Άρθρο παρέμβαση: Tο νέο δόγμα του Μαξίμου για τους επιχειρηματίες

Όταν ο Ιβάν Σαββίδης περνούσε χθες το πρωί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν χρειαζόταν – για να προσανατολιστεί – να έχει δει την μίνι  ξενάγηση στο κτίριο που έκανε ο πρωθυπουργός στην πρεμιέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου: επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, είχε διαβεί αρκετές φορές την μασίφ σιδερένια πόρτα της Βασ. Γεωργίου…

Άλλωστε, είναι αμφίβολο αν ο γνωστός επιχειρηματίας βλέπει ανταγωνιστικά  κανάλια :  διαθέτει το δικό του, το οποίο μάλιστα πραγματοποιεί

εσχάτως ένα δυνατό «μπάσιμο» στον χώρο της μυθοπλασίας, με το «Κόκκινο Ποτάμι» – έναν τίτλο που περιέργως παραπέμπει σε κάτι που θα μπορούσε να έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, του «αιωνίου» αντιπάλου , ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την περυσινή πρωτιά του Δικέφαλου του βορρά ως «πρωτάθλημα των Πρεσπών» και ο νοών, νοείτω…

Σαββίδης: O Κυριάκος δε θα γίνει πρωθυπουργός 

Ο Ιβάν Σαββίδης  δεν είναι μία τυχαία περίπτωση – ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ , ιδιοκτήτης του Μακεδονία Παλλάς , μέτοχος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: είναι μόνον κάποιες από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες – πέρα από το media. Σε μία δημοσκόπηση που είχε γίνει προ μηνών στη Βόρεια Ελλάδα, είχε βγει τρίτος σε δημοτικότητα, μετά τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος δεν χρειάζεται  περαιτέρω συστάσεις και τον Γιάννη  Μασούτη της γνωστής βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με σημαντικό κοινωνικό έργο.

Προφανώς, είναι η στενή του σχέση με το ποντιακό στοιχείο – αλλά και με τον ΠΑΟΚ και την Ορθοδοξία , που τον έχει «δέσει» με την κοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα. Βέβαια, από τις στενές σχέσεις δεν βγαίνει κανείς πάντοτε κερδισμένος – οι άσπονδοι φίλοι του δεν πρόκειται να ξεχάσουν εκείνη την συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» , όπου είχε προβλέψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός.

Αυτή την περίοδο, ο Σαββίδης είναι ο μόνος μεγαλοεπιχειρηματίας της χώρας που δεν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Είναι ίσως ο κρίκος που τον ενώνει με ένα μυθικό πρόσωπο – τον Πρόδρομο Μποδοσάκη, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Καππαδοκία. Προφανώς, ο Σαββίδης έμαθε πριν από κάποιο καιρό το περίφημο τσιτάτο του Μποδοσάκη – εγώ δεν είμαι με τα κόμματα, είμαι με το γκουβέρνο – και το χρησιμοποιεί έκτοτε σε κάθε ευκαιρία.

Το «σύστημα» Μητσοτάκη από την άλλη δεν κοίταξε να πάρει τη ρεβάνς για τις παλιές δηλώσεις – και τα πεπραγμένα – του Ιβάν Σαββίδη: η περιπέτειά του με το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ έληξε οριστικά λίγο μετά από τις εκλογές του Ιουλίου – και χθες ήλθε το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος με την οικογένεια Βαρδινογιάννη 

Σε μία χώρα που πασχίζει να περάσει στην κανονικότητα μετά από 10 χρόνια Μνημονίων, οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – επιχειρηματιών είναι πολυτέλεια: και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κινήσεις σε πολλά επίπεδα – την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην λαμπρή εκδήλωση παρουσίασης των εκδηλώσεων που ανέλαβε η οικογένεια Βαρδινογιάννη για την μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ο Σπύρος Λάτσης πήγε αυτοπροσώπως στο Μαξίμου για να προωθήσει την επένδυση στο Ελληνικό, η οικογένεια Αγγελοπούλου ανέλαβε τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21.

Το νόημα των κινήσεων της κυβέρνησης είναι μάλλον απλό: οι πάντες μπαίνουν στο ιερό – αρκεί να έχουν να εισφέρουν κάτι: είτε χρήματα για εκδηλώσεις με βαρύ συμβολισμό, είτε – ακόμα καλύτερα – χρήματα για επενδύσεις. Και ας κερδίσει ο καλύτερος.

The post Άρθρο παρέμβαση: Tο νέο δόγμα του Μαξίμου για τους επιχειρηματίες appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα