίσης, τα στελέχη της έκοψαν τα ταξίδια καθώς έπεσε «ψαλίδι» στις δαπάνες… Και σας έχω και καλύτερο: οι προγραμματισμένες επενδύσεις των 12 εκατ ευρώ μετατίθεται στο απώτερο μέλλον…

Ο Ψάλτης, το DK, το conference call και τα σχέδια του `21

Και επειδή τα νέα των τραπεζών δεν λένε να κοπάσουν, σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης θα παρουσιάσει στους επενδυτές τα αποτελέσματα του 9μηνου αλλά και το deal με το αμερικανικό fund Davidson Kempner. 

Η στήλη πληροφορείται ότι η ο Βασίλης Ψάλτης και η τράπεζα θα κρατήσει στην Cepal ποσοστό 15%-20% και το τίμημα ξεπερνά – οριακά – τα 300 εκατ ευρώ. 

Με την τιτλοποίηση των 10,8 δις ευρώ η τράπεζα μειώνει σημαντικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και όπως πληροφορείται η στήλη εξετάζει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 να προχωρήσει σε νέα τιτλοποίηση με στόχο να καθαρίσει τον ισολογισμό. 

Ψηλώνει η Sky Express του Γρύλου

Πληροφορούμαι ότι στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία της κρητικής αεροπορικής εταιρείας Sky Express και όπως μου μεταφέρουν είναι ικανοποιημένοι καθώς είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός στον κλάδο. 

Μνεία στην Sky Express του επιχειρηματία – πολυδραστήριου θα έλεγα – Γιάννη Γρύλου έκανε και ο υπουργός Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το σχέδιο στήριξης της Aegean

Η δυναμική όμως που αναπτύσσει ο Κρητικός επιχειρηματίας είναι εντυπωσιακή πόσο μάλλον μετά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στον ξενοδοχειακό όμιλο Hotel Brain. No bad! 

Reggeborgh/Ελλάκτωρ: κρούση στον πρόεδρο της REDS

Κάθε μέρα γίνεται διοικητικό συμβούλιο και κάθε ημέρα ακυρώνεται… 

Ο λόγος φυσικά για την Ελλάκτωρ. 

Στην γύρα όμως που έκαναν οι Ολλανδοί ψάχνοντας στελέχη για την επόμενη ημέρα μαθαίνω ότι έκαναν κρούση και στον πρόεδρο της REDSθυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ – Χρήστο Παναγιωτόπουλο για να αναλάβει τα ηνία του Άκτωρα. 

Πάντως άπαντες αναφέρουν οτι τα ονόματα των εφοπλιστών που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες “δεν παίζουν”.

Έξυπνη κίνηση από την Eurobank

Την ανάγκη να σταθούν όρθιοι οι πολύ μικροί επιχειρηματίες, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι με μικρά μαγαζιά αφουγκράστηκε η Eurobank και τους δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους μια εφαρμογή της τράπεζας και με ένα sms ή link που θα στέλνουν στον πελάτη τους εκείνος θα πληρώνει το αντίτιμο του προϊόντος που θέλει να ψωνίσει και το μαγαζί θα κάνει το delivery

Τα credits για το εγχείρημα ανήκουν στην ομάδα του γενικού διευθυντή retail Ιάκωβου Γιαννακλή. 

4 υπουργοί σε ένα διαδικτυακό πάνελ

Όποιος παρακολούθησε την διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ Στουρνάρα, Τσακαλώτου, Σταϊκούρα και Βενιζέλου κατάλαβε πολλά για αυτά που μας συνέβησαν τα τελευταία 10 χρόνια των μνημονίων. 

Η στήλη κρατάει αυτό που είπε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ότι έπρεπε να είχε δημιουργηθεί η bad bank εξαρχής, ωστόσο οι δανειστές δεν μας άφησαν. 

Το ΔΝΤ το έγραφε σε κάθε έκθεση, οι ευρωπαίοι είχαν στυλώσει τα πόδια…

Κουιζ 

Με ποια τράπεζα είναι δυσαρεστημένες 8 οικογένειες του Παλαιού Ψυχικού; 

Keywords
Τυχαία Θέματα