Φωκίων Καραβίας: Η στήριξη της ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητα για τη Eurobank

13:35 8/2/2022 - Πηγή: Mononews

Οι εγγυήσεις συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ που παρέχονται από τον Όμιλο της ΕΤΕπ στις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, στο

πλαίσιο του προγράμματος του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, θα βοηθήσουν εταιρείες με βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια να ανακάμψουν από τις προκλήσεις της πανδημίας COVID.

Πρόκειται για τις πρώτες συμβάσεις εγγυήσεων που υλοποιεί η ΕΤΕπ στην Ελλάδα και τις πρώτες συναλλαγές μέσω τραπεζών που στοχεύουν και στην ενίσχυση της πρόσβασης μεγάλων εταιρειών σε χρηματοδότηση, διευρύνοντας έτσι το εύρος στήριξης της ΕΤΕπ στην πραγματική οικονομία της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα πεπραγμένα της EIB στην Ελλάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας δήλωσε: «Είμαστε εταίροι επί 15 χρόνια με τον Όμιλο της ΕΤΕπ και συνεργαζόμαστε για τον κοινό μας στόχο – να χρηματοδοτούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και να στηρίζουμε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, τα προγράμματα της ΕΤΕπ και του EIF, τόσο χρηματοδότησης όσο και παροχής εγγυήσεων, κατευθύνθηκαν στην οικονομία μέσω του τραπεζικού συστήματος. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την υποστήριξη των πληγέντων από την πανδημία και για τη διατήρηση επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας σε μια κρίσιμη συγκυρία. Η στήριξη της ανάπτυξης αποτελεί προτεραιότητα για τη Eurobank. Στο πλαίσιο αυτό, προσβλέπουμε στη συνέχιση και επέκταση της συνεργασίας μας στη φάση της μεγέθυνσης της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να αξιοποιήσουν και ταυτόχρονα να ενισχύσουν περαιτέρω τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπονται στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Διαβάστε επίσης

Eurobank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Έως 140.000 ευρώ η αποζημίωση – Ποιους αφορά
Keywords
Τυχαία Θέματα