Άρθρο παρέμβαση: Γιατί χρειάζεται κι άλλους ευεργέτες η δημόσια υγεία (όπως την Αλίκη Περρωτή και τον ΟΠΑΠ)

Οι Έλληνες σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που ζει ο πλανήτης έχουν επικεντρώσει καθημερινά την προσοχή τους σε κάποιους ανθρώπους που ξέρουμε όλοι ότι είναι άρτιοι επιστήμονες και μας καθοδηγούν με ασφάλεια. Ένας από αυτούς είναι ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όμως σε τούτες τις δύσκολες ώρες δεν είναι μόνο, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που μας καθοδηγούν και μας συμβουλεύουν και ίσως αύριο να  ακούσουμε και τις πολύτιμες οδηγίες τους μέσα από τους τοίχους ενός νοσοκομείου.

Είναι και οι μεγάλοι ευεργέτες της χώρας. Ιδιώτες και εταιρίες που είτε

σήμερα είτε εδώ και πολλά χρόνια είχαν την σκέψη να χτίσουν νέα νοσοκομεία η καινούργιες μονάδες. Τα ονόματα δεν είναι πολλά καθώς η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα.

Είναι όμως κάποιοι ιδιώτες και κάποιες εταιρίες που εδώ και πολύ καιρό έχουν βάλει στόχο να στηρίξουν το εθνικό σύστημα υγείας.

Μια από τις εμβληματικές ευεργέτιδες της Ελλάδας είναι η κ. Αλίκη Περρωτή. Το mononews έχει γράψει πολλές φορές για την Ελληνίδα που στηρίζει με σημαντικές δωρεές το εθνικό σύστημα υγείας.

Μια από τις εταιρίες όμως είναι ο ΟΠΑΠ. Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά εάν  δεν υπήρχε η υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων με θάλαμο χαμηλής πίεσης δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αμέσως το πρώτο κρούσμα κορδονιού σε βρέφος 3 μηνών από την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο ΟΠΑΠ έχει δώσει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια για την ανακαίνιση των 2 παιδιατρικών νοσοκομείων.

Σε μια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις για το σύστημα δημόσιας υγείας, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη, την  Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική Νοσηλευτική Μονάδα του νοσοκομείου παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Η μονάδα βρίσκεται στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, έχει συνολική έκταση 610 τ.μ. και δυναμικότητα 24 κλίνες.

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ολική ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», που υλοποιείται εδώ και 6 χρόνια.

Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί το 80% της ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 25 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 19 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 12.110 τ.μ. μέτρων και δυναμικότητας 439 κλινών.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία είναι σε ετοιμότητα – αν χρειαστεί –  να αντιμετωπίσει και κρούσματα κορωνοϊού.

Επιπλέον, για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που προκύπτει από την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19, ο ΟΠΑΠ θα στηρίξει άμεσα την προσπάθεια των αρμόδιων αρχών και φορέων, προσφέροντας υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης.

Η παροχή υγειονομικού υλικού θα ενισχύσει άμεσα το σύστημα δημόσιας υγείας, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται κατά την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Την ίδια ώρα, οι κινητές μονάδες του προγράμματος προληπτικής ιατρικής ΟΠΑΠ στη Γειτονιά, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού, τίθενται στη διάθεση του δημόσιου συστήματος υγείας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει. Τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στηρίζουν ενεργά και οι συνεργάτες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward.

Χαρακτηριστικά, η εταιρία Doctoranytime, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ προσκαλεί όλους όσοι έχουν ανάγκη να συμβουλευτούν γιατρό, να το κάνουν μέσω της υπηρεσίας «συνομιλία με γιατρό οnline», η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρείας και λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 20:00.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»,  Εμμανουήλ Παπασάββας αναγνωρίζει έμπρακτα τη μεγάλη συνεισφορά του ΟΠΑΠ και σε όλους τους τόνους εξηγεί:

«Ο ΟΠΑΠ αποτελεί πολύτιμο αρωγό μας από το 2014. Με την πρωτοβουλία του για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία χιλιάδων παιδιών. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία, το νέο έργο που παραδίδει ο ΟΠΑΠ, ενισχύει σημαντικά το νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις υποδομές μας.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που μας έχει παραδώσει πρόσφατα ο ΟΠΑΠ και με την οποία, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε  και κρούσματα κορωνοϊού. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό το μεγάλο έργο»

Keywords
Τυχαία Θέματα