Χρηματιστήριο: Σε τράπεζες και blue chips η αντίδραση – Τι συμβαίνει με Lamda, Iντρακόμ και Άβαξ

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., κόντρα στο άσχημο και βαρύ κλίμα που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των σχέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, αλλά και μετά τις πληροφορίες για αύξηση της ανεργίας στην ασιατική υπερδύναμη εν μέσω πανδημίας.

Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 639 μονάδες και με κέρδη λίγο κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ ο τζίρος είναι σημαντικός για το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, αφού ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ.

Αν βοηθήσουν οι ξένες αγορές την

Δευτέρα, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη αποκλιμάκωση στη Ν.Α. Μεσόγειο και την αποχώρηση του τουρκικού στόλου από την περιοχή, τότε η κίνηση της αγοράς προς την περιοχή των 650 μονάδων θα ήταν εξασφαλισμένη, επισημαίνουν οι χρηματιστές.

Πιέσεις 1,8% για την Λάμδα Development στα επίπεδα των 5,97 ευρώ και με αυξημένο όγκο πάνω από 101 χιλιάδες τεμάχια ως αυτή την ώρα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον θεωρείται δεδομένο, αφού μεγάλα funds διεθνούς βεληνεκούς παίρνουν θέση στη μετοχή, αφού η εταιρεία έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά projectsαυτό της ανάπλασης και εκμετάλλευσης της έκτασης του Ελληνικού.

Απώλειες και για την μετοχή του ΟΛΠ, μετά την αλλαγή του CEO, περίπου κατά 2,5%, στα 16,8 ευρώ.

Πάνω από 3% τα κέρδη για Eurobank, Εθνική και Πειραιώς και πάνω από 2% για την Alpha. Ισχυρή κίνηση βγαίνει στα υπόλοιπα blue chips. Πάνω από 3% η άνοδος στη Βιοχάλκο και πάνω από 2% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, τη ΔΕΗ, την Ελλάκτωρ και τα ΕΛΠΕ. Από 1,9% η άνοδος για την ΕΥΔΑΠ και τον Μυτιληναίο.

Πιέσεις σε Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Από τις μετοχές που διακινούνται 13 υποχωρούν και 46ενισχύονται. Δηλαδή, υπάρξει όρεξη στο ταμπλό οι μετοχές να κινηθούν πιο ψηλά.

Νέος γύρος ανόδου για την Ιντρακόμ, που ενισχύεται πάνω από 4% και 33 χιλιάδες τεμάχια. Πάνω από 3% η άνοδος και για την Άβαξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα