Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη: «Γλίτωσαν» τον πλειστηριασμό και θα κάνουν Χριστούγεννα στο παλάτι της Κηφισιάς

Το οδυνηρότερο ακόμα και για τους επιχειρηματίες δεν είναι η πτώση, αλλά η βίαιη πρόσκρουση στο έδαφος, στην πραγματικότητα…

Κάπως έτσι έχει εξελιχθεί η διαδρομή του κ. Αντώνη Λυμπέρη που μαζί με τη  σύζυγο του Έλενα Μακρή, τη χρυσή 20ετία του 1990-2010 κατέκτησαν την κορυφή της life style επιχειρηματικότητας.

Ύστερα ήρθε η κρίση… Τα έντυπα τους κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Το πάρτι τελείωσε απότομα και η ροζ

τσιχλόφουσκα της χλιδής έσπασε με θόρυβο…

Όμως, από την εποχή της ευμάρειας έχει μείνει -άγνωστο για πόσο ακόμη- το παλάτι στο Κεφαλάρι.

Μία βίλα σχεδόν 1.000 τ.μ, με πισίνα 100τ.μ, που βγήκε και πάλι σε πλειστηριασμό στις 12 Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα την τράπεζα Eurobank.

Ωστόσο, το ηλεκτρονικό σφυρί δεν «κτύπησε». Ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος, αφού δεν βρέθηκε αγοραστής διατεθειμένος να πληρώσει 3,830 εκατ ευρώ για να αποκτήσει τη βίλα του ζεύγους Λυμπέρη.

Και έτσι θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη βίλα τους στο Κεφαλάρι…

Πνιγμένος στα «κόκκινα» και αθετημένα δάνεια ο κ. Λυμπέρης, χωρίς να είναι διατεθειμένος να βάλει χρήματα για να σταματήσει τον πλειστηριασμό, γλύτωσε στο παρά τσακ την εκποίηση της πολυτελούς κατοικίας του, επειδή δεν βρέθηκε αγοραστής.

Ο κ. Αντώνης Λυμπέρης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 από την Πλατεία Βικτωρίας με όνειρο να γίνει ο βασιλιάς του Τύπου. Και για σχεδόν 20 χρόνια τα κατάφερε.

Όμως τώρα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Το ίδιο και τα ακριβά πάρτι, η πολυτελής ζωή, οι κοσμικές εμφανίσεις, που είχαν καθιερώσει τον Αντώνη και την Έλενα ως εκφραστές της life style επικαιρότητας….

Όλος ο μύθος γύρω από το όνομα τους και τη λάμψη τους, «πατούσε» στα δάνεια –που εύκολα τα έδιναν τότε οι τράπεζες-, ενώ την ίδια ώρα η διαφημιστική αγορά λειτουργούσε ως «σιτοβολώνας» για τα έσοδα του τότε συγκροτήματος –που εξέδιδε 55 έντυπα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Εν τέλει το ζεύγος Λυμπέρη έπαθε αυτό που συμβαίνει στη  φύση, όταν δηλαδή η παλίρροια υποχωρεί φαίνεται ποιοι κολυμπούν γυμνοί….

Η βίλα στο Κεφαλάρι

Το οίκημα, εμβαδού 970 τμ, με πισίνα 100 τμ, βρίσκεται σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης σχεδόν 2,5 στρεμμάτων (2.400 τμ). Στο σπίτι  αυτό εξακολουθούν να ζουν ακόμα και σήμερα ο Αντώνης και η Έλενα Λυμπέρη.

Συγκεκριμένα στην Έκθεση κατάσχεσης, αναφέρεται πως πρόκειται για «μία διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς, στη θέση «Κεφαλάρι», στο υπ’ αριθ. 192 Ο.Τ. του Δήμου Κηφισιάς, επί των οδών Ξενίας 22 και Αύρας.

Στο οικόπεδο, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως, υπήρχε διώροφη οικία, που είχε ανεγερθεί βάσει της με αριθμό πρωτ. Ε-87 και αριθμό αδείας Ε – 610/14.3.1964.

Αρχικά, το ζεύγος Λυμπέρη νοίκιαζε τη βίλα, την οποία αγόρασε το 1994. Και, στη συνέχεια, προχώρησαν στην εκ βάθρων ανακαίνιση του οικήματος, αλλά και στην επέκτασή του (υπάρχουν και κάποιες αυθαίρετες κατασκευές για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα).

Σύμφωνα, με την  3795/1989 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής, το ανάκτορο Λυμπέρη περιλαμβάνει:

Στο υπόγειο, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 58,40 τμ, και αποθήκη 108 τμ.

Στο ισόγειο, εμβαδού 398 τμ βρίσκεται η εμβληματική είσοδος με τη  μαρμάρινη σκάλα, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθιστικό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και τα υπνοδωμάτια του βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα, στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται πως: «Το ισόγειο, επιπλέον του γυμναστηρίου, αποτελείται από δύο χώρους σαλονιού με τζάκια, τραπεζαρίες, κουζίνα με καθιστικό και αποθήκη τροφίμων, χώρο πλυντηρίου, δύο δωμάτια υπηρεσίας με wc, χολ με γκαρνταρόμπα και wc, καθώς και σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους».

Στον πρώτο όροφο των 345 τμ υπάρχει το κύριο υπνοδωμάτιο, που έχει dressing room και λουτρό, πέντε ακόμα υπνοδωμάτια, τρία λουτρά, σκάλα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διάδρομο, ημιυπαίθριος χώρος και δύο εξώστες προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.

Η πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο,  έχει κυρία χρήση ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας των 100 τμ υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουόμενων, συνολικής επιφάνειας 360 τμ.

Πάνω στο ανάκτορο αυτό έχουν εγγραφεί αρκετές υποθήκες και συγκεκριμένα: 9,6 εκατομμύρια ευρώ από την Eurobank. Υποθήκες για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους περίπου 1 εκατ ευρώ. Η Εφορία Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει επίσης υποθήκη για 1,22 εκατ ευρώ.

Ο κ. Αντώνης Λυμπέρης υπήρξε πράγματι ένας αυτοδημιούργητος εκδότης. Ο ίδιος είναι λάτρης της φωτογραφίας – εξάλλου σπούδασε φωτογραφία στην Κολωνία και σκηνοθεσία στο Μόναχο-, και του τένις.

Για τον ίδιο ναυαρχίδες των εκδόσεων του ήταν τα περιοδικά Status και Vogue, ενώ οι εκδόσεις Λυμπέρη εξέδιδαν 55 περιοδικά σε 5 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία).

Τα βραβεία που διοργάνωσε  για «Τους Άνδρες και Γυναίκες της Χρονιάς», έπαιζαν ως είδηση στην ελληνική τηλεόραση και οι σελέμπριτις διαγκωνίζονταν για μια θέση στη λίστα των βραβείων…..

Η σύζυγος του, Έλενα Λυμπέρη, σπούδασε σχέδιο και μόδα στη Σχολή Βελουδάκη, ενώ το 1993 έγινε υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη. Εκεί «γεννήθηκε» ο έρωτας τους, που ντύθηκε με νυφικό της Vera Wang.  Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τη Φιλίππα, τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη, ενώ ο κ. Λυμπέρης έχει και μία κόρη, την Ιόλη, από προηγούμενη σχέση του.

Σήμερα η κα Μακρή σχεδιάζει καφτάνια με «άρωμα» Ελλάδας, τα οποία πουλάει σε ακριβές μπουτίκ των ΗΠΑ και της Ασίας….

Keywords
Τυχαία Θέματα