Επικίνδυνο παιχνίδι με τις ζωές παιδιών από τις νεροτσουλήθρες Copa Copana

Μετά την σφράγισή του με προσωρινή διαταγή του Νίκου Αγαπηνού και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη, το πάρκο νεροτσουλήθρων COPA COPANA επανέρχεται ζητώντας αναστολή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να πραγματοποιήσει προγραμματισμένα παιδικά πάρτυ ανηλίκων παιδιών και βρεφών.

Η προσωρινή διαταγή ήταν σημαντική δικαστική επιτυχία του Νίκου Αγαπηνού, εκπροσωπώντας την κατασκευάστρια εταιρεία

του υδάτινου πάρκου.

Η σφράγιση αποφασίστηκε, όπως αναφέρεται στην απόφαση του γενικού γραμματέα Τουρισμού, επειδή το πάρκο δεν πληρούσε τους όρους και τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας, όπως αυτές ισχύουν και ορίζονται με βάση τις κείμενες διατάξεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Νίκος Αγαπηνός, «η ίδια η TUV HELLAS που το ήλεγξε το χαρακτήρισε πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο και του αρνήθηκε την χορήγηση πιστοποίησης».

Μετά το αίτημα αναστολής από την πλευρά του πάρκου, ο γνωστός δικηγόρος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Σε μία κίνηση πρωτοφανούς θράσους, το πάρκο νεροτσουλήθρων Copa Copana που σφραγίστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αστραπιαίες ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Κωσταντίνου Λούλη, ζητά αναστολή από το Δοιηκητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ώστε να πραγματοποιήσει προγραμματισμένα παιδικά πάρτυ ανηλίκων παιδιών και βρεφών!!

» Η σφράγιση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 16/08.

» Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, για να καταλάβει τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται καθημερινά τα παιδιά που επισκέπτονται το εν λόγω πάρκο νεροτσουλήθρων, καθώς η ίδια η TUV HELLAS που το ήλεγξε το χαρακτήρισε πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο και του αρνήθηκε την χορήγηση πιστοποίησης!

» Ζητούν δηλαδή από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών να τους νομιμοποιήσει να λειτουργήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ζωής εκατοντάδες ανήλικα, παρά τους πολλαπλούς θανάτους που σημειώθηκαν φέτος και σημειώνονται κάθε χρόνο σε ακατάλληλες κολυμβητικές δεξαμενές κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Στο αίτημα αναστολής το πάρκο νεροτσουλήθρων επικαλείται ανεπανόρθωτη βλάβη στην εταιρεία από την σφράγιση, ηθική, επαγγελματική, οικονομική. «Ο σοβαρός οικονομικός κλονισμός της επιχείρησής μας θα μας οδηγήσει σε παύση πληρωμών και πτώχευση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

The post Επικίνδυνο παιχνίδι με τις ζωές παιδιών από τις νεροτσουλήθρες Copa Copana appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα