Ανδρέας Μαρτίνος: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Minerva Marine

Στην πώληση δύο εκ των παλαιότερων τάνκερ aframax του στόλου της προχώρησε η Minerva Marine, συμφερόντων του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου.

Στο εβδομαδιαίο τους report οι εταιρείες Advanced Shipping & Trading και Seasure Shipbroking αναφέρουν ότι η ναυτιλιακή έχει πουλήσει τα πλοία Minerva Alexandra, χωρητικότητας 104,600 dwt, κατασκευής 2000 και Minerva Zenia, χωρητικότητας 105,900 dwt, κατασκευής 2002, σε αγοραστές από τη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την Seasure Shipbroking, το

Minerva Zenia πουλήθηκε στην τιμή των 13,7 εκατ. δολαρίων και το Minerva Alexandra στην τιμή των 10,3 εκατ. δολαρίων. Οι τιμές αυτές είναι αρκετά υψηλότερες από τις αξίες που αποτιμά τα δύο πλοία η VesselsValue και διαμορφώνονται σε 10,5 εκατ. δολάρια και 7,9 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Η Advanced Shipping & Trading τοποθετεί την τιμή πώλησης των δύο πλοίων στα 24 εκατ. δολάρια συνολικά, 13 εκατ. δολάρια και 11 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση της Minerva Marine εντάσσεται στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της, καθώς τον Φεβρουάριο απέκτησε το aframax Minerva Kallisto, χωρητικότητας 112,802 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2019 στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries Co. Ltd. της Νότιας Κορέας.

Στο μεταξύ, υπό κατασκευή βρίσκονται δύο ακόμη aframax τάνκερ που έχει παραγγείλει η εταιρεία του κ. Μαρτίνου στο ναυπηγείο Daehan Shipbuilding της Ν. Κορέας. Πρόκειται για δύο πλοία χωρητικότητας 115,000-dwt τα οποία θα παραδοθούν το 2021, ενώ έχει option για δύο ακόμη πλοία.

Η Minerva Marine Inc. ιδρύθηκε το 1996 από τον Ανδρέα Μαρτίνο και αναδείχθηκε γρήγορα σε κυρίαρχη δύναμη στον κλάδο των aframax. Διαθέτει συνολικά 35 πλοία της συγκεκριμένης κατηγορίας, ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως τα VLCC, MR και suezmax.

Επιπλέον στο στόλο του περιλαμβάνονται και οκτώ πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα