Επιστροφή στην κερδοφορία για την Άκτωρ το 2021 επιδιώκει η διοίκηση της Ελλάκτωρ

07:41 2/6/2020 - Πηγή: Mononews

Με προτεραιότητα τις κινήσεις για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους η διοίκηση της Ελλάκτωρ επιδιώκει την επιστροφή της θυγατρικής Άκτωρ στην κερδοφορία το 2021.

Όπως είπε η διοίκηση του ομίλου στους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου αυτό θα γίνει με τη σταδιακή ολοκλήρωση σειράς έργων και παράλληλα με ενέργειες όπως είναι η δημιουργία ενιαίου τμήματος προμηθειών ώστε να ελέγχονται κεντρικά καλύτερα οι δαπάνες.

Προς την ίδια κατεύθυνση έχουν διακοπεί ζημιογόνες δραστηριότητες – έργα, όπως τα φωτοβολταϊκά

της Αυστραλίας και πωλούνται περιουσιακά στοιχεία που δεν αποτελούν τμήμα της κύριας δραστηριότητας της Ελλάκτωρ, όπως η πώληση του 5% που κατείχε η Άκτωρ στην Ελληνικός Χρυσός έναντι 7 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα στο μέτωπο της ενίσχυσης της ρευστότητας, η Ελλάκτωρ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και διεκδικεί απαιτήσεις ύψους 29 εκατ. ευρώ, οι οποίες σχετίζονται με τη δραστηριότητά της στη Ρουμανία.

Στόχος επίσης είναι η Άκτωρ (για την οποία ανακοινώνεται ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της τάξεως των 2 δις. ευρώ) να μην έχει την ανάγκη άντλησης κεφαλαίων από την μητρική. Κατά το πρώτο τρίμηνο η Άκτωρ έλαβε από τον όμιλο χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ, από τα οποία 25 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε αναγκαίες καταβολές για τις ζημιές λόγω των φωτοβολταϊκών έργων στην Αυστραλία.

Η Άκτωρ θα χρειαστεί να πληρώσει ακόμη 25 εκατ. ευρώ έως το τέλος της χρονιάς, προκειμένου να διακοπεί η εν λόγω ζημιογόνος δραστηριότητα, που προκάλεσε συνολικές ζημιές ύψους 100 εκατ. ευρώ. Όπως ειπώθηκε χθες η προσπάθεια αποδίδει. Τον Απρίλιο δεν απαιτήθηκε η οικονομική ενίσχυση της θυγατρικής από τον όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα