Χρηματιστήριο: Ανεβάζουν ταχύτητα οι αγοραστές – Τράπεζες, Μυτιληναίος και ΟΤΕ κάνουν τη διαφορά

Πάνω από 1% κέρδη αυτήν την ώρα στο ταμπλό, καθώς στο θέατρο της Ν.Α. Μεσογείου παρατηρούνται πρώιμα σημάδια αποκλιμάκωσης με μεταστροφή του Oruc Reis ανατολικότερα, χαμηλών τόνων δηλώσεις περί διαλόγου από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Ακάρ και, βεβαίως, διπλωματική κινητοποίηση με απόδοση από την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

κ. Μάικλ Πομπέο και στη συνέχεια πραγματοποιείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με κυρίαρχο ζήτημα την Τουρκική επιθετικότητα.

Υπό τα δεδομένα αυτά, η εγχώρια κεφαλαιαγορά προεξοφλεί μια κάποιου είδους αποκλιμάκωση. Την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περνούν σε θετικό πρόσημο έστω και οριακά, μη δείχνοντας διάθεση να υποχωρήσουν, όσο έρχονται καλά νέα και από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ρωσία για την ανακάλυψη του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό. Κέρδη 0,2% για τον Dax στην Φρανκφούρτη, 1,5% για τον FTSE στο Λονδίνο παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ μεταξύ Απριλίου – Ιουνίου μειώθηκε πάνω από 20%, αλλά όμως, παρατηρούνται σημάδια ανάκαμψης 8% στη συνέχεια, 0,75% το Παρίσι και κέρδη για τις περιφερειακές αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Πρόσκαιρη αποκλιμάκωση, όπως όλα δείχνουν για τον χρυσό που μέσα στην ημέρα υποχώρησε στα 1876 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ λίγο νωρίτερα βρισκόταν στα 1950 δολάρια.

Το ελληνικό 10ετές παραμένει πάνω από 1% απόδοση, στο 1,08%, ενώ το τουρκικό κινείται πάνω από το 14,3%, κάτι που συνιστά κλειστές αγορές για τον «σουλτάνο»…

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. μετά από τρεις συνεδριάσεις δείχνει να επιστρέφει πάνω από τις 630 μονάδες, με πράξεις στις 634 μονάδες και κέρδη 1,27%, αλλά με απελπιστικά χαμηλό τζίρο μόλις 17,7 εκατ. ευρώ. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από την επιφυλακτικότητα εξαιτίας των γεωπολιτικών κινδύνων βρισκόμαστε και στην καρδιά των θερινών διακοπών…

Κέρδη 3,25% για τον τραπεζικό κλάδο, στις 316 μονάδες, με την Alpha να απομακρύνεται από τα χαμηλά του 0,486 ευρώ κινούμενη στα 0,51 ευρώ και κέρδη 2,4%, πάνω από 3% η άνοδος για την ΕΤΕ, στο 1,15 ευρώ, 2,4% για την Eurobank, στα 0,39 ευρώ και 4,1% για την Πειραιώς, στα 1,18 ευρώ.

Επιστροφή πάνω από τα 8 ευρώ για τον Μυτιληναίο με κέρδη 2,8%. Σημειωτέον ότι σήμερα ανακοινώνονται οι τριμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley. Δεν υπάρχει πληροφόρηση ως προς το αν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών με ελληνικές μετοχές.

Πάνω από 1,3% αντιδρά η Aegean, στα 3,50  ευρώ, 1,8% η μετοχή της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, 1,7% η ΔΕΗ, στα 3,91 ευρώ, πάνω από 1% τα κέρδη, επίσης, για Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ. Πάνω από 2% ο ΟΤΕ, στα 13,26 ευρώ. Στα 11,50 και με απώλειες 1,5% η Τέρνα Ενεργειακή. Η διάθεση των μετοχών στο πλαίσιο της AMK με ιδιωτική τοποθέτηση θα γίνει στα 11 ευρώ. Πτώση 1,51% για την Coca Cola, στα 23,52 ευρώ.

Το κλίμα είναι καλό για την πλειοψηφία των μετοχών, αφού 60 ενισχύονται και 29 υποχωρούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα