Χρηματιστήριο: Alpha και Μυτιληναίος κράτησαν την αγορά πάνω από τις 900 μονάδες – Κινητικότητα στα small caps

Κλείσιμο στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα και στις 910,37 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε μία συνεδρίαση που έδειξε, χωρίς, εξάρσεις, ότι η αγορά «χωνεύει» τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Οι συναλλαγές προσέγγισαν τα 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, μεταξύ άλλων το 1,09% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το οποίο απέκτησε ο Γιώργος Περιστέρης στα 11,20 ευρώ.

Όπως

και να ‘χει πάντως, το +0,77% για τον Γενικό Δείκτη σήμερα και η διατήρηση πάνω από τις 900 μονάδες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και Πέμπτη φορά εδώ και 14,5 μήνες γεννάει αισιοδοξία και προσδοκίες για να ανέβει ο πήχης ακόμα πιο ψηλά, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Η νέα αναβάθμιση από την S&P, η ολοκλήρωση της σύνθετης διαδικασίας για αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς (σ.σ. που μέχρι να μπουν οι νέες μετοχές μετά την αύξηση θα συνεχίσει να απασχολεί την αγορά) αποτελούν οδηγό για την ανάληψη περαιτέρω ρίσκου.

Τα πράγματα φαίνεται να μπαίνουν στη θέση τους όμως και για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Η αύξηση κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ και κατά 60 εκατ. ευρώ στην Aegean θα δώσουν νέα τιμολόγηση και για τις μικρότερες κεφαλαιοποίησης, τη στιγμή που α0 δημοπρατούνται νέα έργα στην Ελλάδα, β) το play της ενέργειας είναι συνυφασμένο με τα 32 δισ. ευρώ του Recovery Fund και γ0 από τις 15/5 ανοίγει ο τουρισμός με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 15 εκατ. τουρίστες φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Μπόρα ήταν και πέρασε φαίνεται χθες για την Alpha, με τα διεθνή κεφάλαια να είναι προσηλωμένα στο στόχο περαιτέρω ανάκαμψης της μετοχής, που οδηγήθηκε την Μ. Τετάρτη πάνω από το 1,29 ευρώ με περισσότερα από 7,810 εκατ. τεμάχια. Ηπιότερη η αντίδραση σε ΕΤΕ και Eurobank, στα 2,53 και 0,77 ευρώ αντίστοιχα, ενώ πτώση πάνω από 14% για την Πειραιώς.

Πάνω από 2% τα κέρδη για την Βιοχάλκο, που ξεπέρασε τα 5,10 ευρώ έχοντας βάλει στο ταμείο της πάνω από 50 εκατ. ευρώ από την πώληση του 6,6% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε θεσμικούς επενδυτές.

Κίνηση σε θετικό πεδίο, στα 9,94 ευρώ για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και τον Γιώργο Περιστέρη να αποτελεί τον ισχυρό μέτοχο του ομίλου με περισσότερο από 31%. Επιστροφή στα 29 ευρώ για την 3Ε, η οποία δεν φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.

Πάνω από 25 τα κέρδη για την Ελλάκτωρ στα 2,40 ευρώ, κλείσιμο λίγο πάνω από τα 4 ευρώ για την ΕΧΑΕ και νέα υψηλά στα 15,66 ευρώ για τον Μυτιληναίο. Ανοδικά στα 14,30 ευρώ ο ΟΤΕ και στα 12,69 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, απώλειες για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 12,42 ευρώ, το Jumbo που υποχώρησε στα 15,63, την ΜΟΗ στη περιοχή των 12,87, την ΕΥΔΑΠ, στα 8,90, στα ΕΛΠΕ στα 5,76, αν και φαινόταν ότι έχει βάλει πλώρη για τα 6 ευρώ και τα 9,49 ευρώ για τη ΔΕΗ.

Καλά αποτελέσματα για την Audiovisual που αντέδρασε με περισσότερο από 8,4% και στήσιμο των εργοταξίων για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας από την Άβαξ δίδοντάς της άνοδο πάνω από 6%. Πάνω από 1 ευρώ η Γενική Εμπορίου και κέρδη πάνω από 6% για την Αλουμύλ, που φαίνεται να ευνοείται από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα για την πράσινη ενέργεια.

Κίνηση στα 7,5 ευρώ για την Lamda Development, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά εβδομάδας, τα 7,56 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:1,3 δισ. ευρώ για το ομόλογο της EurobankΑναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η S&P – Πρόκληση τα κεφάλαια και η κερδοφορίαΤράπεζα Πειραιώς: Πόσες μετοχές θα πάρουν οι ιδιώτες Έλληνες επενδυτές που μπήκαν στην ΑΜΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα