Δεν «ιδρώνει» ο Ερντογάν: Ετοιμάζει την αποστολή τέταρτου γεωτρύπανου στην Αν.Μεσόγειο

Παρά την επαπειλούμενη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ για την παράνομη δραστηριότητα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει και τέταρτο ερευνητικό πλοίο -το Oruc Reis- στην περιοχή.

Σύμφωνα με το tweet του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το οποίο επικαλείται τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, «η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει τέταρτο σκάφος, το Oruc Reis, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Οι κινήσεις του Ερντογάν έχουν προκαλέσει ανησυχία

στο εσωτερικό της χώρας, με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, να εκφράζει φόβους για διεθνή απομόνωση της χώρας.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δίνουν τον τόνο για το τι θα ακολουθήσει. Το κεντρικό δελτίο του δικτύου ATV ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στην Αγκυρα «θεώρησαν πως η Τουρκία θα κάνει πίσω. Όμως έκαναν λάθος».

#BREAKING Turkey to send its 4th vessel ‘Oruc Reis’ to Eastern Mediterranean region, says energy minister

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) July 16, 2019

Κατά την ίδια πηγή, πέρα από τα γεωτρύπανα Γιαβούζ και Φατίχ και το Μπαρμπαρός, «πλώρη» για την ΑΟΖ της Κύπρου ετοιμάζεται να βάλει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis (Ορούτς Ρέις).

Yakında Doğu Akdeniz’e gönderilecek olan, Türkiye’nin ilk milli vr yerli sismik araştırma gemisi MTA Oruç Reis… pic.twitter.com/2PaGmwCW5j

— Aktüeltürk (@aktuelturk) July 17, 2019

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας επισήμαναν ότι η Άγκυρα έδωσε το «πράσινο φως» για ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν, τα τέσσερα ερευνητικά σκάφη θα συνοδεύονται από πολεμικά πλοία, υποβρύχια, καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Προ ημερών η Τουρκία έριξε στην ταραγμένη «σκακιέρα» της ΑΟΖ της Κύπρου και την ακτοφυλακή, στην οποία ανέθεσε να κάνει περιπολίες.

The post Δεν «ιδρώνει» ο Ερντογάν: Ετοιμάζει την αποστολή τέταρτου γεωτρύπανου στην Αν.Μεσόγειο appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Ετοιμάζει, Αν Μεσόγειο,erntogan, etoimazei, an mesogeio