Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Υπεύθυνοι οι ανίκανοι ηγέτες σας για ό,τι συμβεί – Το αποδέχεστε σαν λαός;

Απειλητικό μήνυμα στον ελληνικό λαό στέλνει ο Σουλτάνος καταδικάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής, για να συνεχίσει: «Απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ιδίως στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας».

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του αναρωτήθηκε:

«Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό, τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;»

Μάλιστα, απευθύνθηκε και στον γαλλικό λαό, με την ίδια ερώτηση: «Γνωρίζει ο Γάλλος ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;».

Και συνέχισε: «Οι απειλές κατά των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή, ειδικά στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου, έχουν επίσης προστεθεί στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει τον στόχο του. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας, με την βοήθεια του Θεού. Το πραγματικό ερώτημα είναι, μπορούν αυτοί που στέκονται μπροστά μας στην Μεσόγειο να κάνουν τις ίδιες θυσίες; Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Έχουν δει την αποφασιστικότητά μας όταν είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Και στο τραπέζι και στο πεδίο. Δεν το σκάμε από τους αγώνες. Για την ανεξαρτησία μας και την ανεξαρτησία. Η Τουρκία ποτέ δεν ήταν χώρα που επιτίθετο σε άλλες χώρες. Ο Αύγουστος έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία μας ως μήνας νικών. Στη Δύση, κερδίσαμε πολλές νίκες, από την κατάκτηση του Βελιγραδίου έως την Κύπρο. Η Μεγάλη Νίκη σήμερα είναι ένα δώρο του Αυγούστου στο έθνος μας».

Cumhurbaşkanı @RTErdogan
"Yunanistan’ın halkı muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyorlar mı? Fransa halkı muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden ödeyecekler bedelleri biliyorlar mı?"pic.twitter.com/y4qQ8XuEeQ

— Ahmet Ay (@ahmetay_) August 30, 2020

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα σήμερα και άλλες απειλές του Τούρκου προέδρου με αφορμή την 98η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης», η οποία γιορτάζεται εις ανάμνηση νίκης των Τούρκων επί των Ελλήνων στο πλαίσιο της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Με χαιρετισμό του σήμερα για την 97η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης», η οποία αφορά την τελική ήττα του Ελληνικού Στρατού από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ» το 1922, ο Τούρκος Πρόεδρος,Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα. Δεν είναι απολύτως τυχαίο ότι αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα του για ανεξαρτησία παρά τη φτώχεια και τη στέρηση, δεν θα διστάσει να αποτρέψει τις κινήσεις εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας σήμερα. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες σχετικά με την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων. Με την έμπνευση και το θάρρος που παίρνουμε από την «Ημέρα της Νίκης», θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να φέρουμε την Τουρκία σε ένα λαμπρότερο μέλλον με ευημερία», καταλήγει ο κ. Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα