Έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου-4 τραυματίες, ένας διασωληνωμένος (upd)

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος εκ των οποίων ένας 30χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρότερα και έχει διασωληνωθεί.

Στο

σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τους διασώστες και τη γιατρό να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους εγκαυματίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ένα καζάνι ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου έσκασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης. Πρόκειται για επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο ΗράκλειοΠειραιάς.

Από την πρώτη στιγμή εκτός από τα ασθενοφόρα, στην προβλήτα που είχε ελλιμενιστεί το πλοίο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες του λιμενικού οι οποίοι και απέκλεισαν την περιοχή βοηθώντας στο έργο των πυροσβεστών και των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευστάθιος Δουβής καθώς και ο πρόεδρος του ΟΛΗ.

Η ζημιά στη μηχανή του πλοίου δεν είναι σημαντική και θα εκτελέσει το βράδυ το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Πειραιά.

Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους τραυματίες,προκειμένου να τους προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.

πηγή: cretapost

Keywords
Τυχαία Θέματα