Γ. Προκοπίου: Τι καταγγέλουν μέτοχοι της Dynagas

Πραγματική «μάχη» δίνουν μέτοχοι της ναυτιλιακής Dynagas, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, για να τεθούν επικεφαλής μίας μαζικής αγωγής κατά της εταιρείας, την οποία κατηγορούν για μεγάλες οικονομικές απώλειες που υπέστησαν λόγω του ισχυρισμού της προς τους επενδυτές ότι οι μακροχρόνιες ναυλώσεις απέφεραν επαρκή ροή ρευστότητας για να υποστηρίξουν τα γενναιόδωρα μερίσματά της.

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε τον Μάιο από την First New York Group,

που αποτελείται από τον επενδυτή Mario Epelbaum, τον Scott Dunlop και ένα fund της επενδυτικής εταιρείας First New York. Το ποσό που υποστηρίζουν ότι έχασαν αθροιστικά ανέρχεται στα 627.000 δολάρια. Σε αντίστοιχες κινήσεις έχει προχωρήσει και ο επενδυτής Mihai Felescu, που υποστηρίζει ότι έχασε 339.000 δολάρια, και μία τρίτη επενδυτική ομάδα με απώλειες 60.458 δολαρίων, που διεκδικούν να τεθούν επικεφαλής της αγωγής, ώστε να εκπροσωπούν νόμιμα όλους τους προσφεύγοντες κατά της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Mario Epelbaum, η Dynagas απέκρυψε το γεγονός ότι αποδέχθηκε χαμηλές τιμές ναύλωσης για τα πλοία της Ob River (χωρητικότητας 149.000 cbm, κατασκευής 2007) και Arctic Aurora (χωρητικότητας 155.000 cbm, κατασκευής 2013). Ο ίδιος υποστηρίζει πως από τις αρχές του 2018 η εταιρεία άρχισε να παραπλανά ή και να ψεύδεται ευθέως προς τους μετόχους για τις τιμές ναύλωσης, τις ροές ρευστότητας και την ικανότητά της να διατηρήσει τα μερίσματα ύψους άνω των 40 σεντς ανά μετοχή, τα οποία εν τέλει «ψαλιδίστηκαν» πρώτα στα 25 σεντς ανά μετοχή και εν τέλει στα 6,25 σεντς ανά μετοχή, με την εταιρεία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης, ώστε να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, όπως αναφέρει το TradeWinds.

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε στις 16 Μαΐου, όταν η μετοχή της Dynagas βρισκόταν στα 2,24 δολάρια. Πλέον, και μετά τις καταγγελίες, έχει υποχωρήσει στην περιοχή των 1,40 δολαρίων.

The post Γ. Προκοπίου: Τι καταγγέλουν μέτοχοι της Dynagas appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα