Δημήτρης Καμπανάρος: Σοκ από την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη γηροκομείου – Τα τελευταία λόγια

Δεν άντεξε το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειές του να προστατεύσει τους ηλικιωμένους, εμφανίστηκαν κρούσματα στο γηροκομείο, του οποίου είναι ιδρυτής

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση της αυτοκτονίας του ιδιοκτήτη γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, Δημήτρη Καμπανάρου, μετά την γνωστοποίηση ότι στο γηροκομείο βρέθηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ όπως φαίνεται, θετικός στον ιό ήταν και ο ίδιος.

Όπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος άνδρας, ιδρυτής της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη» έβαλε τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα, μέσα στο σπίτι του, σκορπώντας θλίψη

σε συγγενείς και φίλους, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για εκείνον.

Όπως όλα δείχνουν, ο 41χρονος ιδιοκτήτης της μονάδας φροντίδας των ηλικιωμένων είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγαπούσε τη δουλειά του και φρόντιζε ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στην μονάδα του. Όταν έγινε γνωστό ότι, παρά τις προσπάθειές του να προστατεύσει τους διαμένοντες στον χώρο, τελικά εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ο κ. Καμπανάρος φαίνεται πως δεν άντεξε το βάρος και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Απέτυχα, με νίκησε ο κορονοϊός»

Λίγο πριν αυτοκτονήσει, ο 41χρονος άνδρας φαίνεται πως άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προβεί στην απονενοημένη πράξη. Από όσα αναφέρει στο σημείωμα, είναι προφανής η επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, που αισθανόταν πως έφερε ο ίδιος ευθύνη για την εξέλιξη των πραγμάτων.

«Είμαι ένας αποτυχημένος, δυσφήμισα το γηροκομείο, δεν τα κατάφερα, απέτυχα. Πλέον δεν θα εμπιστευτεί ποτέ κανείς, με νίκησε ο κορονοϊός» αναφέρεται στο σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στον αυτόχειρα. «Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθος, κόλλησα κορονοϊό μετά από όλα αυτά…», ήταν μερικά από τα όσα έγραψε στο σημείωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος φέρεται στο σημείωμα να κάνει αναφορά και στην μητέρα και την αδερφή του, ενώ αποκαλύπτει ότι η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ανήκε στον πατέρα του.

Το χρονικό της τραγικής ιστορίας

Το κουβάρι της υπόθεσης φαίνεται πως ξεκινά από την στιγμή που στο γηροκομείο του κ. Καμπανάρου εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορονοϊού, δύο εκ των οποίων σε εργαζόμενους και ένα σε μία ηλικιωμένη που διέμενε εκεί.

Από την πρώτη στιγμή ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας, Δημήτρης Καμπάναρος, έδειχνε να μην πιστεύει ότι συνέβη αυτό, αφού, όπως υποστήριζε, είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την περασμένη Τρίτη, ο ΕΟΔΥ είχε πάει για τεστ στις 16 Σεπτεμβρίου και όλοι ήταν αρνητικοί.

Δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου ένα δεύτερο κλιμάκιο κατέφθασε στο γηροκομείο για προληπτικό έλεγχο, με πρωτοβουλία μάλιστα του ίδιου του κ. Καμπανάρου. Τότε, πραγματοποιήθηκαν rapid tests, από τα οποία προέκυψε ότι μία εργαζόμενη είναι θετική στον κορονοϊό.

Ωστόσο, η αρνητική αυτή εξέλιξη και το βάρος της ευθύνης είχαν επιβαρύνει πάρα πολύ την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη του γηροκομείου.

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί, μάλιστα, και στην τηλεόραση, μιλώντας δύο ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο 41χρονος σχολίασε την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στο γηροκομείο στην κάμερα του ΑΝΤ1, τονίζοντας μάλιστα ότι και οι τρεις ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί, αλλά και ότι τα τεστ κορονοϊού έγιναν μετά από δική του πρωτοβουλία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ΕΟΔΥ είχε κάνει τεστ στους εργαζομένους στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 6 Οκτωβρίου κάλεσε ο ίδιος τον ΕΟΔΥ και προκάλεσε ένα τεστ. «Όντως, ήρθαν στις 15 Οκτωβρίου να μας ελέγξουν. Εγώ, αν δεν τους είχα καλέσει, αυτά τώρα που συζητάμε δεν θα γίνονταν, γιατί κανείς δεν έχει συμπτώματα. Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε κανείς ηλικιωμένος, ούτε η ηλικιωμένη η οποία είναι στο «Γεννηματά». Στις 15 Οκτωβρίου ήρθε ο ΕΟΔΥ και μία εργαζόμενη 33 ετών βρέθηκε θετική με rapid τεστ.

Κατευθείαν ο ΕΟΔΥ πήρε μοριακό τεστ και εγώ ο ίδιος πήρα μοριακό και το πήγα σε διαγνωστικό εργαστήριο για να το επιβεβαιώσω. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ έμεινε εδώ και έκανε μοριακά τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους. Εγώ πήγα στην οικογένειά της κι έκανα μοριακά τεστ στην οικογένειά της, οι οποίοι βγήκαν αρνητικοί. Η οικογένεια της πάσχουσας. Η ίδια είναι ασυμπτωματική, όπως και όλη η οικογένειά της. Την Παρασκευή επαναλάβαμε πάλι rapid τεστ αντιγόνων και ήταν όλοι αρνητικοί. Σήμερα επαναλάβαμε τα τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και στους εργαζομένους και μία εργαζόμενη 47 ετών βρέθηκε και αυτή θετική, όπου της πήραμε μοριακό τεστ, και μία ηλικιωμένη, και οι δύο ασυμπτωματικοί, χωρίς εμπύρετο, χωρίς βήχα, χωρίς αγευσία, χωρίς ανοσμία, χωρίς εξανθήματα, χωρίς διάρροια, χωρίς εμετό, χωρίς πονοκέφαλο, χωρίς πονόλαιμο, χωρίς ρίγη, χωρίς τίποτα. Θα παραμείνουμε ανοικτά, γιατί δεν μπορούν να φύγουν οι ηλικιωμένοι. Οι οδηγίες, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, είναι να επαναληφθεί μέσα στην εβδομάδα, ενδεχομένως μεθαύριο (δηλαδή σήμερα, Πέμπτη) πάλι μοριακό τεστ», είχε πει ο 41χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνώριζαν την δουλειά του, προκειμένου να προφυλάξει τους 100 περίπου ηλικιωμένους, είχε βάλει το γηροκομείο αυτοβούλως σε καθεστώς καραντίνας, προκειμένου να τους προστατεύσει.

Σύμφωνα με το Mega, στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εκ νέου τεστ και, όπως διαπιστώθηκε, όλα ήταν αρνητικά, εκτός από του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, το οποίο βγήκε θετικό.

Το τραγικό τέλος του ανθρώπου για τον οποίον όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια ήρθε το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και ο 41χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του.

Προσαλίκας: Είχε υπερβολικό αίσθημα ευθύνης

Για την τραγική απώλεια του 41χρονου τοποθετήθηκε και ο Στέλιος Προσαλίκας. Ο γνωστός πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ, μεταξύ άλλων, είναι και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και γνώριζε προσωπικά τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου, καθώς είχαν στενή συνεργασία. Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως είχε «υπερβολικό αίσθημα ευθύνης» και δήλωσε σοκαρισμένος από την πράξη του.

«Γνώριζα πάνω από 10 χρόνια τον άνθρωπο αυτό. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Αγαπούσε πολύ την δουλειά του», είπε αρχικά ο κ. Προσαλίκας. «Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο, λάτρευε τους ηλικιωμένους. Και ήταν πολύ τυπικός. Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα