Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: «Μου γύρισε το μυαλό επειδή επιτέθηκαν στη μάνα μου» λέει τώρα ο δράστης

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Χρυσούπολη Καβάλας.  Σύμφωνα με τον δικηγόρο του προτίθεται να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο 42χρονος πυροβόλησε τα θύματα από κοντινή απόσταση με καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, χρησιμοποιώντας φυσίγγια για αγριογούρουνα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, άφησε το όπλο, μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήγε στο αστυνομικό τμήμα Χρυσούπολης, όπου παραδόθηκε και ομολόγησε τα πάντα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περίοικου στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Center TV, λίγο μετά

το έγκλημα, ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και σταμάτησε λίγο παρακάτω σε καφετέρια που βρίσκονταν κόσμος. Εκεί τους είπε: «Έφαγα τους δύο, πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα»! «Είχε πρόβλημα το παιδί. Ενοχλούσε όλες τις γυναίκες με λόγια και μορφασμούς. Και τη δικιά μου τη γυναίκα την ενόχλησε» λέει ένας κάτοικος και συνεχίζει: «Σήμερα πανικοβλήθηκαν όλοι και κρύφτηκαν μέσα στα σπίτια, μέχρι να είναι σίγουροι ότι τον πιάσανε. Αυτός παραδόθηκε ο ίδιος. Τους είπε: Τους έφαγα και τους δύο»! Οι δύο οικογένειες είχαν συχνές προστριβές, χωρίς σοβαρό λόγο.

Ο Περικλής Ν. διαμαρτυρόταν για το σημείο όπου πάρκαρε το φορτηγό του ο Σίμος Σ. και του ζητούσε να το πάρει από εκεί, γιατί, όπως έλεγε, του έκοβε τη θέα. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους γείτονες, το σημείο εκείνο είναι το μόνο που έχει άνοιγμα, βρίσκεται σε απόσταση από τα δύο σπίτια και δεν εμπόδιζε καθόλου τη θέα στον δράστη.

Το βράδυ της Πέμπτης, κι ενώ στο σπίτι του Περικλή Ν. είχαν στήσει ένα μικρό γλέντι, η 67χρονη Μαρία Σ. πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο που είναι ακριβώς απέναντι και φέρεται να έκανε παρατήρηση για τη μουσική που ήταν δυνατά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιάστηκε στα χέρια με τη μητέρα του δράστη και επέστρεψε στο σπίτι της, όπου είπε στον γιο της τι είχε συμβεί.

Ο Σίμος Σ. έσπευσε να ζητήσει τον λόγο, βγήκε και ο δράστης στον δρόμο, τα αίματα άναψαν και οι δύο άντρες λογόφεραν έντονα. Μάλιστα τα δύο κορίτσια του θύματος, ηλικίας 4 και 7 χρόνων, βγήκαν στον δρόμο να δουν τι συμβαίνει.

 Σε μια στιγμή ο δράστης μπήκε στο σπίτι και βγήκε κρατώντας την κυνηγετική καραμπίνα στα χέρια. Πυροβόλησε τον Σίμο Σ. και τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ όπλισε ξανά και πυροβόλησε και τη μητέρα του θύματος που κατευθυνόταν προς την αυλή του σπιτιού τους, αφήνοντάς την και αυτή νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο συνήγορος του δράστη, ποινικολόγος Καβάλας, Μιχάλης Τικόπουλος, δήλωσε ότι ο δράστης του εγκλήματος είναι «σοκαρισμένος, μετανιωμένος και βάζει τα κλάματα, όταν αντιλαμβάνεται σε ποια θέση έχει βρεθεί».

Ο 42χρονος Περικλής Ν. οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες την διπλή ανθρωποκτονία και την οπλοχρησία και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία.  Ο συνήγορός του ανέφερε πως την Δευτέρα το μεσημέρι θα ζητήσουν νέα προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν την απολογία του δράστη -τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή-, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. «Δεν πρόκειται για μια εγκληματική φυσιογνωμία και ο ίδιος είναι σοκαρισμένος από το διπλό έγκλημα που έχει κάνει. Όσο περνά ο καιρός και συνειδητοποιεί σε ποια θέση βρίσκεται, σοκάρεται ακόμη περισσότερο».

The post Διπλή δολοφονία στην Καβάλα: «Μου γύρισε το μυαλό επειδή επιτέθηκαν στη μάνα μου» λέει τώρα ο δράστης appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα