ΕΟΔΥ: Πώς κατανέμονται τα κρούσματα της πανδημίας στους νομούς της Ελλάδας (πίνακες – διαγράμματα)

00:52 4/4/2020 - Πηγή: Mononews

Αποκαλυπτικά για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην τελευταία ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, για την πορεία της πανδημίας έως τις 3 Απριλίου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τους εργαστηριακούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων των κρουσμάτων στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος,

έφτασαν τα 1.613, εκ των οποίων 54.4% άνδρες.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 59 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 71 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9%άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 1.613 κρουσμάτων, 335 (20.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 71 έτη (εύρος 39 έως 93 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 22437 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 1524 (6,8%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα