Γιατί λάβαμε τόσες φορές το SMS από το 112;

Σήμερα, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή μηνυμάτων από το 112 στις περιοχές όπου υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών (κατηγορία 5).

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί πολίτες έλαβαν περισσότερα από ένα SMS. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ακόμα για περισσότερα από 5 μηνύματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας του λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό.

Όπως αναφέρει, ανάλογα με τις μετακινήσεις του καθενός και τα κέντρα λήψης σήματος στο κινητό που άλλαξε τόσα μηνύματα και έλαβε.

Για

παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες ως σήμερα, έστω οριακά, σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με ερωτήσεις πολιτών που βρίσκονταν σήμερα σε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας 5, για την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών  μηνυμάτων που έλαβαν πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής :

Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες ως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.»

Στη λειτουργία του συστήματος 112 αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter:

«Όπως είχαμε ανακοινώσει και χωρίς καθυστερήσεις, κάναμε αυτό που οφείλαμε. Μέσα σε ένα μήνα θέσαμε σε λειτουργία την ενδιάμεση λύση για το σύστημα 112. Για να μπορεί η πολιτεία να ενημερώνει τους πολίτες για έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις όταν αυτές είναι προβλέψιμες».

The post Γιατί λάβαμε τόσες φορές το SMS από το 112; appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα