Ο κύβος ερρίφθη: Κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία από Δευτέρα – Ανακοινώσεις Κεραμέως το απόγευμα

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων, φαίνεται πως εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων έχει «κλειδώσει», ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επομένων ωρών.

Η απόφαση λαμβάνεται ως επιπλέον μέτρο ανάσχεσης της διασποράς, όχι επειδή τα δημοτικά λειτουργούν ως εστίες μετάδοσης, αλλά για να περιοριστεί

η κινητικότητα των γονέων, αφού αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Αναμένονται ανακοινώσεις από την Νίκη Κεραμέως

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπως και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την απόφαση λέγοντας ότι αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα λάβει την απόφαση να κλείσει και τα δημοτικά σχολεία.

Χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από την Βουλή την ενίσχυση των σχολείων με tablets και laptop: «Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί παραπάνω από 40.000 tablets και laptops στα σχολεία και ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε σχεδόν τις 90.000 τον Φεβρουάριο του 2021. Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας, εάν αυτό είναι εφικτό, να επιταχυνθεί περαιτέρω αυτό το πρόγραμμα» είπε.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είπε ότι πριν ανοίξουν τα σχολεία, θα γίνουν «έξυπνα», στοχευμένα τεστ, σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, «έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε προγραμματίζουμε, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα δρομολογηθεί.  Έχουμε τα αλγοριθμικά μοντέλα για να μπορούμε να τρέχουμε έξυπνα τέτοια δειγματοληπτικά τεστ».

Μητσοτάκης στην Βουλή: Έρχονται τεστ σε μαθητές, «πάγωμα» πλειστηριασμών και ενίσχυση νοικοκυριώνΜητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο για όλους – Αρχές του 2021 στην Ελλάδα περισσότερες από 25 εκατ. δόσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα