Μπόρις Τζόνσον-Μπιλ Γκέιτς: Συμφωνία συνεργασίας 550 εκατ. δολαρίων για πράσινες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε συνεργασία ύψους 400 εκατομμυρίων στερλίνων (552 εκατομμυρίων δολαρίων) με τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς για την ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δεσμεύτηκε να “αυξήσει γρήγορα” τις νέες καθαρές τεχνολογίες, αναφέρει του Bloomberg.

Η βρετανική κυβέρνηση θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Breakthrough Energy Catalyst του Μπιλ Γκέιτς, για να επιταχύνει την

ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας, στο πλαίσιο του στόχου της για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Ο Τζόνσον ανακοίνωσε την κίνηση στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων στο Λονδίνο την Τρίτη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη δεσμευτεί για την διάθεση τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνων, για την ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων πράσινης τεχνολογίας, ανέφερε το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και το πρόγραμμα του ιδρυτή της Microsoft μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την επένδυση.

Το πρόγραμμα του Μπιλ Γκέιτς εστιάζει σε τέσσερις τεχνολογικούς τομείς: πράσινο υδρογόνο, μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα και συστήματα για τη δέσμευση CO2 απευθείας από τον αέρα.

Η συνεργασία θα δώσει «ώθηση στο όραμα του Ηνωμένου Βασιλείου για μια πράσινη βιομηχανική επανάσταση», είπε ο Τζόνσον. «Θα επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για το κλίμα μόνο εάν αναπτύξουμε γρήγορα νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως το πράσινο υδρογόνο και τα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα – τεχνολογίες που φαινόταν αδύνατες πριν από λίγα χρόνια».

Η συμφωνία πραγματοποιείται μόλις δύο εβδομάδες πριν οι παγκόσμιοι ηγέτες μεταβούν στη Γλασκώβη για τις συνομιλίες σχετικά με το παγκόσμιο κλίμα, γνωστές ως COP 26. Ο Τζόνσον δήλωσε στο Bloomberg News σε συνέντευξή του ότι η σύνοδος κορυφής θα είναι «εξαιρετικά σκληρή».

Διαβάστε ακόμα:Bill Gates: Συγκέντρωσε πάνω από 1 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε projects καθαρής ενέργειαςΑκολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα