Δίκη Folli Follie: Οι Κουτσολιούτσοι θέλουν δίκη χωρίς τη Folli Follie στην πολιτική αγωγή

Με «βροχή» ενστάσεων από τους υπερασπιστές της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συνολικά 10 κατηγορουμένων και με το 18μηνο της προσωρινής κράτησης πατέρα και γιου να “τρέχει ολοταχώς” προς τον τερματισμό του, συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie.

«Να αποβληθούν από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής όλες οι εταιρείες, οι φορείς και οι επενδυτές, με μόνες εξαιρέσεις την Επιτροπή

Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα Alpha», ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

«Να απορριφθεί το αίτημα τους, με μόνη εξαίρεση τον κινεζικό όμιλο Fosun», πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Και σήμερα παρόντες στη δικαστική αίθουσα (μία μεγαλύτερη πλέον που χωρά τους δεκάδες δικηγόρους) ήταν οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούτσου και συνολικά 9 από τους 10 κατηγορουμένους που δικάζονται.

Ωσεί παρών δικάζεται ο Μπεγιέτης

Μοναδικός απών, ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης. Το δεξί χέρι της άλλοτε πανίσχυρης οικογένειας και υπεύθυνος για τα οικονομικά της Folli Follie Group, θα δικαστει “ωσεί παρών”, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του.

Ο Αλέξης Κούγιας προσκόμισε στο δικαστήριο το πληρεξούσιο του διορισμού του κι έτσι θα υπερασπιστεί σε αυτή τη δίκη τον άφαντο Μπεγιέτη.

Αντίθετα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα ενός Κινέζου (επίσης καταζητούμενου) μεγαλοστελέχους του ομίλου της FFG στη Ασία, να δικαστεί από αυτό το δικαστήριο.

«Να ερχόταν εδώ…»

Κατά τους δικαστές δεν προκύπτει ότι η εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε από τον φερόμενο ως πληρεξούσιο δικηγόρο του, έχει πράγματι υπογραφεί από τον Κινέζο κατηγορούμενο.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κρίθηκε ως αγνώστου διαμονής και η υπόθεση του δεν είχε εισαχθεί στο συγκεκριμένο ακροατήριο για να εκδικαστεί (όπως και άλλων 2 Κινέζων).

Ωστόσο, στις 10 Ιανουαρίου, την πρώτη μέρα της δίκης, εμφανίστηκε δικηγόρος που δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον αλλοδαπό κατηγορούμενο. Δήλωσε ότι ο εντολέας του επιθυμεί να δικαστεί τώρα και υπέβαλε αίτημα να εισαχθεί και η δική του υπόθεση σε αυτό το ακροατήριο. Το μόνο αίτημα του ήταν να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα είτε στην αγγλική είτε στη κινέζική γλώσσα ώστε να γνωρίζει ο εντολέας του γιατί κατηγορείται.

«Ας ερχόταν εδώ, να σας διορίσει συνήγορο», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόρριψη του αιτήματος, με τη σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα.

Συνεπώς δεν θα χρειαστεί και… μετάφραση του βουλεύματος που θα ισοδυναμούσε με πολυήμερη διακοπή ή αναβολή της δίκης.

Έτσι οριστικά: Από τους 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, θα δικαστούν (από αυτό το δικαστήριο) οι 10 για τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, τις πλαστογραφίες, τη χειραγώγηση της μετοχής, την εξαπάτηση των επενδυτών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση –με φερόμενους αρχηγούς τον Δημήτρη και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

«Χωρίς πολιτική αγωγή…»

Η μάχη για την αποβολή σχεδόν σύσσωμης της πολιτικής αγωγής δόθηκε σήμερα (και συνεχίζεται αύριο) από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Εκτός από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, παράσταση πολιτικής αγωγής έχουν δηλώσει στο δικαστήριο η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΥ, η Alpha Bank, διάφορες εταιρείες διαχείρισης ανώνυμων κεφαλαίων, ο κινεζικός Ομιλος Fusan που συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της FFG, καθώς και δεκάδες μικρομέτοχοι.

Υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί οικονομική ζημία και ηθική βλάβη από τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους και ότι εξαπατήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, οι υπερασπιστές θεωρούν ότι μόνο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (λόγω της χειραγώγησης της μετοχής) και η Τράπεζα Άλφα (λόγω των πλαστών statements) έχουν δικαίωμα να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή και να αγωνιστούν για την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Οι υπόλοιποι πρέπει να αποβληθούν καθώς, όπως υποστήριξαν οι υπερασπιστές, είτε δεν έχουν άμεση ζημία είτε δεν τηρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις.

Για την εταιρεία Folli Follie υποστήριξαν ότι όχι μόνο δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής αλλά τα κέρδη της καμπίνας, κατά το κατηγορητήριο, κατέληξαν στην πλειονότητα τους στα ταμεία της ίδιας της εταιρείας.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην αποβληθούν από τη δίκη όσοι δήλωσαν παράσταση. Εισηγήθηκε ωστόσο να μην παρασταθούν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τη χειραγώγηση της μετοχής να παρασταθεί μόνο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μόνη εξαίρεση από τα παραπάνω, ο Όμιλος Fusan. Κατά τον εισαγγελέα, δεν προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα ότι οι Κινέζοι έχουν υποστεί οικονομική ζημία , για αυτό και πρέπει να αποβληθούν από την πολιτική αγωγή.

Αύριο, η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης. Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Διαβάστε επίσης

Folli Follie: Άρχισε η δίκη με… άρωμα αποφυλάκισης για την οικογένεια ΚουτσολιούτσουFolli Follie: Στο εδώλιο η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Θα προλάβουν το 18μηνο; Τι θα πουν, γιατί μεταφέρθηκε στο κελί του πατέρα του ο ΤζώρτζηςFolli Follie: Η αλλαγή σελίδας μετά την έγκριση του δικαστηρίου και τα επόμενα βήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Folli Follie, Κουτσολιούτσοι, Folli Follie,diki Folli Follie, koutsolioutsoi, Folli Follie