Επενδυτικό fund 100 δισ. ευρώ για τις μεγάλες βιομηχανίες της εξετάζει η ΕΕ

Την χρηματοδότηση των μεγάλων ευρωπαϊκών βιομηχανιών προκειμένου να ανταγωνιστούν αποτελεσματικότερα τους Αμερικανικούς και Κινεζικούς κολοσσούς εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, φαίνεται πως μελετά τη  δημιουργία ενός επενδυτικού fund 100 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει περιέλθει στην κατοχή των FT, η ΕΕ  έχει ετοιμάσει ήδη ένα προσχέδιο για ένα «Ευρωπαϊκό

Ταμείο για το Μέλλον». Το ταμείο θα χρηματοδοτείται από τα κράτη-μέλη με στόχο επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς όπου η Ευρώπη υπολείπεται των ανταγωνιστών της.

Το Ταμείο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επιθετικό εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής, όπως ζητούν εδώ και καιρό η Γερμανία και η Γαλλία, προκειμένου να προστατευτούν οι ευρωπαϊκές εταιρείες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το έγγραφο,  εταιρείες εκτός ΕΕ,  «με πρωτοφανή οικονομικά μέσα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν την υπάρχουσα δυναμική και βιομηχανική θέση της βιομηχανίας της ΕΕ σε ορισμένους τομείς». Μάλιστα, κατονομάζει τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Google, Apple, Facebook and Amazon και τους κινεζικούς Baidu, Alibaba και Tencent ως εταιρείες που έχουν εξαγοράσει πιθανούς ανταγωνιστές και πλέον «διαχειρίζονται την παγκόσμια ψηφιακή ατζέντα».

The post Επενδυτικό fund 100 δισ. ευρώ για τις μεγάλες βιομηχανίες της εξετάζει η ΕΕ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα