Γ. Ιατρίδης (Office Plus): Η έξωση από τον Πύργο Αθηνών, ο Μ. Τζόρνταν και το αβέβαιο μέλλον

14:42 9/7/2019 - Πηγή: Mononews

Η υπέρμετρη αισιοδοξία και η υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του είναι συνήθως «κακοί σύμβουλοι» για έναν επιχειρηματία. Πολύ περισσότερο όταν κάνει τα πρώτα του βήματα μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ένα αφιλόξενο οικονομικό περιβάλλον, όπως ήταν αυτό της Ελλάδας των Μνημονίων και της βαθιάς κρίσης. Η ευκαιρία μπορεί να καταλήξει σε… ατελείωτο εφιάλτη.

Αυτό, όπως όλα δείχνουν, συνέβη και στην περίπτωση του Γιώργου Ιατρίδη, του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία που ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες την

εταιρεία ενοικίασης γραφειακών χώρων Office Plus στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης, το 2015, και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν να εκδιώκεται με τη συνδρομή δικαστικού κλητήρα από τον 10ο όροφο του Πύργου Αθηνών, του εμβληματικού κτηρίου στην οδό Κηφισίας, λόγω ασυνέπειας στην καταβολή του μισθώματος.

Οι πελάτες των χώρων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, με την απορία και την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Πλέον, θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού επαγγελματική στέγη.

Μόνο που θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να βρουν αντίστοιχο μίσθωμα. Αφού, οι ανταγωνιστές χρεώνουν πολύ υψηλότερες τιμές.

Η ροπή του κ. Ιατρίδη, γόνου γνωστής οικογένειας γιατρών (8 γενιές), προς τις χαμηλές τιμές ήταν, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο βασικός λόγος για την οικονομική περιπέτεια που βιώνει σήμερα η Office Plus.

Η επιθετική πολιτική τιμών που ακολούθησε μπορεί να έφερε χαμόγελα σε όσους έψαχναν απεγνωσμένα φθηνά γραφεία στα νότια προάστια, ωστόσο αποτέλεσε την…  αχίλλειο πτέρνα του μοντέλου που ανεπιτυχώς προσπάθησε να εφαρμόσει ο καθ’ όλα συμπαθής -όπως αναφέρουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν- επιχειρηματίας.

Ανάλογα προβλήματα φημολογείται πως αντιμετωπίζει και με τα ακίνητα που μισθώνει στην Γλυφάδα και στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου. Και στα δυο λέγεται πως οι ιδιοκτήτες ετοιμάζουν, εάν δεν έχουν ήδη προβεί στην έξωσή του, αφού παρ’ όλες τις κρούσεις τους, λέγεται πως δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η ιδέα που προσπάθησε να εφαρμόσει ο σπουδαγμένος στο φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο του North Carolina -φοίτησε την ίδια εποχή που μεσουρανούσε εκεί ο Michael Jordan-, επιχειρηματίας ήταν απλή και αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό: να δημιουργήσει πλήρως εξοπλισμένα γραφεία με υπολογιστές, τηλεοράσεις εκτυπωτές καθώς και γραμματειακή υποστήριξη για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ήθελαν οικονομικές λύσεις χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις και πάγια έξοδα.

Στην ουσία, μίσθωνε κτήρια ή ορόφους κτηρίων και τα μετέτρεπε σε χώρους γραφείων, τους οποίους στη συνέχεια νοικιάζει σε διάφορους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Και ο ίδιος άλλωστε, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα των νοτίων προαστίων ήταν επί ενάμιση χρόνο ένοικος σε ένα αντίστοιχο «business center» στην Αμερική και είχε δει τα πλεονεκτήματά του. Κάτι αντίστοιχο βέβαια προσφέρουν και οι πολυεθνικές του χώρου, οι οποίες πλέον σε αντίθεση με λίγα χρόνια πριν αναπτύσσονται αθόρυβα αλλά δυναμικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον την περίπτωση του κ. Ιατρίδη, ο οποίος ομολογουμένως ήρθε να κομίσει κάτι καινούριο στην ελληνική πραγματικότητα. Και να καλύψει μια πραγματική ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου για οικονομικές λύσεις σε χώρους γραφείων.

The post Γ. Ιατρίδης (Office Plus): Η έξωση από τον Πύργο Αθηνών, ο Μ. Τζόρνταν και το αβέβαιο μέλλον appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα