Γιατί ο Γιώργος Νίκας δεν διάβασε Χέμινγουεϊ στην Μύκονο, το δώρο της Eurobank, το δείπνο με menu την Ελλάκτωρ, τα γενέθλια του Μιχάλη Σάλλα και ποιοι έδωσαν 26,5 εκατ. για 3 σπίτια

Τα νούμερα που ζαλίζουν 

Αυτό που συμβαίνει to 2021 με το Real Estate είναι απίστευτο.

Εχει απογειωθεί σε σημείο που οι μεγάλες εταιρείες που έχουν αναλάβει τα μεγάλα σπίτια για τους Rich & famous να μην προλαβαίνουν να κλείνουν δουλειές.

Για παράδειγμα μου λένε ότι η Greece Sotheby’s International Realty έχει αυξήσει τον κύκλο εργασιών της σχεδόν κατά 300%.

Τα νούμερα ζαλίζουν ακόμα και τους πιο αισιόδοξους

Έτσι λοιπόν μαθαίνω ότι πουλήθηκε και η τελευταία βίλα  στο COSTA NAVARINO στην Μεσσηνία, αντί του ποσού των 8,5 εκατ. ευρώ.

Στην Μήλο αγόρασε μια εκπληκτικό (οικολογικό) ακίνητο η Gabriela Hearst.

Η Gabriela μέλος της διάσημης οικογένειας των Αμερικάνων εκδοτών Hearst και επικεφαλής του γαλλικού οίκου μόδας  Chloé, πλήρωσε το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ.  Αρχιτέκτονας ήταν ο Χρήστος Βλάχος.

Επίσης στην Κρήτη στην Ελούντα απέναντι από την Σπιναλόγκα πουλήθηκε από την εταιρεία MIRUM.gr (ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα Vitaly Borisof) ένα εξαιρετικό ακίνητο αξίας 11,5 εκατ. ευρώ.

Αγοραστής ένας Αυστριακός Μεγιστάνας.

Για 3 σπίτια τις τελευταίες εβδομάδες, οι ξένοι έδωσαν 26,5 εκατ. ευρώ. Not bad…

Ο Μπάκος, ο Εξάρχου, η Ελλάκτωρ και οι δράκοι

Την Πέμπτη το βράδυ,  η θερμοκρασία κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό ξεπερνούσε τους 33 βαθμούς κελσίου.

Παρά τον καύσωνα, το εστιατόριο Παπαϊωάννου (στο οποίο έχει επενδύσει επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται και στην ενέργεια) στο Καβούρι ήταν γεμάτο.

Τα γκαρσόνια άψογα ντυμένα κρατούσαν μεγάλους δίσκους από φρέσκα ψάρια και αστακομακαρονάδες που είχαν παραγγείλει οι παρέες του διάσημου resto.

Σε ένα από τα τραπέζια στον Παπαιωάννου, που βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο κύμα, καθόταν μια 3μελής παρέα.

Μεταξύ αυτών ο μέτοχος της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 1,29#ifrm86{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig86:hover + #ifrm86,#ifrm86:hover,#trig86:active + #ifrm86,#ifrm86:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} Δημήτρης Μπάκος και ο  τέως διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρος Εξάρχου.

Αυτήκοος μάρτυς, από το διπλανό τραπέζι, που αναγνώρισε τους δυο άνδρες, άκουσε κάποια στιγμή τον κ. Μπάκο να λέει με απορία στην παρέα  αναφερόμενος στην διαμάχη με τους Ολλανδούς της Reggeborgh Invest για την περίφημη υπόθεση της Ελλάκτωρ:

«Μα δεν καταλαβαίνω γιατί μας θεωρούν τους δράκους της υπόθεσης.

Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε με την νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ και τον βασικό μέτοχο, τον Ολλανδό Henry Holterman.

Για αυτό έχουμε ζητήσει να τον δούμε για να μας εξηγήσει τι έχει μαζί μας.

Σε επίρρωσιν αυτών θα ασκήσουμε κανονικά τα δικαιώματα μας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, που ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

Είμαστε στην Ελλάδα για να μείνουμε» είπε ο εφοπλιστής.

Ο αυτήκοος μάρτυς μάλιστα άκουσε κάποιον από την παρέα να τα «χώνει» και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε μια εκ των δυο κυριών που διοικούν.

Λόγω της ζέστης ο φίλος μου δεν κατάφερε να συγκρατήσει εάν επρόκειτο για την κ. Βασιλική Λαζαράκου η την κ. Νατάσα Στάμου…

Τα γενέθλια του Μιχάλη Σάλλα και οι θεωρίες συνομωσίας…

Όπως έχετε διαπιστώσει ο WISEMAN μαθαίνει τα πάντα είτε γίνονται σε γνωστά εστιατόρια είτε σε prive dinners.

Σας έχω λοιπόν άλλο ένα hot και juicy από αυτούς που ξέρουν τα πράγματα και όχι από εκείνους που τα φαντάζονται….

Ο Μιχάλης Σάλλας λοιπόν την Τρίτη που μας πέρασε είχε τα γενέθλιά του.

Δε θα σας πω τα πόσα έκλεισε γιατί ο Μιχάλης Σάλλας είναι νέος και ακμαίος.

Δέχθηκε λοιπόν επ’ αφορμή της μέρας κάποιους φίλους του στο σπίτι του για να το γιορτάσει.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρξε πολιτική συγκέντρωση του τραπεζίτη και πάντως  ανάμεσα  σε  εκείνους που βρέθηκαν εκεί δεν έτυχε να είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ταύτα για κείνους που  σεναριολογούν με λάθος τρόπο για διευθύνσεις και ονόματα!

Ο Γιώργος Νίκας, η Μύκονος και το βιβλίο του Χέμινγουεϊ

O επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας με προβλήματα στην Αμερική λόγω του σκανδάλου insider trading, άπλωσε το λεπτό, ηλιοκαμένο του χέρι κάτω από τις καυτές, ολόχρυσες αχτίδες του ήλιου.

Οι δείκτες στο καντράν του υπέρκομψου ρολογιού του έδειχναν μια το μεσημέρι.

Ο ήλιος είχε ανέβει πολύ-πολύ ψηλά.

Ο Γιώργος Νίκας καθόταν στις υπέροχες ξαπλώστρες του Alemagou στην Μύκονο και δροσερά κορίτσια σέρβιραν τα ποτά του.

Σε μια άλλη ξαπλώστρα κάποια μέτρα μακριά, μια  πλατινομαλλούσα Mykonian girl  με ένα ροζ αποκαλυπτικό μπικίνι του διάσημου σχεδιαστικού διδύμου D-Squared αφήνεται στα χάδια του ήλιου.

Στα πόδια της είχε το διάσημο βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Για ποιον χτυπά η καμπάνα».

Ο Γιώργος Νίκας έριξε μια αδιάφορη ματιά στον τίτλο του βιβλίου.

Δεν ξέρω εάν του θύμισε κάτι η αν τρόμαξε…

Γιώργος Νίκας: Λίγα λογια για το παρελθόν

Μπορεί τώρα να ξεκουράζεται στην Μύκονο αλλά το  καλοκαίρι του 2020 ο «πολύς» Γιώργος Νίκας βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ήταν δε εξαφανισμένος από παντού.

Ο Γιώργος Νίκας κατηγορείται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading), σύμφωνα με νέες πληροφορίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, μέσω του mononews.gr από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία στις ΗΠΑ είχαν παγώσει με απόφαση δικαστηρίου αν και στην συνέχεια του είχαν επιτρέψει να πουλήσει διαμέρισμα στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ η αξία του οποίου ανερχόταν στα 6,5 εκατ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις διακυμάνσεις που παρουσιάζει η αγορά οικιστικών ακινήτων στο Μανχάταν, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα ήταν συνετό για τον Νίκα να πουλήσει το διαμέρισμα, ώστε να διαφυλαχθεί η αξία του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου, και τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση,  να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος θα «παγώσει» από το δικαστήριο, σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχικής απόφασης του τελευταίου.

Κι αυτό για να μην χάσει εν τω μεταξύ την αξία του το ακίνητο και να διαφυλαχθεί ως είχε η περιουσιακή κατάσταση του κατηγορούμενου για insider trading επιχειρηματία.

Σημειώνεται ότι η SEC διεκδικεί από τον Νίκα 2,6 εκατ. δολάρια τα οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποκόμισε από παράνομες πληροφορίες που πήρε από τον τραπεζίτη της Goldman Sachs.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια ακριβώς είναι η συμφωνία που έχει κάνει (εάν έχει κάνει) ο Νίκας με την Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς ο ίδιος δεν εχει μιλήσει ποτέ για αυτό το θέμα.

«Τον κυνηγούν ακόμα οι Αμερικανοί;” αναρωτιούνται νομικές πηγές.

Το alemagou , ο Λαβίδας και η «πόρτα» στον Νίκα

«Τα αστραφτερά φτερά καταστρέφονται όταν έχεις μια νεοπλουτίστικη διάθεση και έπαρση ότι υπερέχεις σε εμφάνιση, στυλ και γεμάτο Gucci πορτοφόλι» συνηθίζει να λέει πολύ καλός φίλος της στήλης.

Ο Γιώργος Νίκας λοιπόν όταν επέλεξε την προηγουμένη Τέταρτη το Alemagou στην Φτελιά για τις βουτιές του, δεν είχε υπολογίσει ένα κρίσιμο παράγοντα.

Αγνοούσε ότι κάποιοι φίλοι του Τηλέμαχου Λαβίδα από τα χρόνια του Κολεγίου έχουν μετοχική σχέση με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Θα σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με την απόφαση των αμερικανικών αρχών για το σκάνδαλο της εσωτερικής πληροφόρησης που αποκαλύφθηκε το 2019, ο Τηλέμαχος Λαβίδας, έως τότε φίλος του Γιώργου Νίκα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνεργάτες στο σκάνδαλο insider trading για συγκεκριμένη αμερικανική μετοχή, δικάστηκε και καταδικάστηκε.

Έμεινε 1 χρόνο φυλακή, καθώς η συμπεριφορά του κρίθηκε αρίστη.

Τώρα ο Λαβίδας έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και ασχολείται με την εταιρεία που του άφησε ο πατέρας του Θανάσης ο οποίος απεβίωσε προ ολίγων μηνών.

Ο Γιώργος Νίκας όμως διέφυγε από τις ΗΠΑ λίγες ημέρες πριν συλληφθεί ο Λαβίδας.

Προφανώς λένε πηγές είχε εσωτερική πληροφόρηση.

Persona non grata 

Η ιδιοκτησία του Αlemagou λοιπόν γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την περιπέτεια του Τηλέμαχου θεώρησε τον Νίκα, persona non grata.

Δηλαδή ανεπιθύμητο.

Παρότι ζήτησε τραπέζι στο εστιατόριο για φαγητό εν τούτοις οι υπεύθυνοι του Alemagou του είπαν ότι δεν υπάρχει.

Ίσως εκείνη την στιγμή να θυμήθηκε τον τίτλο του βιβλίου του διάσημου Έρνεστ, που είχε το ωραίο Mykonian κορίτσι της διπλανής ξαπλώστρας.

Η Eurobank και ο νεαρός Δημήτρης

Πριν από εβδομάδες όλοι μάθαμε για την ηρωική προσπάθεια του 18χρνου Δημήτρη ο οποίος αρίστευσε στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στην ιατρική σχολή.

« Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει να με βοηθάνε οι γονείς μου, ήταν πολύ δύσκολο» λέει ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο 18χρονος κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2021 παρόλο που έχασε πριν από λίγους μήνες και τους δύο γονείς του από κορονοϊό.

Η οικογένεια του Δημήτρη όμως είχε λάβει στο παρελθόν ένα στεγαστικό δάνειο από την Eurobank η οποία αποφάσισε να το διαγράψει οριστικά και μάλιστα να προσλάβει τον μεγάλο του αδελφό στην Τράπεζα.

Σε επιστολή της η Eurobank προς τον  Περικλή, τον αδελφό του Δημήτρη αναφέρει:

«Η Διοίκηση της Τράπεζας, θέλοντας να συμβάλλει στο δύσκολο αγώνα που καλείστε να δώσετε εφεξής, καθώς επίσης, επιθυμώντας να σας δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσετε τη νέα φάση της ζωής σας χωρίς τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος, αποφάσισε τη συνολική διαγραφή των δανειακών απαιτήσεων που βάρυναν τους γονείς σας καθώς και την ακίνητη περιουσία σας.

Έλαβε επίσης αυτήν την απόφαση με το βλέμμα στο μέλλον, το δικό σας μέλλον, το οποίο ευχόμαστε να είναι γεμάτο επιτυχίες αντίστοιχες με την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του αδελφού σου Δημήτρη, αλλά και των επιτυχιών όλων των αδελφών, οι οποίες έχουν προηγηθεί σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο και με πρόθεση να συμβάλλουμε εμπράκτως και να βοηθήσουμε ουσιαστικά στην επαγγελματική αποκατάσταση θα θέλαμε να σου προσφέρουμε τη δυνατότητα να ενταχθείς στην μεγάλη οικογένεια της Eurobank και να εργασθείς μαζί μας, καθώς πιστεύουμε ότι έχει ανάγκη από ανθρώπους άξιους και ακέραιους σαν εσάς.»

Ο arrogant κύριος Κώστας Μιχαηλίδης…

Αλαζών η μικροπρεπής; Ούτε μία λέξη δεν βρήκε να πει για τον διάδοχο του Γκίκα Χαρδούβελη, ο απελθών πλέον πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης μιλώντας χθες στην διαδικτυακή γενική συνέλευση της τράπεζας.

Ωστόσο έδωσε συγχαρητήρια στον Παύλο (Μυλωνά) και την εκτελεστική του ομάδα για την πρόοδο, την αποτελεσματικότητα, και την ηγεσία που επέδειξαν σε δύσκολες συνθήκες πρωτόγνωρης αβεβαιότητας.

Βέβαια τρία χρόνια πριν ο απελθών, που ήθελε να έχει λόγο σε όλα –αν και μη εκτελεστικός- αποδομούσε και τον κ. Παύλο Μυλωνά για τον οποίο έλεγε «αχ ο Παύλος έχει να κάνει τόσα, δεν μπορεί να ασχοληθεί και με τον μετασχηματισμό της τράπεζας».

Όσοι άλλωστε συνεργάστηκαν μαζί του έμαθαν από πρώτο χέρι πως ο κ. Μιχαηλίδης εκείνη σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που είναι οι μειλίχιοι αλαζόνες, που «πελεκάνε» όποιον βάλουν στο μάτι αμείλικτα μα πάντα χαμόγελο.

Ο κ. Μιχαηλίδης χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης ευλόγησε θα έλεγα τα γένια του.

Αναφέρθηκε αποκλειστικά σχεδόν στο πρόγραμμα μετασχηματισμού, που σύμφωνα με τον ίδιο,  οδηγεί την Εθνική στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μιχαηλίδης εγκαινίασε το πρόγραμμα μετασχηματισμού με μία εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής της τράπεζας βάραγαν νταούλια και τουμπερλέκια….

Μηδέ του ιδίου και του κ. Μυλωνά εξαιρουμένων.

Χθες λοιπόν δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τον κ. Χαρδούβελη.

Τον αγνόησε, σαν να μην εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος της Εθνικής…

Ο WISE MAN μπαίνει στο πλοίο

Η Αντίπαρος φιλοξένησε, ως γνωστόν, την προηγούμενη εβδομάδα πολλούς γνωστούς πλοιοκτήτες λόγω των γάμων της Μιλένας Παππά (κόρης του Πέτρου Παππά) με τον Αρη Γερωνυμάκη.

Στη μικρή Αντίπαρο έφτασε ειδικά για τους γάμους άνδρας αοιδός του πιο… ποιοτικού (ερωτικού πάντα) ρεπερτορίου.

Magnifique!

Αφού λοιπόν ευχηθούμε βιον ανθόσπαρτο στο νεαρό ζευγάρι, ήλθε η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε.

Για λίγες ημέρες ο wise man θα αναπαυθεί για να επιστρέψει πάλι στις οθόνες σας, λίγες ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Keywords
νικας, μυκονος, eurobank, eurobank alpha, alpha eurobank, eurobank, δωρο, σπιτια, μυκονο, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο, costa navarino, το φως, νεα υορκη, εν λόγω, goldman sachs, real, navarino, κρητη, εταιρεία, ακτωρ, νέα, henry, ελλαδα, insider, girl, ροζ, λογια, συμμετοχή, φως, ηπα, sachs, εμφάνιση, στυλ, gucci, πανελληνιες 2013, πανελλαδικες 2012, τραπεζες, αθηνα, προσφορες, εθνικη τραπεζα, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, real news, εκλογες ηπα, νεος παπας, το θεμα, ακτωρ, βημα, εθνικη, ηγεσια, ηπα, θεμα, ιατρικη, μηλο, ξαπλωστρες, οθονες, πλαισιο, προγραμμα, σπιναλογκα, το βημα, φως, ψαρια, ωρα, costa navarino, gucci, real, αγορα, αοιδος, αυξηση, αμερικη, απιστευτο, αφορμη, εβδομαδες, βιβλιο, βλαχος, βλεμμα, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γινονται, γονεις, δανειο, δυνατοτητα, διοικηση, δωσει, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελουντα, εβδομαδα, εν λόγω, εμφάνιση, εξετασεις, επιτυχια, εστιατορια, εταιρεία, εφοπλιστης, ζωης, ιδιο, ηλιος, υποθεση, θεωριες, θυμισε, καβουρι, κελσιου, κυμα, χτυπα, λαθος, λογια, λογο, μακρια, ματια, ματι, μεγαρο μουσικης, μεσσηνια, μηνες, μιχαηλιδης, νεα υορκη, ξαπλωστρα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ουσιαστικα, πεμπτη, ροζ, ποτα, προβληματα, συνεχεια, συγχαρητηρια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, στυλ, το φως, τρια, τριτη, φυλακη, φτερα, χαδια, χερι, χαμογελο, χρηστος, δημητρης, δικαιωματα, δουλειες, φιλοι, γκικα, girl, goldman sachs, henry, index, κωστας, μπικινι, navarino, παυλος, πηγες, πληροφοριες, ποδια, πωληση, sachs, τραπεζα, θανασης, θερμοκρασια, υλικο, ωραιο, insider, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα