Έγινε το αυτονόητο – Ώρα ευθύνης για όλους

Στο ύψος των περιστάσεων στέκεται η κυβέρνηση. Η απόφαση να προχωρήσει στο καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων, με εξαίρεση τα φαρμακεία, οι φούρνοι, τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια πλην του delivery/ take away αποτελεί μια ακόμη πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που έχει κληθεί να υπηρετήσει.

Τη σημασία του καθολικού κλεισίματος των καταστημάτων είχαμε επισημάνει στο mononews.gr με άρθρο – παρέμβαση που δημοσιεύθηκε χθες το

πρωί.

Αποτελεί μια αυτονόητη κίνηση δεδομένης της διάστασης που έχει λάβει η εξάπλωση του κορονοϊού. Προτού ξεφύγει η κατάσταση όπως στην Ιταλία. Η οποία τώρα συνειδητοποιεί με οδυνηρό τρόπο πόσα απερίσκεπτα λειτούργησε…

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος είναι τεράστιος. Ο κορονοϊός, αποτελεί μια πρωτόγνωρη απειλή, η οποία χρειάζεται ανάλογου βεληνεκούς μέτρα για να περιορισθεί. Μέτρα – σοκ, βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Πρέπει να «σπάσει» -το συντομότερο δυνατό- η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Έως ότου η επιστημονική κοινότητα βρει την θεραπεία που θα αναχαιτίσει την πανδημία. Και θα απαλλάξει τον πλανήτη από τον φονικό ιό που σαρώνει στο πέρασμά του.

Σαφέστατα και το οικονομικό σκέλος αποτελεί μείζον ζήτημα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή μοιραία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Σαφέστατα και η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει μέρος του βάρους. Καλύπτοντας τουλάχιστον ένα μέρος των ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτή ωστόσο είναι μια συζήτηση που καλώς έχει ξεκινήσει, αλλά πρέπει να ανοίξει πιο οργανωμένα, αφού πρώτα «κερδίσουμε» την μάχη που δίνουμε με ένα από τους πιο ύπουλους ιούς στην παγκόσμια ιστορία.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορούμε να παίζουμε με την δημόσια Υγεία. Όσοι συμπολίτες μας αψηφούν ακόμη και τώρα τους κινδύνους που εγκυμονούν, καλό είναι να αναθεωρήσουν.

Πρέπει να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες.

Το πιο συνετό που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις ώρες είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες. «Μείνετε σπίτι» λοιπόν, όπως προτρέπει και το ομώνυμο κίνημα για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή την κρίση…

Keywords
Τυχαία Θέματα