Χρυσοχοΐδης: Οι εισαγγελείς να αξιοποιήσουν τα πλάνα με την επίθεση των καταληψιών στους αστυνομικούς

Θέση για το ζήτημα την επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί από ομάδα αντεξουσιαστών οι οποίοι προσπάθησαν να  ανακαταλάβουν κτήρια στο Κουκάκι πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή  «10» της ΕΡΤ1, οι καταληψίες θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει τους αστυνομικούς. Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε, οι εισαγγελείς θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και τα πλάνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες από την στιγμή της επιχείρησης των

αστυνομικών, κατά την οποία δέχονται την επίθεση των αντεξουσιαστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως υπάρχει το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου». Μάλιστα, πετώντας το γάντι στην Αντιπολίτευση, υποστήριξε πως οι πολίτες περιμένουν μια καταγγελία για την επίθεση με τους  τσιμεντόλιθους και όλα αυτά που σημειώθηκαν στο Κουκάκι.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης αποδιοργανώθηκαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και σημείωσε παράλληλα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αδρανοποιήθηκαν οι υπηρεσίες.

«Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» παρατήρησε συγκεκριμένα και επανέλαβε την πεποίθηση του να αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες», ανάφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ εξέφρασε την πεποιθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα ατιμωρησίας.

Όσον αφορά τα Εξάρχεια, ο υπουργός επισήμανε, ότι «οι αλλοδαποί που πουλάνε ναρκωτικά και κυκλοφορούν με όπλα δεν θα μείνουν στη χώρα, ενώ οι Έλληνες που παρανομούν θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στο επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρχει δείγμα από αυτούς στα Εξάρχεια».

«Κάθε μέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αν οι ροές είναι διαχειρήσιμες είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το πρώτο εξάμηνο του 2020» ανέφερε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα