Γ. Παράσχης για πώληση 30% του «Ελ.Βενιζέλος»: Η στρατηγική ανάπτυξης θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το νέο επενδυτή

«Τα πράγματα πάνε με συγκεκριμένη στρατηγική. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελ. Βενιζέλος’ έχει μια σταθερή λογική και η επίδρασή του στον προορισμό και τον τουρισμό γενικά θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το τι θα γίνει και τι χρήματα θα δώσει ο επενδυτής για ένα μειοψηφικό πακέτο». 

Αυτό ανέφερε στο περιθώριο παρουσίασης του προγράμματος πολιτισμού «Οι πέτρες μιλούν» του «Ελ. Βενιζέλος» και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, ο CEO

του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τη χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο «Ελ. Βενιζέλος».

Χθες, στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφασίσθηκε η επίσπευση του διαγωνισμού πώλησης του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε να άρει τρία προσκόμματα που υπήρχαν έως σήμερα, μεταξύ των οποίων και η σύμβαση παραίτησης (waiver agreement) των μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

«Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το δημόσιο στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές. 

«Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι πέτρες μιλούν»

Δίνοντας έμφαση στο θεσμό των συνεργειών για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσίασαν σήμερα στον χώρο, όπου βρίσκεται η Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου («Μουσείο»), επιλεγμένα αποσπάσματα από τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Οι Πέτρες Μιλούν», με αφορμή τη δρομολόγηση της πολιτιστικής δράσης για το φετινό φθινόπωρο σε ιστορικά σημεία της πόλης.

Τα δρώμενα διοργανώνει η ΕΞΑΑΑ για τρίτο χρόνο, αυτή τη χρονιά με συνδιοργανωτή το ΔΑΑ, και αποτελούν μια μη κερδοσκοπική δράση που απευθύνεται σε τουρίστες και κατοίκους της Αθήνας, οι οποίοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν χωρίς εισιτήριο.

Τα δρώμενα θα λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 13.00), σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία (Αρχαία Αγορά Στοά Αττάλου όλο το Σεπτέμβριο και Μουσείο Ακρόπολης όλο τον Οκτώβριο) και σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά), επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Αθήνας.

Στόχος η θετική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη και ταυτόχρονα η ανάδειξη της Αρχαίας Ελληνικής και Βυζαντινής Γραμματείας, μέσα από την απαγγελία σπουδαίων κειμένων, λόγων και έργων, μεγάλων φιλοσόφων, πολιτικών, τραγικών ποιητών, που η Ελλάδα κληροδότησε σε όλο τον κόσμο (όπως αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη ή το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου και τον «Διγενή Ακρίτα»).

Όπως τόνισαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ, Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, όσο και ο CEO του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, η Αθήνα έχει ανάγκη να εμπλουτίζει διαρκώς την προσφορά της προς τους ξένους επισκέπτες, αλλά και προς τους κατοίκους της, με ποιοτικές δράσεις.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ΔΑΑ και ΕΞΑΑΑ φέτος ένωσαν τις δυνάμεις τους, υποστηρίζοντας την προσπάθεια, έχοντας άλλωστε επί σειρά ετών συνεργαστεί στενά και εποικοδομητικά, κυρίως σε θέματα ανάδειξης και προβολής του προορισμού.

Η πόλη της Αθήνας οφείλει να αξιοποιήσει και να αναδείξει την κληρονομιά της, ενώ ταυτόχρονα πρέπει, ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, να προσφέρει υποδομές και υπηρεσίες αντάξιες της διεθνούς φήμης της και της αυξημένης επισκεψιμότητάς της. Επιβεβαιώνεται λοιπόν εκ νέου ότι οι συνέργειες -όπως τονίστηκε- τόσο μεταξύ των ιδιωτικών φορέων όσο και μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, αποτελούν «μονόδρομο» για την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.

Για το «θεσμό» των δρώμενων στην πόλη και τις θετικές εντυπώσεις των τουριστών από τη δράση, μίλησε η ηθοποιός και Διευθύντρια της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος» Δήμητρα Χατούπη.  Όπως είπε η κ. Χατούπη, «τα δρώμενα ‘Οι πέτρες μιλούν’ έχουν πλέον δημιουργήσει θεσμό για την Αθήνα, η επιτυχία τους μάλιστα επιβραβεύθηκε και από το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ενέταξε τη δράση στο πρόγραμμά του «Άνοιγμα στην πόλη». Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε για μια ακόμα χρονιά σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Όλοι εμείς, καθηγητές και σπουδαστές, συμμετέχουμε ολόψυχα σε αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέρος σε κάθε τέτοια ωραία πρωτοβουλία».

The post Γ. Παράσχης για πώληση 30% του «Ελ.Βενιζέλος»: Η στρατηγική ανάπτυξης θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το νέο επενδυτή appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα