Έξαλλοι οι Τούρκοι για έναν πίνακα: «Ο Πομπέο και ο Δένδιας γελούν με την ήττα μας!»

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η φωτογραφία δείχνει τον Νίκο Δένδια και τον Μάικ Πομπέο να γελούν μπροστά από έναν πίνακα του Βασίλη Χατζή, που αναπαριστά τ συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο κατά τη Ναυμαχία της Έλλης, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων. Μάλιστα, ο Τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για «κρυφό μήνυμα»

των δύο υπουργών αλλά και για εκτός ορίων συμπεριφορά κατά της Άγκυρας.

Τα ρεπορτάζ των Τουρκικών ΜΜΕ προκάλεσαν αντιδράσεις και μεταξύ των χρηστών του Twitter στην Τουρκία. Ο «Πομπέο και Δένδιας σαφώς και γελάνε μπροστά από αυτόν τον πίνακα. Δεν είναι σύμπτωση. Είναι πολιτική, είναι στρατηγική», αναφέρει κάποιος από αυτούς ενώ ένας άλλος γράφει πως «Στην ανατολική Μεσόγειο έχει συσταθεί ένα πολύ σοβαρό μπλοκ. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα μπλοκ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ ενάντια στην Τουρκία που δεν έχει και πολλούς δίπλα της».

Bakın bu fotoğrafa, iyi bakın! Artık vaziyetin ne kadar aleni ve küstahça olduğunu görün! Mâlumunuz Amerikan Dışişleri Bakanı Pompeo Yunanistan'da ve dün açıklamasında Türkiye'nin hiçbir Avrupa ülkesini rehin alamayacağını söyleyerek, faaliyetlerin yasadışı olduğunu belirtmişti.+ pic.twitter.com/OX2itmeXTf

— Mustafa Alp Öğretmen (@AlpOgretmen) October 6, 2019

The post Έξαλλοι οι Τούρκοι για έναν πίνακα: «Ο Πομπέο και ο Δένδιας γελούν με την ήττα μας!» appeared first on mononews.

Keywords
Αναζητήσεις
pinakas pobeo
Τυχαία Θέματα