Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Εγκρίθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη για το VIP Exclusive Club του Ρώσσου μεγιστάνα στο Σκορπιό

Στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για την κατασκευή και τη λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού του Δήμου Μεγανησίου Π.Ε. Λευκάδας, της εταιρείας Μυκήναι ΑΕ., επένδυση της τάξεως των 165 εκατ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως έχει δηλώσει ο Ρώσσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ιδιοκτήτης του Σκορπιού, άλλοτε ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση, στόχος είναι η μετατροπή του νησιού σε υπερπολυτελή προορισμό αναψυχής, με τη μεγαλύτερη

δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος τοπίου, διατηρώντας ταυτόχρονα τη βαριά κληρονομιά του πρώην ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με την εγκριθείσα περιβαλλοντική μελέτη το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα δυναμικότητας 84 κλινών, υποδομές ψυχαγωγίας με δυναμικότητα εξυπηρέτησης 250 επισκεπτών και υποδομές για την εξυπηρέτηση 130 ατόμων προσωπικού ( 26 άτομα μόνιμο προσωπικό, 84 άτομα 8ωρης απασχόλησης, 20 άτομα προσωπικό επί του λιμένος).

Το κύριο τουριστικό συγκρότημα (9.784 τ.μ.) περιλαμβάνει ειδικότερα την προεδρική σουίτα και πανταχόθεν ελεύθερες βίλες, με τις κεντρικές εγκαταστάσεις βοηθητικών λειτουργιών, (όλα νέα κτήρια συνολικής δόμησης 9.420 τ.μ) με χρήση τουριστικών καταλυμάτων, ειδικών τουριστικών υποδομών και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων και εστίασης, που εξυπηρετούν τις κύριες και βοηθητικές λειτουργίες της τουριστικής εγκατάστασης όπως συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο, κέντρο ευεξίας, αίθουσα προβολών και χώρος ψυχαγωγίας, κουζίνες, πλυντήρια, τροφοδοσία, αποθήκες κλπ, και πισίνες καθώς και την «Ροζ Βίλα», υφιστάμενο διώροφο κτήριο με συνολική δόμηση 364 τ.μ., με χρήση τουριστικού καταλύματος.

H αναμόρφωση του Σκορπιού από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Στην κτηριακή ενότητα 2 προβλέπεται η κατασκευή 4 νέων πολυτελών κατοικιών με χρήση τουριστικών καταλυμάτων με συνολική δόμηση 1.320 τ.μ. και στην κτηριακή ενότητα 3 πολυαθλητικό κέντρο το οποίο περιλαμβάνει το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, ένα νέο κτήριο δόμησης 4.000 τ.μ. στο οποίο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν πολυλειτουργικές τουριστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, αθλοπαιδιών και τένις, δωμάτια προσωρινής διαμονής για την παραμονή ειδικών επισκεπτών (γυμναστές, ιατροί κ.λπ.), αίθουσα bowling, κοινόχρηστοι χώροι προσωπικού με κουζίνα, χώροι γυμναστηρίου, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής, ιατρείο, χώρος περίθαλψης και κέντρο πρώτων βοηθειών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικοί χώροι.

Στο VIP Exclusive Club θα κατασκευαστούν επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων, βίλα για τον διαχειριστή της νήσου, χώρος αναμονής ελικοδρομίου και κατοικίες προσωπικού κυρίως με την ανακατασκευή υφιστάμενων κτηρίων.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα