Γ. Θωμάς: Θα λύσουμε τα βραχυχρόνια προβλήματα στο πλαίσιο μακροχρόνιων στρατηγικών

Ένα πρώτο στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο Ενέργειας έδωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, κ. Γεράσιμος Θωμάς από το βήμα του συνεδρίου Economist,  σημειώνοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε τα βραχυχρόνια προβλήματα στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας στρατηγικής».

Ο κ. Θωμάς, αναφερόμενος στην στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, εξήγησε

πως στόχος είναι η σταδιακή στροφή προς πιο καθαρές πηγές ενέργειας. «Θα προχωρήσουμε σε μια σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη, θα αξιοποιήσουμε τους υδάτινους πόρους και θα προωθήσουμε τις ΑΠΕ» ανέφερε. Όπως τόνισε, «θα ενισχύσουμε το ηλεκτρικό σύστημα με υποδομές ικανές να παρακολουθήσουν τις γρήγορες αλλαγές που έρχονται».

«Σημαντική πρόκληση που πρέπει να δούμε ως επενδυτική ευκαιρία», σημείωσε ο κ. Θωμάς, «είναι ότι το 90%, των υποδομών στα Βαλκάνια είναι παλιό και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί». Παράλληλα, πρόσθεσε πως σημαντικό κομμάτι του πλάνου του υπουργείου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Θωμάς διευκρίνισε ότι βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς όπως τόνισε σχετίζονται με το φορολογικό και το τραπεζικό σύστημα.Η αειφορία αφορά περισσότερους τομείς, εξήγησε ο υφυπουργός Ενέργειας.

The post Γ. Θωμάς: Θα λύσουμε τα βραχυχρόνια προβλήματα στο πλαίσιο μακροχρόνιων στρατηγικών appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα