Αθηνά Λινού: Έρχεται έξαρση κρουσμάτων σε 2-3 εβδομάδες, σχολεία θα κλείσουν (video)

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

«Τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες υπάρχει κίνδυνος να δούμε έξαρση στα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πριν κρυώσει ο καιρός θα έχουμε κρούσματα. Σήμερα – αύριο θα βρεθούν παιδιά που δεν έχουν ειδωθεί εδώ και σχεδόν 3 μήνες.

Σήμερα δεν θα βρεθούν κρούσματα. Δεν είχαμε συγχρωτισμό τις προηγούμενες μέρες. Θα αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και σταδιακά», είπε και συνέχισε: «Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες είναι πιθανό να δούμε έξαρση. Πέρυσι είχαμε άλλο στέλεχος. Φέτος είναι πολύ πιο μεταδοτικό», συμπλήρωσε η ίδια.

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, είπε: «Κάποια σχολεία θα κλείσουν και θα κλείσουν όχι μόνο λόγω της διασποράς, αλλά επειδή αρκετοί γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο μετά από κρούσματα στην τάξη. Και δεν μπορείς να πεις τίποτα στους γονείς που φοβούνται».

Στη συνέχεια η Αθηνά Λινού είπε ότι οι γονείς πρέπει να περάσουν το μήνυμα της αυτοπροστασίας στα παιδιά, αλλά χωρίς να τους δημιουργούν αγωνία και στρες.

«Μικρότερο από το 10% είναι το ποσοστό των παιδιών που είναι πλήρως εμβολιασμένο, αλλά ακόμα κι αυτό είναι βοήθεια. Δεν λύνει, όμως, το πρόβλημα. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, θα έρθουν κοντά. Πρέπει να περάσει το μήνυμα της αυτοπροστασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι το στρες που δημιουργείται στα μικρά κυρίως παιδιά. Έχουν μια αγωνία οι γονείς που μεταφέρεται στα παιδιά. Έντεχνα οι γονείς πρέπει να κρατάνε τις ανησυχίες τους κρυφές από τα παιδιά και να τα ενθαρρύνουν παράλληλα να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει να λέμε στα παιδιά να προσέχουν, αλλά και ότι είμαστε μια χώρα με καλούς γιατρούς και δεν πρέπει να φοβούνται. Είναι αγχωτικό όλο αυτό για τα παιδιά», δήλωσε η ίδια

«Γιατί τα τεστ να γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους;»

Στο κόστος των τεστ τα οποία υποχρεούνται πλέον να κάνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι αναφέρθηκε η κ. Λινού, προτείνοντας να μην πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους.

«Είναι δύσκολο οικονομικά το κόστος αυτών των τεστ. Το καταλαβαίνω και είναι ακόμα πιο δύσκολο για όσους είναι σε αναστολή. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το λύσουμε εύκολα. Η παρατήρηση που είχαν κάνει από την αρχή είναι γιατί να γίνονται τα τεστ αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους; Γιατί να μην πηγαίνουν αυτά τα χρήματα σε ένα κρατικό κορβανά και να πηγαίνουν για την καταπολέμηση της πανδημίας;», διερωτήθηκε.

«Υπάρχουν τρύπες στις οδηγίες. Όπως και σε αυτές για τα σχολεία. Σκεφτείτε ότι σε ένα τμήμα που αρρωστήσει ένα παιδάκι, θα πρέπει ο δάσκαλος να δει με ποιον καθόταν, ποιοι κάθονταν πίσω του, με ποιους έκανε παρέα», δήλωσε σχετικά με τα μέτρα που ξεκινούν από σήμερα.

Δείτε το βίντεο από το «Καλημέρα Ελλάδα»:

Διαβάστε επίσης:

Η Ματίνα Παγώνη προβλέπει μέχρι πότε θα φοράμε μάσκες

Τα σχολεία και η τρίτη δόση του εμβολίου το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Πετρούπολη: Σε σοβαρή κατάσταση η 15χρονη που έπεσε από βράχο – Τι δήλωσε (video)

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα