Φώφη Γεννηματά: Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο Α Νεκροταφείο, το Μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Ο σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες της εκλιπούσης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, μαζί με τους 6 υποψηφίους που ανταγωνίζονται για τη διαδοχή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και έκαναν ανακωχή από την προεκλογική εκστρατεία τους, σχεδόν όλους τους βουλευτές του κόμματος, πολλά ιστορικά στελέχη (Κ. Λαλιώτης , Μ. Παπαιωάννου κ.α ) καθώς και κομματικούς παράγοντες και φίλους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, παρακολούθησαν το τρισάγιο που έγινε στο μνήμα της.
Το κλίμα ήταν βαρύ και δεν υπήρχε διάθεση για πολιτικές συζητήσεις. Σε μεμονωμένα πηγαδάκια μόνο, λίγες κουβέντες για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας για τη διαδοχή της Φώφης Γεννηματά και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της παρακαταθήκης που άφησε στη παράταξη.
Αμέσως μετά οι περισσότεροι εκ των παρόντων πήγαν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη όπου αποκαλύφθηκε η ανακαινισμένη πρόσοψή του κτιρίου, έργο που είχε ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά εγκρίνοντας τα σχέδια της αρχιτέκτων και πρώην βουλευτού, και μέλος της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ, Νίκης Φούντα. Παρόντες οι 4 εκ των υποψηφίων (Γ. Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Π. Γερουλάνος και Π. Χρηστίδης).
Ο στενός της συνεργάτης και διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης μίλησε για «το ” πατρικό ” μας σπίτι – το “πατρικό” σπίτι όλων όσων συνδεθήκαμε και συνεχίζουμε με το ΠΑΣΟΚ στη μεγάλη ιστορική του διαδρομή. Έγινε, όμως, το σπίτι και όσων φίλων και συναγωνιστών συμπορευτήκαμε στο Κίνημα Αλλαγής, που με τόση πίστη και επιμονή προώθησε η Φώφη Γεννηματά», όπως είπε χαρακτηριστικά . «Ήθελε να το αποκαλύψει η ίδια , ως μια μικρή έκπληξη, αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης μας.
Αλλά μας πρόλαβαν τα απροσδόκητα γεγονότα. Η Φώφη Γεννηματά δεν θα’ ρθει σήμερα. Δεν είναι μαζί μας. Δεν πρόλαβε .Έφυγε ..Είμαστε εδώ σήμερα, για να αποκαλύψουμε αυτή τη μικρή έκπληξη που είχε αποφασίσει Εκείνη . Αφιερωμένη σε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, όπως το ήθελε. Εμείς όλοι, όμως, την αφιερώνουμε σήμερα και στη μνήμη της», υπογράμμισε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.
Συμπλήρωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής, που ως συνασπισμός κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, με πυρήνα πάντα το ΠΑΣΟΚ, ήταν στρατηγική επιλογή για την ενότητα του κατακερματισμένου χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Ήταν, όμως και τέκνο της ανάγκης στα χρόνια τα δίσεκτα για το κόμμα μας». Αναφέρθηκε στο συμβολισμό που έχει το ΠΑΣΟΚ και τις μνήμες και αναμνήσεις που έχει δημιουργήσει σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, λέγοντας πώς «είναι μνήμες εγερτήριες, μνήμες τροφοδότριες των προσδοκιών μας, μνήμες προωθητικές των διεκδικήσεων μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και κάτι ακόμη: οι μνήμες μας είναι ζωντανές και για να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας που δεν πρέπει να επαναληφθούν».
Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας μιλώντας συγκινησιακά φορτισμένος κι απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στην εκλιπούσα Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τόνισε την παρακαταθήκη για την ενότητα της παράταξης που είναι το μείζον για τον επόμενο πρόεδρο και υπογράμμισε: «Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας. Αυτό – καλό για τους ίδιους θα είναι – να το αποδεχθούν έστω και τώρα όσοι συστηματικά σε στοχοποιούσαν και επιχειρούσαν να σε απαξιώσουν. Γιατί όσοι επιμένουν ακόμα και μετά το θάνατο σου, απλά φαίνονται τόσο μικροί απέναντι στο δικό σου μεγαλείο», είπε ο κ. Όθωνας αφήνοντας αιχμές για πρόσφατα δημοσιεύματα εις βάρος της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι «παρότι προσπάθησαν να αφήσουν στη σκιά την πολιτική σου παρουσία, υπερτονίζοντας το ανθρώπινο δράμα σου, η πολιτική σου προσφορά στη χώρα και στη παράταξη, ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται».
Έθεσε και το στοίχημα για τον επόμενο πρόεδρο αναφέροντας: «Τώρα διαμορφώνονται οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικές προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της παράταξης. Και βέβαια αναγνωρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, απαξιωμένη και κατακερματισμένη και δημοσκοπικά στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015. Ο επόμενος Πρόεδρος θα την παραλάβει πάνω από το 10%. Μια Παράταξη που έχει ξανά καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό και ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα της χώρας».
Συμπλήρωσε ότι όλα αυτά δεν έγιναν στον αυτόματο πιλότο αλλά με πολιτικό σχέδιο, πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις αυτής της παράταξης και προσήλωση στο στόχο. «Με σεβασμό στο ΠΑΣΟΚ όχι με εύκολα λόγια αλλά με δύσκολες αποφάσεις. Το κράτησες ζωντανό, υπερασπίστηκες το έργο και την προσφορά του στον τόπο σε όλη του την διαδρομή, αναγνωρίζοντας την θετική συμβολή όλων των προκατόχων της. Συνολικά, ενιαία, χωρίς επιλεκτικές και αποσπασματικές κατατμήσεις, όπως γινόταν δυστυχώς συστηματικά μέχρι τότε. Κράτησες τον ήλιο φωτεινό και ψηλά στα ψηφοδέλτια μας και δημιούργησες το χώρο δημιουργικής συνύπαρξης όλων των πολιτικών ρευμάτων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης με το Κίνημα Αλλαγής. Χωρίς το οποίο δεν θα είμαστε σήμερα εδώ, ούτε θα υπήρχε χώρος εκπλήρωσης συλλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών».
Διαβάστε επίσης
Μελέτη ΕΚΠΑ: Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον
Πανεπιστημίου: Ξεκίνησε σήμερα η ανάπλαση της οδού
Παραλλαγή Όμικρον: Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο σε όλους για 14 ημέρες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Σκέρτσος: Μισό εκατομμύριο πολίτες επέλεξαν να κάνουν την πρώτη δόση τον τελευταίο μήνα
- «Φλέβα χρυσού» για την ελληνική οικονομία οι πλούσιοι Γερμανοί συνταξιούχοι - Μπορούν να αγοράσουν 200.000 κατοικίες
- Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 200.000 νέες κατοικίες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να πωληθούν σε αλλοδαπούς
- Aνησυχία στη Βρετανία από τη μετάλλαξη Όμικρον: Εξετάζεται επέκταση της αναμνηστικής δόσης
- Διακόσιες χιλιάδες νέες κατοικίες στην Ελλάδα θα μπορούσαν να πωληθούν σε αλλοδαπούς
- Χαλάει ο καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες το απόγευμα
- Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζητά από "φίλες χώρες" να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος
- ΗΠΑ: Μετανάστης κρύφτηκε στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους και επέζησε
- Ολλανδία: Βρέθηκαν 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον
- Toyota Corolla: Ανανέωση στα σημεία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Toyota Corolla: Ανανέωση στα σημεία
- Φώφη Γεννηματά: Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο
- Βρετανία: Την επέκταση του εμβολιασμού με τρίτη δόση συζητά η κυβέρνηση
- Ολλανδία: 13 θετικά κρούσματα με παραλλαγή Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική
- «Ρινόκερος»: Αρχίζουν ξανά οι παραστάσεις, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στη θέση του Άρη Σερβετάλη
- Δανία: 2 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον
- Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown
- Καιρός: Ξανά βροχές από το απόγευμα
- Τελευταία Νέα Mononews
- Φώφη Γεννηματά: Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο
- «Ρινόκερος»: Αρχίζουν ξανά οι παραστάσεις, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στη θέση του Άρη Σερβετάλη
- Δανία: 2 ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον
- Βρετανία: Την επέκταση του εμβολιασμού με τρίτη δόση συζητά η κυβέρνηση
- Ολλανδία: 13 θετικά κρούσματα με παραλλαγή Όμικρον μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική
- Toyota Corolla: Ανανέωση στα σημεία
- Καιρός: Ξανά βροχές από το απόγευμα
- Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown
- Σκέρτσος: Γιατί οι νεκροί από τον Covid-19 φτάνουν στους 90/ημέρα
- O οίκος Burberry εγκατέστησε ένα μοναδικό pop-up store από καθρέφτες! (pics)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Γ. Πλακιωτάκης: Το Λασίθι πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να νικήσουμε την πανδημία
- «Ανακωχή» και συγκίνηση στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά
- Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζητά από "φίλες χώρες" να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος
- Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές – Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας
- Σκέρτσος: Μισό εκατομμύριο πολίτες επέλεξαν να κάνουν την πρώτη δόση τον τελευταίο μήνα
- Νέος πρωθυπουργός στην Τσεχία ορκίστηκε με τον Πρόεδρο να νοσεί από κορονοϊό
- Σταϊκούρας: «Αποτίουμε φόρο τιμής στους άνδρες και τις γυναίκες αγωνιστές»
- Θ. Σκυλακάκης: Ενισχύσεις άνω των 10 δισ. στους μικρομεσαίους στη διάρκεια της πανδημίας
- Σκυλακάκης: Ενισχύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ στους μικρομεσαίους κατά τη διάρκεια της πανδημίας
- Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Θα μπορούσαν να πωληθούν περί τις 200.000 νέες κατοικίες σε αλλοδαπούς αγοραστές